Jump to content
eep357

iMessage/Messages Fix-How To

112 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

eep357 (or any other Clover user),

 

While I'm planning my Sunday bootloader project, in your experience is it necessary to de-authorize a computer in iTunes before switching over? Will any of the iCloud/iTunes authorizations need to be re-done if I keep the same values I'm using in Chameleon (more or less, I realize the iMessage fix requires an added value) or have you seen this be a sufficient change to require another authorization with Apple?

 

My shuffling with onboard versus PCI ethernet cards last summer left me in a funky state where I have 4 computers and 5 used authorizations and I need to wait a bit still before I can reset them all!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am unsuccessful with installing clover. I executed the command line and it fails. Can someone post the package to make this a bit simpler? My script error is "line 249: base tools: unbound variable"

Share this post


Link to post
Share on other sites

eep357 (or any other Clover user),

 

While I'm planning my Sunday bootloader project, in your experience is it necessary to de-authorize a computer in iTunes before switching over? Will any of the iCloud/iTunes authorizations need to be re-done if I keep the same values I'm using in Chameleon (more or less, I realize the iMessage fix requires an added value) or have you seen this be a sufficient change to require another authorization with Apple?

 

My shuffling with onboard versus PCI ethernet cards last summer left me in a funky state where I have 4 computers and 5 used authorizations and I need to wait a bit still before I can reset them all!

iTunes will ask you to re-authorize, and then will say "this computers already been authorized" like it always does as long as your not making major changes. Keep same SMBIOS values and serial, it will be fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

after the 7 appears, just wait like 2-3 mins, trust me. It's just having a little trouble reading something on there, but will come up eventually.

 

i waited for about 25 min and nothing happens. i can try install in my hdd but, need a fix for the boot1 error.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i waited for about 25 min and nothing happens. i can try install in my hdd but, need a fix for the boot1 error.

see here http://www.projectosx.com/forum/index.php?showtopic=2304&st=80 for Slice's answer to your question, but not asked by you :)

 

I am unsuccessful with installing clover. I executed the command line and it fails. Can someone post the package to make this a bit simpler? My script error is "line 249: base tools: unbound variable"

Once a pkg is made, people will download it, and since this is new fix/first revision, they won't get needed updates or improvements if/when released. It really is better to build it, and you'll want the ability so you can update in the future as well. Check line 249 using a text editor (preferably Text Wrangler or similar that has lines numbered). Should have
echob "  Make EDK II Revision $basetools BaseTools"

with the "" being present, fix it if needed. If already correct, try reinstalling xcode command line tools and verify all your file permissions are correct (home's download folder too which is not checked by Disk Utility), unless dmazar has other suggestions

 

I'm no Clover guru and Google knows more than I do :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks, but what i know about boot1 is copy boot1h from the bootloader to a usb, enter the instalation, unmount the osx partition and in the terminal, copy the boot1h to the osx partition from the usb. i did it and remains the boot1 error. i have installed in a mbr scheme.

 

thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks, but what i know about boot1 is copy boot1h from the bootloader to a usb, enter the instalation, unmount the osx partition and in the terminal, copy the boot1h to the osx partition from the usb. i did it and remains the boot1 error. i have installed in a mbr scheme.

 

thanks.

Make sure using all (assuming 64bit) files only

 

Clovers "core" center seems to be manipulation of "config.plist".

I've done to config. for basic use.

exactly, it's boot.plist, smbios.plist and just about any other plist you can think of, all rolled up in one big config :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works great for getting iMessage working.

 

Now I just need to figure out how to get my ALC892 working again. :hammer:

i am so nowhere near an expert, but wouldnt putting your old DSDT.aml in / fix that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

i am so nowhere near an expert, but wouldnt putting your old DSDT.aml in / fix that?

