Jump to content
ErmaC

Clover General discussion

20,627 posts in this topic

Recommended Posts

question: if I use VirtualSMC.kext I have to put it in the Bios VirtualSmc.efi folder or I have to put it in the Uefi folder
Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
14 minutes ago, Alpha22 said:

question: if I use VirtualSMC.kext I have to put it in the Bios VirtualSmc.efi folder or I have to put it in the Uefi folder
Thank you

 

I though you need to read this,, https://github.com/andreszerocross/VirtualSMC/blob/master/Docs/FAQ.md   especially at the image below 
image.png.a2aa031ce1c210efc7d839d510a05e9f.png

 

Just depend if you boot in Legacy Mode (EFI/CLOVER/Drivers/BIOS) or UEFI Mode (EFI/CLOVER/Drivers/UEFI)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the reply

boot is UEFI

VirtualSMC.efi module is recommended for boot.efi compatibility when FileVault 2 is enabled. SMCHelper-64.efi is not compatible with VirtualSMC.efi and must be removed.

FileVault 2 is not enabled I have to use SMCHelper-64.efi or I have to delete it

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Ah nevermind, I finally am able to proceed r5015 instalation on HFS+ 10.11.6, 10.13.6, 10.14.6 and 10.15 Beta after removing this line from Distribution package. And the *.plist for auto "$ sudo mount -uw /" on every boot is still working under 10.15 APFS. Have a nice day.

 

<installation-check script="checkFileSystemIsWritable()"/>

 

Edited by Badruzeus

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Alpha22 said:

Thanks for the reply

boot is UEFI


VirtualSMC.efi module is recommended for boot.efi compatibility when FileVault 2 is enabled. SMCHelper-64.efi is not compatible with VirtualSMC.efi and must be removed.

FileVault 2 is not enabled I have to use SMCHelper-64.efi or I have to delete it


Then it mean this image will help you :)
Just if you used FakeSMC.kext instead VirtualSMC.kext, CMIIW
image.png.c8c00a239f681a3fe2349682ef3e90b7.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
Quote

Then it mean this image will help you :)
Just if you used FakeSMC.kext instead VirtualSMC.kext, CMIIW

 

I use VirtualSMC.kext so I have to delete SMCHelper-64.efi

the latest version of FakeSMC.kext

Edited by Alpha22

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
2 hours ago, Andres ZeroCross said:

Yes, you're right, The problem is i just want to use Clover Preference Pane in Mojave and Catalina. 

 

I'm...not sure that's possible...? :)) I mean, what would be the point of having the Clover preference pane in Mojave...if you don't have Clover installed on your Mojave SSD? You want to control Catalina's Clover installation...from Mojave? That would be interesting...but...I'm not sure if that preference pane was made with this functionality in mind. :)) 

Edited by arsradu

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, arsradu said:

 

I'm...not sure that's possible...? :)) I mean, what would be the point of having the Clover preference pane in Mojave...if you don't have Clover installed on your Mojave SSD? You want to control Catalina's Clover installation...from Mojave? That would be interesting...but...I'm not sure if that preference pane was made with this functionality in mind. :)) 


Sometime i waste my time in Mojave, and sometimes in Catalina :)

So the conclusions is i can't check official release of Clover with Clover Preference pane from other macOS system.

I need to boot to Catalina first, then i can check offical update from its.

It's no big problem,, thanks :)
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Andres ZeroCross said:


Sometime i waste my time in Mojave, and sometimes in Catalina :)

So the conclusions is i can't check official release of Clover with Clover Preference pane from other macOS system.

I need to boot to Catalina first, then i can check offical update from its.

It's no big problem,, thanks :)
 

 

Haha! Yeah, I knew that's what you were aiming for! :)) But yeah...I'm not sure that's possible with the current implementation.

 

However, something else you might be able to do...is subscribe for notifications on the Clover's SF page by clicking the Get Updates button.

 

It's not quite the same thing, but if the point of this is to know when new releases are out...that's one way to do it. And not just new official releases, but any new development updates. If you're interested to know what's knew...that might work.

 

137324267_Screenshot2019-07-15at12_20_43.thumb.png.86f0f281f1dd4dceb3c2effe6c0de2db.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, arsradu said:

 

Haha! Yeah, I knew that's what you were aiming for! :)) But yeah...I'm not sure that's possible with the current implementation.

