Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
theconnactic

[AMD] Working Builds!

257 posts in this topic

Recommended Posts

CPU: AMD FX 6100 @ 3.1Ghz
Motherboard: Asus M5A88-M
RAM: 8GB DDR3( 4 + 4) 1333Mhz
SATA: 2 HDD ,  500 GB MAC OS Lion , 1 TB Running Windows 7
GPU: AMD Radeon HD 6770

 

 used the boot flag for booting installer--------->    -v npci=0x2000 GraphicsEnaber=NO

 
 
Successfull installaion and to boot the OS and get the Desktop i did below.
 
Deleted all Intel and GEForce kexts using Transmac
 
and booted with
 
-v PCIRootUID=1 npci=0x2000
 
of course i used the patched AMD kernel by bronzovka

Share this post


Link to post
Share on other sites

ASUS M3N78-EH:

South Bridge: MCP78S similar  to MCP79 which used in MacMini 3,1 so i set smbios to Mac mini 3,1 and many devices work oob after editing dsdt

Audio : ALC883 - using patched by my hand AppleHDA

LPC : dsdt patched

smbus : dsdt patched

rtc,,ipic,hpet : dsdt patched and renamed

usb : dsdt patched , using vanilla kext, i spend a lot of time to solve sleep issues on this stuff , chines leaked data sheets help me in this 

Sleep : working perfectly

Wake-On-Lan : working perfectly

all monitor and other garbage like ps/2 cleaned from dsdt

CPU AMD Athlon 64 X2 5000+ - VoodooTSCSyncAMD to solve lags

cool & quite : working via editing p-states in ssdt and using p-state changer, however i don't use them

Video: NVIDIA Geforce 9800 gt working oob , just edited dsdt

Sata: patched as intel ich6 in dsdt, mcp 79 don't work cause it completely different ahci chip from 78s

Bootloader : Clover

Ethernet : Nvidia nforce lan - works well with nforcelan kext , but no wol , so i  disabled onboard lan and bought new nic

RTL8169(SC) - slice's kext works fine

Kernel and OS version: not matter , i'm sitting on current working system from snow leopard , just changing kernel's and updating os, now i'm on 10.9.5

and using bronya's rc2 kernel based on 10.9.4 sources

So in conclusion , i just use 3 non-apple kext's : voodootscsyncamd , applertl8169ethernet, fakesmc

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm running 10.8.5

 

CPU: AMD FX-8120

Motherboard: Gigabyte 990FXA-UD3 rev1.1 

RAM: 2x 8GB

SATA: 128GB SDD + 1.5TB HDD + 165GB HDD

GPU: Gigabyte GT610

LAN: onboard Realtek RTL8111e (using this driver)

Audio: onboard Realtek ALC889 (using this driver)

 

The only other kext files I needed are FakeSMB and NullCPUPowerManagement.

 

using MacPro 5.1 template for smbios.plist (using Chamelion Wizard)

 

using GraphicsEnabler=yes npci=0200 for kernel flags

 

 

What kernel do you have?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

OSX 10.8.5

CPU     - AMD fx-8320 8 core 3.5 ghz

MOBO - ASUS Sabertooth 990FX REV 1.0

RAM - Corsair 1600 2x4GB

GPU    -AMD Radeon HD 7850 2GB (ASUS DIRECT CU II ) - working with screen rotation trick.

USB     -keyboard and mouse

BOOTLOADER     - CLOVER 2184

KERNEL - Sinetek's  fx kernel

some glitches FULL QE/CI

2 systems on 1 sata hdd with EFI CLOVER (WIn 8 + OSX)

 

Now

OSX 10.9

BOOTLOADER     - CLOVER 2236

Kernel Sinetek

 

hi can you provide me your steps to get 10.8.5 install

 

i got it install now evertime i boot i get kernel panick

 

using this kernel

http://www.hackintoshosx.com/files/file/3694-amd-108x-kernel/

with kernel flag npci=0x2000

 

i have similer config

Asus M5A99FX

AMD FX 8350

16GB DDR 3 1600MHz

Nvidia 760 4GB

SSD 240GB

Share this post


Link to post
Share on other sites

:)

