Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
vittox98

[AIUTO] iDeneb AMD =(

17 posts in this topic

Recommended Posts

Salve a tutti è da un casino di tempo che sto cercando di installare una qualsiasi distro sul mio PC HP

 

Potreste aiutarmi per favore =( tipo: Hazard v3 quando flaggavo mi si riavviava al BIOS

 

iAtkos S3 V2 : Still witing for root device

 

iDeneb : installavo ma quando riavviavo flaggavo e ritornava al BIOS

 

ORA sto provando con iDeneb 10.5.5

 

COMPONENTI HARDWARE:

 

PROCESSORE: AMD Turion II P540 Dual-Core Processor

 

SCHEDA MADRE: AMD K10

 

VIDEO: ATI Mobility Radeon HD 4200 Series 320 MBytes

 

AUDIO: IDT High Definition CODEC

 

RAM: 4096 MBytes

 

WIRELESS: Atheros AR9285 802.11b/g/n

 

Se volete qualcos'altro chiedete pure ^^ Volevo anke sapere i kext da mettere nell'installazione, i KEXT DELLA DISTRO iDeneb sono:

 

 

� AMD Patch

 

Audio:

 

� ALC662

� ALC850

� ALC861

� ALC882

� ALC883

� ALC883 AppleHDA Patch by Taruga

� ALC888

� ALC888 AppleHDA Patch by Taruga

� ALC889

� ADI1988

� AppleAzaliaAudio

� AC97Audio

� Sigmatel 9200 - Inspirion 9400

� STAC9271

 

Chipset:

 

� AppleNForceATA

� AppleNForceATA Test

� MCP67

� ICHx Fixed

� JMicronATA

� SAS

� SiliconImage

� VIA-SB

 

 

Kernel:

 

� 9.5.0 Vanilla (Intel/SSE3)

� 9.4.0 StageXNU (Intel/AMD/SSE2/SSE3)

� 9.2.0 Sleep (Intel/AMD/SSE2/SSE3)

� 9.2.0 SpeedStep (Intel/AMD/SSE2/SSE3)

� 9.2.2 SSE3 (Intel/AMD/SSE3)

 

Network:

 

- Ethernet

 

� AppleBC440X

� AppleBC5751

� Realtek RTL8169

� Realtek RTL8111

� Realtek 8201CL ( Per Chipset ULI )

� AppleYukon2

� AttansicL1

� Forcedeth

� Intel100ProVE

� Skge Marvell

� ViaRhine

 

- Wireless

 

� Tiger-IO80211

� Ahteros Wifi Adapter

� Broadcom

� RT2500-RT73-USB

� RT2860

� RTL8187

� RTL8187B

� RTL8187L

� Zydas-ZD1211-1215

 

Fix:

 

� ACPI-Fix

� Cpus=1-Fix

� AppleSMBIOS

- AppleSMBIOS 1.0.13

-AppleSMBIOS 1.0.1 ( Versione Tiger )

-AppleSMBIOS-27-667

-AppleSMBIOS-27-800

-AppleSMBIOS-27-1066

-AppleSMBIOS-27-DDR3-1333

-AppleSMBIOS-27-IM

-AppleSMBIOS-27-MB

-AppleSMBIOS-27-MP

� FireWire Remove

� ApplePS2Controller

� IOUSBFamilyFix

� PowerManagement

� PowerOff_Fix

 

Video:

 

AgpGart 2.7.1

 

ATI:

� X Series

 

X1300-X1550

X1400

X1600 AGP

X1600 PCIE

X19x0

X1950XT EFI

X1950Gt Pro

X1950XT Injector

 

� HD Series

 

HD 2400Pro AGP

HD 2600Pro AGP

HD 2600XT AGP

HD 2400Pro PCIE

HD 2400XT PCIE

HD 2600Pro PCIE

HD 2600XT PCIE

HD2900

HD3650

HD3850

HD3870

HD3870X2

 

NVidia:

 

� NVinject 0.2.1 per 128,256,320,512,640,768 Mb e 1Gb

� NVinjectGO

� NVinjectGO 512MB

� NVKush

 

Intel:

 

� Intel GMA950

� Intel GMAX3100

 

 

Applicazioni:

� Adium

� ASU

� BetterZip

� Colloquy

� Firefox 3.0.1

� Kext Helper

� Menu Meters

� Onyx

� OSx86 Tools

� Pacifist

� Skype

� Temperature Monitor

� Transmission

� VLC

� xBench

Share this post


Link to post
Share on other sites

ciao

ideneb è leopard

iatkos s3 è snow leop

 

riprova iatkos al boot flagga : -v -f arch=i386 cpus=2

 

oppure : -v -f busratio=18 arch=i386

 

nel bios imposta dischi in AHCI se gia ci sono prova IDE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciau Grazie Mille x la risposta ^.^

 

el mio BIOS non so xke ma nn ce nessuna opzione AHCI o IDE nn so xke... anche se non le imposto posso farla lo stesso la installazione?

 

e poi se mi parte l'installazione che kext devo selezionare?