 

I'm not an expert either, but I don't believe I was using a DSDT

 

All I had to do was load the kext previously with chameleon

Share this post


Link to post
Share on other sites

FYI you can instal it and boot it via USB login to iMessage then revert back to chameleon. Incase you don't want to run Clover and keep Chameleon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

or install the kext you were using from /Extra to /System/Library/Extensions, or copy to Clover's kext folder for 10.8, or..other stuff too, probably :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

or install the kext you were using from /Extra to /System/Library/Extensions, or copy to Clover's kext folder for 10.8, or..other stuff too, probably :)

 

Tried both, it actually loads the kext successfully but no audio device :wallbash:

 

 

It's very possible that I just have no idea what I'm doing :o

 

FYI you can instal it and boot it via USB login to iMessage then revert back to chameleon. Incase you don't want to run Clover and keep Chameleon.

 

This is what I'm currently doing, but I prefer to get it working so I can install it to the startup disk and use Clover instead of Chameleon.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Once a pkg is made, people will download it, and since this is new fix/first revision, they won't get needed updates or improvements if/when released. It really is better to build it, and you'll want the ability so you can update in the future as well.

 

 

While I do agree that it's better to build it, I think the way Clover works means that once someone builds it the latest installer gets moved to Sourceforge?

Share this post


Link to post
Share on other sites

i format the usb in mbr fat32 one partition, do a standard instalation, put the info needed at the end of the config but simply appears that 7 and nothing happens even if i let one hour. cant get rid of the boot1 error if i install in the hdd... so i think im stuck. will have to wait for another fix...

 

i cant even get to the bootloader interface.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know that this is the iMessage thread but hopefully this will get some eyes on it and help me solve this problem

 

This is on a USB stick not a HDD

 

eep357 has been very helpful in getting a working config.plist going for my setup. The issue now is it seem like clover is not looking to that at all, is there a specific way you have to build the USB stick for it to work?

 

For example when I go into options it doesnt respect any of the parameters that have been set in the config.plist

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for all the hard work and research... it works on my iMac12,1 hack. Will try to switch to clover as the primary bootloader in my free time...

Share this post


Link to post
Share on other sites

No luck here but it is obviously a clover issue, I am getting kernel panics on start up. Good to know there is a solution to the Message problem though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Both my Hackintoshes currently have Chameleon 2.1 bootloader and MBR-style partitions. Can I just migrate to Clover without expecting problems or will the MBR partition scheme give issues? I also read that you can boot Clover in EFI mode and in BIOS mode, does this method absolutely require the use of EFI mode?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Both my Hackintoshes currently have Chameleon 2.1 bootloader and MBR-style partitions. Can I just migrate to Clover without expecting problems or will the MBR partition scheme give issues? I also read that you can boot Clover in EFI mode and in BIOS mode, does this method absolutely require the use of EFI mode?

If you read Clover instructions thread more carefully you may notice that using boot1h2 you have a choice to boot Clover or Chameleon located on the same partition.

Снимок экрана 2013-01-11 в 16.26.14.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was able to get everything working perfectly, EXCEPT my cinema led out of the displayport. I can plug a different monitor into DVI2 to get two monitors working, but the displayport/cinema led will not work. iMessage really isn't that important compared to getting my main screen back, so:

 

Does anyone have any idea how to remove Clover?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By bojarek8
      Hi! 
       
      I'm Kris!  I hope my topic is in a good section.
      I am asking you guys for help in this difficult hackintosh problem. 
      For a very long time I tried to solve it myself but I have no idea how I can solve this problem.
       
       
      Description of the problem
       
       
      My problem is that I do not have access to any apple service. I am unable to log into the App Store using my Apple ID. I am unable to log into iCloud account in system preferences. iMessage and Facetime also do not work.  Messages that I get when I try to log in: "An error occurred during activation. Try again" 
       
      in iMessage: "An error occurred during activation. Try again" 
      in App Store: "This device or computer can not be verified. Contact the support department for help"
      in Face Time: "There was an error during activation. Try again"
       
      In summary, I am unable to log in to any apple network service. 
       