 

hello ,

 

MSI AM1l / Atlhon 5350 APU R3 / Gigabyte HD 5450 512

 

OS = SL 10.6.6 (distro by Hazard 10.6.6i)

 

kernel nawcom 10.6 / flag= busratio=20 fsb=100 Mhz arch=i386 GraphicsEnabler=Yes 

 

inject device id 0x68F91002  ATIController5000.kext and ATIRadeonX3000.kext

 

USB3 works good 

     -- Kext Utility --
                           - "Snow Leopard" ready -
                              - kext Installer -
                        - Repairer kexts permissions -
                 - Packer/UnPacker mkext files for MAC OS X. -
                             v2.3.2 © cVad 2009.
                               www.applelife.ru
                               www.torrentmac.ru

ProductName:   Mac OS X ProductVersion: 10.6.6 BuildVersion: 10J567
Kernel:        Darwin Kernel Version 10.6.0: Sun Jan 9 16:31:48 EST 2011
Bootargs:      boot-uuid=D38F86F9-7DBC-30AB-A11B-5044318CE97E rd=*uuid busratio=20 fsb=100 Mhz GraphicsEnabler=Yes arch=i386 -v -f
Model ID:      MacPro3,1
CPU Signature: Ox700F01 (7343873)
CPU TYPE:      AMD Athlon(tm) 5350 APU with Radeon(tm) R3 
Core:          2046(2046) MHz x 81.8(81.8) Bus: 25 MHz FSB: 100 MHz
Cache L2:      2048 Mb
RAM:           4096 Mb
SwapUsage:     total = 64.00M  used = 0.00M  free = 64.00M  
HibernateMode: 0
User:          gils on gilss-Mac-Pro.local

Start working: Mon Sep 8 02:04:46 CEST 2014
Detected ... MAC OS X "Snow Leopard".

Task: Full service for "/System/Library/Extensions/"
                   and "/Extra/Extensions" folders.
         
Repair Permissions for "/System/Library/Extensions" ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

SPECIFICATIONS FOR PACKARD BELL PACKARD BELL IMEDIA S   -----> Hardware is identical with acer aspire xc-105 http://www.acer.de/ac/de/DE/content/model/DT.SR4EG.006

 

PROCESSOR
Processor: AMD® E1-2500 APU (1.4GHz, 1MB L2 Cache)
Processor Clock Speed: 1.4 GHz
Processor Brand: AMD®
Processor Number: 2500
Processor Model: E1
Cache Size: 1 MB
Model: 1861135

 

MAIN MEMORY
Memory: 4 GB DDR3 RAM
Memory configuration: 1x 4GB ------> now expanded to a total of 8 GB RAM

GRAPHICS CARD
Graphics Card Manufacturer: AMD
Graphics card: AMD Radeon HD 8000 Series  running with DSDT.aml (HD 8240 is integrated into the DSDT) and with Efi string (I need to remove Efi string, since an incorrect memory value is present (1GB ---> is not correct)
Shared graphics memory: 512MB

HARD DISK
Hard disk type: S-ATA
Hard Drive Capacity: 1 TB
Total Space in GB: 1,000 GB

MAIN BOARD
Chipset: AMD

OPTICAL DRIVE
Drive: 16x DVD-Super Multi Double Layer

CONNECTIVITY
Connections: 1x HDMI, 1x VGA, 2x USB 3.0, 6x USB 2.0, 1x RJ45, 5x audio

EQUIPMENT
Operating System: Microsoft Windows 8.1 - Mavericks OS X 10.9.2 running with mach_kernel_10_9_4_rc3 by Bronya

 

Card Reader: yes
Power supply unit: 220 Watt
Special Features: AMD APU E1-2500, 1.4 GHz, 4GB RAM, 1TB HDD, AMD Radeon HD 8000, Win 8.1, DVD

 

GENERAL FEATURES
Color: black
Dimensions (W / H / D): 100 x 360 x 282 mm
Weight: 8kg
Scope of delivery: Packard Bell IMediaS, USB keyboard, USB optical mouse, 220W PSU