Share this post


Link to post
Share on other sites

se usi iaktos s3 importante usare il kernel legacy_kernel

 

e il chipset atiata, video e il resto lo metti poi , comunque sotto alla personalizzazione su opzione custom gia te lo mettera' di default

comunque specifica bene che madre k10 hai

 

nel bios vedi su advanced ide configuration

 

puoi anche optare per Hazard 10.6... client server

 

poi ti diro' come personalizzare

 

prova poi se parte mi fai sapere

 

leggi guide e regolamento e una volta visto bene che hardware hai metti in firma- in alto sul tuo nick/ My Settyngs/ signature

Share this post


Link to post
Share on other sites

devi rispettare spazi -v -f busratio=18 arch=i386

 

se non va fai -v e fai una foto e postala qui

 

comunque potrebbe essere un problema hardisk

 

mi devi dire se il masterizzatore e sata o pata

e l'hardisk se pata o sata

 

http://www.insanelymac.com/forum/topic/236103-guida-generale-installazione-snow-leopard-retail-da-cd-di-boot

leggi qui che ti da dei consigli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grazie x aver risposto ^^

 

Non va anche se rispetto gli spazi ora ti comunico l'hardisk e il masterizatore

 

ECCO allora

 

masterizzatore: HP DVDRAM GT30L

 

Hadisk: Hitachi HTS725032A9A364

 

FATTO ^^

Share this post


Link to post
Share on other sites

poi guarda bene nel bios

 

in advanced se cè ide configuration ci deve essere

 

se è abilitato ide metti ahci o viceversa e prova sempre quelle flag

 

opzione n2 scarica nawcom mod cd da qui

http://www.osx86.net/view/2298-nawcom_modcd_0.3.2.html

 

lo masterizzi, avvii quello, una volta comparso il boot togli il cd e metti il dvd di iaktos

attendi qualche secondo e premi f5, ti apparira' il disco di iatkos lo selezioni con le frecce di spostamentoa quel punto

flagghi cosi: rd(0,0)/Extra/modbin_kernel -v busratio=18 arch=i386 e fai invio deve andare mi raccomando rispetta maiuscole e spazzi quando flagghi

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • I have put it into clover drivers 64uefi folder on Yosemite thru High Sierra which allows me to edit my High Sierra disk if needed in Yosemite system.   There is no functionality of apfs in other versions but it does allow other clover bootloaders and systems to recognize the HS apfs drive or open it for inspection.   If you don’t have it you can’t see your HS drive or access it in another macOS version.
    • Hi! Is it possible to get codec AD1981 running with AppleHDA on HP Compaq 8710w? It works nicely with VoodooHDA. Speakers and HP are switching automatically.  Internal and HP mic also work - no switching in SysPref but it works when mic is plugged in and internal mic works when hp mic is unplugged.   It has same weird pathmap - connected directly:  Playback: nid=5 [pin: Speaker (Analog)] | + <- nid=3 [audio output] [src: pcm] bindSeq=00008001 nid=6 [pin: Headphones (Grey Left)] | + <- nid=3 [audio output] [src: pcm] bindSeq=00008001   But inputs are really weird. There are 5 nodes from input to HP mic/Internal mic nid=4 [audio input] | + <- nid=21 [audio selector] [src: mix] bindSeq=00000003 | + <- nid=12 [audio mixer] [src: mix] bindSeq=00000003 | + <- nid=30 [audio selector] [src: mic] bindSeq=00000001 | + <- nid=8 [pin: Microphone (Grey Left)] [src: mic] bindSeq=00000001 + <- nid=31 [audio selector] [src: monitor] bindSeq=00000002 | + <- nid=24 [pin: Microphone (Analog)] [src: monitor] bindSeq=00000002 Can pathmap like that even work with AppleHDA? What codec should I patch? I tried patches from AD1984 but no luck.    These are manually patched verbs: 00571c10 00571d01 00571e17 00571f90 00570C02 00671c20 00671d10 00671e21 00671f03 00771cf0 00771d00 00771e00 00771f40 00871c30 00871d10 00871e81 00871f03 00971cf0 00971d00 00971e00 00971f40 00a71cf0 00a71d00 00a71e00 00a71f40 01671cf0 01671d00 01671e00 01671f40 01771cf0 01771d00 01771e00 01771f40 01871c40 01871d01 01871ea0 01871f90 01971cf0 01971d00 01971e00 01971f40   Codecgraph and linux codecdump attached. Thx for any help or suggestions.              codec.txt 2.svg codec.txt
    •   Yes, 'cause APFS log is coming before clover boot screen.
    • and you suspect apfs on before clover issues  
    • Can someone help me? I have an HP PRODESK 400 G4
      Corei5 7500
      4GB
      video card AMD R5 230 Caicos 6450 I can not put the video card to work on High Sierra. Can you tell me which kext to use? I discovered the id of my board through this link >>https://github.com/Clover-EFI-Bootloader/clover/blob/master/rEFIt_UEFI/Platform/ati.c


×