      My Specification 
       
      Motherboard:  Acer MG43M
       
      Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU  E7600  3.06GHz
       
      Graphic card: Gigabyte GeForce 9600GT 515MB 
       
      Wi-fi: TP-LINK  TL-WN881ND
       
      Ethernet: (not supported) 
       
      Audio: (rather, it is not needed here)
       
      Files: 
       
      My config.plist: https://drive.google.com/drive/folders/1vlYJC329sz6yuTwFr-k0fOs3rfhKeI6l
       
       
       
       
       



    • By xXConcasXx
      Salve,
      Possiedo un Asus N552VW UHD con le seguenti specifiche:
      Intel Core i7 6700hq con display 15 pollici in 4K
      Grafica integrata Intel HD 530
      Grafica dedicata NVIDIA GeForce GTX 960m 4GB
      Chipset Intel HM 170
      16 GB RAM DDR4 2400 MHz
      1 SSD m.2 512 GB
      1 HDD SATA 1 TB
      1 HDD SATA 1 TB (ho rimosso il masterizzatore)
      WiFi Broadcom BCM94352Z M.2 NGFF con Handoff e AirPort
      con i seguenti OS gestiti da un'unica partizione EFI:
      macOS High Sierra 
      Windows 10
      Kali Linux
      Con tanta pazienza sono riuscito a fare funzionare tutto ad eccezione del lettore SD, Thunderbolt, forse HDMI (non l'ho testato), e FaceTime con iMessage.
      Ci tengo che sia iMessage che FaceTime funzionino (ho anche chiamato l'assistenza Apple per darli il codice errore e risolvere il problema, peraltro mi hanno fatto il controllo remoto con Apple Care, e con un po di fesserie inventate e la stupidità dell'operatore non si sono accorti che non era un MacBook, tuttavia il problema non è stato risolto)...
      Stavo pensando, se installassi El Capitan in un'altra partizione con Rt Variables e SMBIOS che uso su High Sierra potrei riuscire ad abilitare FaceTime e iMessage? Da quello che so la percentuale di successo su quella versione è più alta.
      Vi pongo questa domanda perchè non sono sicuro se sia fattibile e volevo sentire qualche parere in merito.
      PS: Nel caso sia possibile tutto ciò, quante probabilità ho di riuscire a installare El Capitan con questo hardware (non mi interessa che funzioni tutto, mi basta il minimo indispensabile per avviare l'OS con internet), poi, dove potrei trovare il link di download possibilmente a una build più vecchia possibile?.
      PSS: Ho già seguito diverse volte An iDiot's Guide To iMessage senza risultato.
       
      Grazie per l'attenzione.
    • By crisx95
      Hi, can someone of you palese help me fix the dsdt from my HP 15 p030nl? I need battery mette, back light control and the audio work in. Pls, I'm just bad at this, and before making a mess, i'd like your help. 
      P. S. I'm on High Sierra
      DSDT.aml.zip
    • By Allan
      Hello guys.   As some of you know, the option fast startup cause some problems in dual-boot Hacks, this happens because the Hibernation mode. But is possible you keep the fast startup on, and disable Hibernation: 1 - powercfg /h /type reduced This command line will reduce the size of hiberfile.sys file, in simple words, will cut the file in the half.
       
      Some people recommend solve that by using this command line bellow:
      2 - powercfg /hibernate off But if you do that, you'll disable Hibernation and Fast Startup.
       
      Use the first command line in Command Prompt (Admin) above (1º), and you'll enjoy this great resource in your dual-boot. 
    • By Twml
      I have an HP Elitebook 8460P running High Sierra 10.13.1

       

      Im trying to get iMessage and Siri working.

      When i click on iMessage and try to sign in i get error: Activation Error

      When i click on Siri i instantly am greeted with: sorry, could you say that again... and siri will not let me ask it anything

       

      My mac "Serial" on coveragecheck comes up as a macbook pro.

      My Ethernet works and i have a WiFi USB

      My Mic is hearing my voice in System Preferences

      Siri is active and configured to use the correct Mic

       

       

       

       

       

      Im fairly new to getting Mac running on Intel Based PCs. 

      any help would be greatly appreciated.

       

       

×