 

costs about 269 Euros :)

 

 

NEXT IS TO:

I will to upgrade, the little beast an "Asus GeForce GT 620 DirectCU Silent Passiv PCIe 2.0 x16 with 2 GB RAM", because the internal graphics card is very lean. ---> costs about 55 Euros :)

About this Mac.tiff

About this Mac 1.tiff

About this Mac 2.tiff

About this Mac 3.tiff

systemInfo -Devices.tiff

SystemInfo loaded Kexts.tiff

IOREG AMD Radeon HD 8240.tiff

DSDT.aml.zip

Edited by spakk

Share this post


Link to post
Share on other sites

ASUS M3N78-EH:

South Bridge: MCP78S similar  to MCP79 which used in MacMini 3,1 so i set smbios to Mac mini 3,1 and many devices work oob after editing dsdt

Audio : ALC883 - using patched by my hand AppleHDA

LPC : dsdt patched

smbus : dsdt patched

rtc,,ipic,hpet : dsdt patched and renamed

usb : dsdt patched , using vanilla kext, i spend a lot of time to solve sleep issues on this stuff , chines leaked data sheets help me in this 

Sleep : working perfectly

Wake-On-Lan : working perfectly

all monitor and other garbage like ps/2 cleaned from dsdt

CPU AMD Athlon 64 X2 5000+ - VoodooTSCSyncAMD to solve lags

cool & quite : working via editing p-states in ssdt and using p-state changer, however i don't use them

Video: NVIDIA Geforce 9800 gt working oob , just edited dsdt

Sata: patched as intel ich6 in dsdt, mcp 79 don't work cause it completely different ahci chip from 78s

Bootloader : Clover

Ethernet : Nvidia nforce lan - works well with nforcelan kext , but no wol , so i  disabled onboard lan and bought new nic

RTL8169(SC) - slice's kext works fine

Kernel and OS version: not matter , i'm sitting on current working system from snow leopard , just changing kernel's and updating os, now i'm on 10.9.5

and using bronya's rc2 kernel based on 10.9.4 sources

So in conclusion , i just use 3 non-apple kext's : voodootscsyncamd , applertl8169ethernet, fakesmc

 

 

CPU: AMD FX-6100 3.3 GHz Six-Core

Motherboard: ASUS M5A88-M

RAM: 4+4 GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz

SATA: 1TB WD Caviar Green+ 250GB Seagate Barracuda 

USB:4 Rear USB 2.0 Working + 2 Rear USB 3.0 Working

GPU: AMD Radeon HD 6450 1GB DDR3 (Also a not tested integrated AMD Radeon HD 4250 which will be tested also later) + nVidia 9800GT 512MB DDR3

LAN: Working like a charm. 

Audio: Working just fine. I used All in one Audio Solution 1.0.  http://www.niresh12495.com/files/file/136-all-in-one-audio-solution/

PS2: Not tested

Sleep: Can't wake up yet  :)

 

Used Niresh distro for Mavericks 10.9.0--> Installed with amdfx -v boot flags on 250GB HDD, used Disabler instead of NullCPU in Customize Options in installation, Set GraphicsEnabler=no, not installed audio and ethernet drivers. Used default bootloader. Im not getting stuck on the first time setup. Information will be updated when fully tested. Everything seems to work fine on first sight. I will also try to get 10.9.3

 

 

attachicon.gifScreen Shot 2014-05-16 at 12.56.07 PM.png

 

 

 

attachicon.gifScreen Shot 2014-05-16 at 12.55.37 PM.png

 

 

 

 

I am seeking for some help. Got a nVidia GeForce 9800GT 512MB DDR3. I replaced the 6450 Radeon with the nVidia but it won't boot. After loading [iOBluetoothHCIController][start] -- completed screen just goes black.. I can get only to boot the PC when I moved all nVidia, ATI, Intel Graphics Kexts to Backup folder. But now I get only 1024x768 no QE/CI. Ideas how to fix this? 