 

However, something else you might be able to do...is subscribe for notifications on the Clover's SF page by clicking the Get Updates button.

 

It's not quite the same thing, but if the point of this is to know when new releases are out...that's one way to do it. And not just new official releases, but any new development updates. If you're interested to know what's knew...that might work.

 

137324267_Screenshot2019-07-15at12_20_43.thumb.png.86f0f281f1dd4dceb3c2effe6c0de2db.png

 


Get update information from Email Release is different thing :)

I just want to know if we can do it from Clover Preference Pane with single CLover installed in EFI partition for Multi macOS/OSX in different disk :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Andres ZeroCross 

 

If you had both OSes on the same drive, it miiiight have had a better chance of working. Since it's linking to the same EFI partition. But with Clover on a separate SSD...I don't see how it would work. Of course, I could be wrong here, and there might be a very simple fix for this exact scenario. I just don't know it. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
2 hours ago, Andres ZeroCross said:


Get update information from Email Release is different thing :)

I just want to know if we can do it from Clover Preference Pane with single CLover installed in EFI partition for Multi macOS/OSX in different disk :)

 

I don't think so. Clover Preference Panel is installed in Preference/System for macOS Mojave (for example). You can only update through this OS. If you have another disk with Catalina (for example) with Clover  PrefPane in Preference/System, you do the same, for the same reason.

Edited by Matgen84

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone install CLOVER to Catalina Disk parition from Mojave???

 I did it,  and i get issues.

1. I am in Mojave system,  i install Clover to Catalina disk and check "Clover Theme Manager'
2. After that i reboot to Catalina Disk, and when i go to /Applications with Finder, i only get Clover Theme Manager in there.
3. In Launchpad, i still can see all my Previous app
4. If i boot to Mojave again, i still can see my other App is in "/Volumes/CatalinaDiskPartition-Data/Applications" and system app still in "/Volume/CatalinaDiskPartition/System/Applications"

It's look in Catalina, CatalinaDiskName/Applications just a symlink.

How can i fix/re-index all my App???

 

image.thumb.png.6e38135902756011f7c9e0a29069c38a.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Andres ZeroCross said:

Anyone install CLOVER to Catalina Disk parition from Mojave???

 I did it,  and i get issues.

1. I am in Mojave system,  i install Clover to Catalina disk and check "Clover Theme Manager'
2. After that i reboot to Catalina Disk, and when i go to /Applications with Finder, i only get Clover Theme Manager in there.
3. In Launchpad, i still can see all my Previous app
4. If i boot to Mojave again, i still can see my other App is in "/Volumes/CatalinaDiskPartition-Data/Applications" and system app still in "/Volume/CatalinaDiskPartition/System/Applications"

It's look in Catalina, CatalinaDiskName/Applications just a symlink.

How can i fix/re-index all my App???

 

image.thumb.png.6e38135902756011f7c9e0a29069c38a.png

 

Why do you install CLOVER to Catalina Disk partition from Mojave? Not directly under Catalina.

 

For this re-index issue, post on catalina topic. I think.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
10 minutes ago, Andres ZeroCross said:


4. If i boot to Mojave again, i still can see my other App is in "/Volumes/CatalinaDiskPartition-Data/Applications" and system app still in "/Volume/CatalinaDiskPartition/System/Applications"

It's look in Catalina, CatalinaDiskName/Applications just a symlink.

How can i fix/re-index all my App???

 

 

 

This is normal in Catalina

If you want copy the app on /System /Applications you need the RW access

Edited by chris1111

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, chris1111 said:

 

This is normal in Catalina

If you want copy the app on /System /Applications you need the RW access


The directory is normal = True

But in default condition, if you click "Applcations" folder in left sidebar menu, you will see all app in there. But now all gone.

This happened because i install clover to Catalina from Mojave and i check "Clover Theme Manager". Clover should install Clover Theme Manager in "CatalinaDiskName-Data/Applications not in "CatalinaDiskName/Applications"

Share this post


Link to post
Share on other sites

After boot to Mojave and install clover to Catalina Disk from there (check Clover Theme Manager too),, then i reboot to Catalina.

Applications menu in left side bar is gone,,

I need to make shortcut but i don't know how to do this.