 

 

FIX!!! When installing Niresh 10.9.0 Distro DO NOT CHOOSE any different SMBios than the default selected in the installer. Install like that and first boot should be with -f flag. Then just add -f in the boot.plist file. nVidia 9800GT 512MB DDR3 works like a charm with QE/CI. ALWAYS USE DVI PORT ON GRAPHICS CARD OR IT WON'T WORK (I am using DVI to VGA adapter-DVI is plugged in the graphics card port). Further testing will be made today by playing League Of Legends game to see how the graphics card performs. POST WILL BE UPDATED LATER. Screenshots from the nVidia 9800GT configuration down below.

 

 

attachicon.gifScreen Shot 2014-05-21 at 10.07.36 AM.png

 

 

Tests were finished. The nVidia performs really well on high-quality games (though chess still lags  :hysterical: ).

 

 

When you say you got 9800GT working, does it include the HDMI output? Dual monitor and all?

Would you please provide more details about the cards you guys have ( i.e. manufacturer, output ports layout, memory ) ?

I'm trying hard to get HDMI working on this card.

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Running Mavericks 10.9.4- NIRESH DISTRO

 

CPU: PHENOM X4-965
Motherboard: M4A88T-M
RAM: 2x 4GB
SATA: 1TB HDD+ 500GB HDD
GPU: ASUS GT610 2GB
LAN: onboard Realtek RTL8168/8111
AudioONBOARD RS880

Share this post


Link to post
Share on other sites

test this kernel with fresh install (http://www.insanelymac.com/forum/files/file/299-mach-kernel-10-9-4-rc3-for-amd/)

 

works but same issue as mach_kernel_10_9_4_rc2 for amd V.1

 

after install these item dont work

 

system is so slugess... ( replace AppleACPIPlatform.kext and IOPCIFamily.kext from 10.9 that solve the slowness issue )

icloud dont work...

Safri has art effect on text...

sleep don't work (dont use it)

 

works

 

apple app store

imessage

usb 2.0 and 3.0

Lan

Sound use VoodooHDA 2.8.5

shutdown and restart

 

 

10.9.4 (myhack usb bootable drive) replace this kernel as well on USB Bootable flash drive

kernel flag -0x3000 use the system.kext that was with these kernel in to S/L/E

AMD FX 8350

ASUS M5A99FX (UEFI BIOS)

Nvidia GTX 760 4GB

16GB DDR3

500GB SATA - 120GB SSD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mavericks 10.9.5  Niresh 10.9 updated with 10.9.5 combo

 

Phenom 9500 2.2 Ghz quad core am2+

2 Gb ddr2 800 mhz

Asrock n68c-gs fx bios 1.40

EAH5450 1Gb. ddr3 full qe/ci no artifacts or red icons (amd5000controller.kext and amdradeonx3000.kext id edit no GraphicsEnabler)

intel 320 ssd 40 gb sata 2 (ide mode applenforceata)

audio voodoohda (working)

Wifi ralink 2870 usb with las dlink drivers and utility ok

 

Installed niresh mavericks form usb

kernel amd64, applenforceata, chameleon bootloader 

kernel flags npci=0x2000 -v USBLegacyOff=yes

applenforceata.kext and fakesmc.kext on /extra/extensions

I made a disk backup with carbon copy cloner to another sata disk and made it bootable.

Download 10.9.5 combo and installed it. Boot from backup and install 10.9.4 rc2  v.1 kernel, and applematch IOHIDFamily Sandbox and System.kext with kextwizard.

Add eah5450 id (68f9) in the 2 ati extensions, repair permisions and rebuild cache.

 

Reboot with the kernel flags kernel flags npci=0x2000 -v USBLegacyOff=yes PCIRootUID=1 dart=0 UseKernelCache=yes EthernetBuiltIn=yes

smbios.plist macpro3,1. Boot to desktop first time, no artifacts, no red icons in launchpad, smooth, qe/ci. Installed updates for safari, itunes and ibook correctly.

Fully fuctional for an old CPU!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

How do you get working iMessage on AMD?

 

i use new multibest to install my network driver and imessage worked (Realtek 8111f) it works on 10.8.5 and 10.9.4 only icloud don't work

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motherboard: asRock Extreme 3


Chipset: 870


CPU: AMD Phenom 2 x4 955 @3.8


Graphics: nVidia gtx460 (palit) 


Memory: kingStone 1600 MHz DDR3 (4x4GB)


OSX: Mavericks Niresh 10.9.4


Kernel: DeeKay


Boot flags: amd -v


 


all work , except Cool 'n quiet


 


Is it possible run  Cool 'n quiet or something similar? My cpu runs full  :cry:  :cry: 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

As far as I know, there is no CPU power management with AMD kernels… The best I've seen is min/max frequencies through the combination of nullCPUPowerManagement + recent FakeSMC from Kozlek.

 

With some mobos, this can apparently be managed through the BIOS, so no OS X involvement.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As far as I know, there is no CPU power management with AMD kernels… The best I've seen is min/max frequencies through the combination of nullCPUPowerManagement + recent FakeSMC from Kozlek.

 

With some mobos, this can apparently be managed through the BIOS, so no OS X involvement.

Oh :( it is useful , but It is big the difference between CnQ on and CnQ off?  Mavericks runs smoothly than win 8.1 , i love it... but my electric bill .....

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wanna say... is there a real big difference between cool 'n quiet enabled and cool 'n quiet disable, about power consumption ? if the answer is yes i don't use niresh :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cool and Quiet automatically changes your cpu's voltage and multipliers on demand. For Power consumption and heat, it would be better to have it on unless you're overclocking.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cool and Quiet automatically changes your cpu's voltage and multipliers on demand. For Power consumption and heat, it would be better to have it on unless you're overclocking.

 

cool n'quiet = frequency CPU

C1E/C6State = vcore CPU 

Share this post


Link to post
Share on other sites

cool n'quiet = frequency CPU

C1E/C6State = vcore CPU 

Cool and Quiet does lower multipliers on demand, lowers vcore to match the lower multiplier, and can control fans. C1E does more than that. It shuts off cores and HT links for example.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cool and Quiet does lower multipliers on demand, lowers vcore to match the lower multiplier, and can control fans. C1E does more than that. It shuts off cores and HT links for example.

 

wikipedia is bad ;)

 

my kabini :

 

cool n'quiet = frequency CPU (+/-)

C6State = vcore cpu  (+/-)

hardware monitor = fan cpu ;) ( % T°C)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not wikipedia my friend. ;)

 

http://developer.amd.com/resources/documentation-articles/developer-guides-manuals/

http://blogs.amd.com/developer/2010/03/29/you-down-with-amd-p/

 

I already knew this, but here are a few articles directly from AMD explaining the two. Anyone who has been into heavy AMD overclocking should know the difference, and I've been doing it for years.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know I'm late to the party, but I want to thank everyone for all their work in keeping AMD on OS X alive. Without all that effort, I would still be running SL on nawcom's legacy kernel.

 

CPU: AMD Phenom II X4 960T

 

Motherboard: ASUS M5A88-V EVO

- LAN Realtek 8111E: See below

- Audio codec non-standard ALC 892: Does NOT work using AppleHDA, Sort of working using VoodooHDA 2.8.4 installed to S/L/E
- Graphics on-board ATI Radeon HD 4250: Not working, neither QE/CI nor resolution

- ASMedia USB3: Flaky, but works well for the most part

- PS2: Works well using VoodooPS2Controller.kext installed to S/L/E

 

 

Boot loader: Chameleon 2.2svn r2377

 

Boot flags: npci=0x3000 PCIRootUID=0 fsb=200 busratio=15 (Actually, the only flag that is required is npci=0x3000. It will boot and run without the other ones. Anyone else using these boot flags should adjust the fsb and busratio values to match their own CPU.)

 

XFX Radeon HD 5450: Running QE/CI with GraphicsEnabler=N on both 10.9.4 (patched kexts installed to S/L/E) and 10.8.4 (patch clean copies of AMDRadeonAccelerator & ATI5000Controller extracted using Pacifist from 10.8.4 Combo Update and place in S/L/E + ATI5000Injector.kext in E/E)

 

Mavericks: Running 10.9.4 on kernel 13.3

- Installer: Created USB installer with Pandora's Box, manually patched with MBR patch, replaced kernel with deekay 13.3, added VoodooPS2Controller to S/L/E and org.chameleon.Boot.plist to /Extra

Mountain Lion: Running 10.8.4 on kernel 12.5 (Originally was running 12.2, but 5450 had graphics corruption that went away with new kernel)

- Installer: Created USB installer with Pandora's Box, manual MBR patch not necessary, replaced kernel with bronya 12.5, added VoodooPS2Controller to S/L/E and org.chameleon.Boot.plist to /Extra

 

With both Mav and ML, a lot of times the Installer will encounter an error during the install. I just erased the partition and re-ran the Installer again until it was successful. Oh, and don't forget to either delete AppleIntelCPUPowerManagement.kext or to add NullCPUPowerManagement.kext to S/L/E as necessary to get rid of the kernel panic.

 

Thanks again!

 

One more note: For some unknown reason on ML, I was having trouble installing Flash Player using the standard installer. The installer would launch and ask for a password, but then I would get a blank window with no way to proceed. I was able to get around this by downloading the "offline" installer from the following link: http://download.macromedia.com/pub/flashplayer/current/support/install_flash_player_osx.dmg

 

Another update: I'm now using Mieze's kext (version 1.1.2) instead. I'm currently booting with npci=0x3000, even though her instructions say not to. Otherwise, I followed her installation instructions exactly. I will test if I can now boot w/o that bootflag later.

Update: Booting w/o npci=0x3000 causes the boot process to hang at the grey screen of death (just before loginwindow launches). So it looks like I'm stuck with it for now.

 

Yosemite update: Bronya is amazing. Installed Yosemite (10.10) to a separate partition using kernel rc2 (version 1), and it works ... sort of. Built the installer USB according to rockinron_1's tutorial in the Genius Bar, manually patched for MBR (Google to find the patch, ignore the tutorial's instructions because the paths have changed), installed Chameleon bootloader v2391, added "kext-dev-mode=1" and "-f" boot flags, added kext for PS2 keyboard, patched AMD5000Controller.kext to add Device ID, and it installs and runs.

 

There are massive problems with the graphics, and a lot of the apps don't work properly (tested Safari, iTunes, Maps). But I'm impressed that it actually runs.

Edited by eugmoon

Share this post


Link to post
Share on other sites

I finally manage to install Montain Lion 10.8.5 on my pc:

FX-8350 16 GB RAM 1600mhz

ASUS M5A-78L-M USB3.0

NVDIA GT640 2GB DDR3

I used Niresh USB 

Working:

All most all

Not working:

Sound 

Booting i need a CD with Chamaleon 

Graphic Card only in 1080x720 no more resolution display 

Safari start to get crazy with chrome is fixed

Fans allways 100% but i think is Graphic Card Fan no PC ones...

 

How to install 10.8.5 in FX8350 or similar:

Boot in windows  and plug in the USB and go to /Extra and open org.chameleon.Boot.plist

And remplace all with this  one make by me:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"[]>
<plist version="1.0">
  <dict>
    <key>USBBusFix</key>
    <string>Yes</string>
    <key>Timeout</key>
    <string>10</string>
    <key>Graphics Mode</key>
    <string>1024x768x32</string>
    <key>Kernel Flags</key>
    <string>root-dmg=file:///BaseSystem.dmg maxmem=3096 npci=0x2000 dmar=0</string>
  </dict>
</plist>
Save  it
Go to bios an change disk to AHCI 
Boot usb and press 2 so much times untill you see something ( Clover for my doenst work at all )
Then write amdfx -v
And let it boot and follow normal installation
 

How to install Mavericks USB AMD version:

Download usb image tool and niresh mavericks usb version

Create a booteable usb with usbbit clicking on restore and select the dmg

Depends on USB take a long time or not

Reboot the computer enter in BIOS and put in  AHCI

This is the step i am in the moment

Edited by werty100

Share this post


Link to post
Share on other sites

How in the hell did you get Yosemite working on an AMD CPU when an AMD supported kernel isn't even out/released yet?
 
My OS X AMD build:
 
CPU: AMD Phenom II X6 1090T Black Edition 3.02GHz (Overclocked to 3.61 GHz)
RAM: 14GB Corsair Vengeance 1600MHz
Motherboard: Asus Crosshair IV Formula AM3 (890FX chipset)
Graphics: AMD Radeon HD 7970 3GB (Radeon R9 280X)
 
System Software Overview:

  System Version: OS X 10.9.2 (13C64) (Vanilla)
  Kernel Version: Darwin 13.0.0
  Boot Volume: Macintosh HD
  Boot Mode: Normal
  Computer Name: Kyle’s Mac Pro
  Bootloader: Darwin/x86 boot v5.0.132 | Chameleon svn2266 | myHack 3.3
  Kernel Flags: npci=0x2000 PCIRootUID=1
  Bootloader org.chameleon.Boot.plist contents:

	<key>EthernetBuiltIn</key>
	<string>Yes</string>
	<key>Graphics Mode</key>
	<string>1920x1080x32</string>
	<key>Kernel</key>
	<string>mach_kernel</string>
	<key>Kernel Flags</key>
	<string>npci=0x2000</string>
	<key>PCIRootUID</key>
	<string>1</string>
	<key>Quiet Boot</key>
	<string>Yes</string>
	<key>Theme</key>
	<string>LoginToLion</string>
	<key>USBBusFix</key>
	<string>Yes</string>
	<key>UseKernelCache</key>
	<string>Yes</string>
	<key>device-properties</key>
	<string>4b00000001000000010000003f0000000100000002010c00d041030a000000000101060000060101060000007fff0400160000006200750069006c0074002d0069006e0000000500000001</string>

What's working/not working:
 
QE/CI
Audio (VoodooHDA)
Ethernet
App store
iCloud
iMessage/FaceTime
 
Key Legend:


Working

Not working

Not working as of yet

 

REVISIONS

Changes:

Revised "What's working/not working" 'App store' to working.

Edited by IonGeneral

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • Yup that's fine! Oddly, when rebooting several times it is suddenly gone! Only thing I need to fix is getting 'Headphone' output to work, after sleep. Internal Speakers are working after sleep. I assume to fix this in CodecCommander.kext/ EAPDFix.kext? Anyway thanks for your help!   Yup I have a combo output, so there was something wrong I guess.
    • Nice @yapan4 then we can join forces to make this as good as possible.
    • I had a weird situation, after running great for a while: yesterday I did a reboot and got a KP. Turns out the AstekFusion2Adapter kexts were causing the KP, strange thing is I didn't recall applying any update or a like.  I had to boot with the USB installer, mount the EFI partition to delete the old AstekFusion2Adapter kexts and replaced with the patched version contributed by despeinao. I'm glad the system is working again, not having to reinstall OSX.
    • i think the "red light" you are referring to is that you have a optical SPDIF output (3.5 mm) combo jack. it most likely will be "red" when audio is active. 
    • Domanda , ma il tuo configplist lo ha settato cosi Gengik????
      Noto molte cose atipiche , tipo aperto con Clover configurator nella sezione ACPI il nome DSDT.aml NON è selezionato , quindi in teoria NON dovrebbe caricare il DSDT che hai in Clover ACPI Patch , se usi SSDT x la CPU NON dovrebbero servirti quelle personalizzazioni sempre in configplist sezione CPU ...
      Secondo me dovresti partire da un configplist pulito , xche sempre secondo me c'è rimasto delle schifezze di qualche tool x installare facile    EDIT
      Scaricando il configplist di jolly NOTO ha impostato +o- come intendevo fare io , sistemando quello  sopra elencato e bammmmm NON avvia , mi forniresti x favore Hack info che trovi nella mia firma ???
      Grazie   Ho creato un configplist , se vuoi provare , dovrebbe essere pulito da ogni impurità , se funziona dovrai adattarli tutte le tue personalizzazioni x il boot ..... config.plist.zip


×