/CatalinaDiskName/Applications = Empty
/CatalinaDiskName/System/Applications=Sytem App

I can't access CatalinaDiskName - Data/Aplications from Catalina system (except in Mojave).

How can i re-create index of App??? i only can use Launchpad, Spotlight search, or Finder Search to find App. 

Screen Shot 2019-07-15 at 19.16.20.png

Screen Shot 2019-07-15 at 19.16.47.png

Screen Shot 2019-07-15 at 19.17.08.png

31 minutes ago, Matgen84 said:

 

Why do you install CLOVER to Catalina Disk partition from Mojave? Not directly under Catalina.

 

For this re-index issue, post on catalina topic. I think.


Cmon,, long ago. We still can install CLOVER from any of kind of different macOS (Maverick, El Capitan, Yosemite, Sierra, High Sierra, Mojave). Even you have 6 macOS type with 1 EFI partition for Clover, you still can update CLOVER from every macOS type. It's not problem, but now Catalina use different Applications directory. So people must be carefull to not install/check "Clover Theme Manager"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
40 minutes ago, Andres ZeroCross said:



I can't access CatalinaDiskName - Data/Aplications from Catalina system (except in Mojave).

How can i re-create index of App??? i only can use Launchpad, Spotlight search, or Finder Search to find App. 

 

Did you try Finder / Preferances

Chek Box Applications 

 

339232031_Capturedcranle2019-07-1508_57_50.thumb.png.54a9b775e3f1726061b78336a034aad2.png

 

Edited by chris1111

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
25 minutes ago, chris1111 said:

Did you try Finder / Preferances

Chek Box Applications 

 

339232031_Capturedcranle2019-07-1508_57_50.thumb.png.54a9b775e3f1726061b78336a034aad2.png

 


Thanks it works, but please check this image below
 

All Aplications path is different, after install clover in Catalina from Mojave (install clover theme manager too),, i need to reIndex some Applications, eg XCode-Beta.app. I need to run "sudo xcode-select --switch /System/Volumes/Data/Applications/Xcode-beta.app",, I works before with "sudo xcode-select --switch /Applications/Xcode-beta.app"


Or maybe you can make test it right now (Install Clover from Mojave to Catalina disk and check Clover Theme Manager),, you will see the different :D


 

photo_2019-07-15_19-03-38.jpg

Screen Shot 2019-07-15 at 20.05.05.png

Edited by Andres ZeroCross

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/14/2019 at 12:43 PM, Slice said:

After 4992 there are no more error "Not found"?

Don't replace boot6 with boot7. boot7 is BiosBlockIo, it will not work with DVD.

And about UEFI DVD I think it is impossible because there is no EFI partition.


Did Clover get problem to patch Kext/kernel cache in Catalina?? I have this,

 

====

Find : 00040000 04030000 00000001 00000000 10000202 00000000 00040000 04030000 00000001 00000000 20010101 00000000 00040000 04030000 00000001 00000000 11020404 00000000 00040000 04030000 00000001 00000000 21030303 00000000 00040000 04030000 00000001 00000000 12040505 00000000


Replace : 00040000 04030000 00000501 00000000 12040601 00000000 00040000 04030000 00000401 00000000 22050403 00000000 00080000 04020000 00000101 00000000 11020102 00000000 00080000 04020000 00000201 00000000 21030504 00000000 04000000 14020000 00000301 00000000 10000306 00000000 


Name : com.apple.kext.AMD9500Controller
====

 

image.thumb.png.345f4644c8462a20c2eebda220cd7106.png


But patch didn't work in Catalina (Get Reddish Image with Salado fb name and can't dual display),, i have checked / open "AMD9500Controller" of Catalina with Hex Fiend.app and i still can found "00040000 04030000 00000001 00000000 10000202 00000000 00040000 04030000 00000001 00000000 20010101 00000000 00040000 04030000 00000001 00000000 11020404 00000000 00040000 04030000 00000001 00000000 21030303 00000000 00040000 04030000 00000001 00000000 12040505 00000000". So, it should be no problem.

 

image.png.78cd95ff89ab7af3b4b603995ed32155.png

But if i boot in to Mojave and use Salado as fb name for my RX 580,, i can see patch succesful (and i get normal screen with Dual Display Capability).


IMG_3350.thumb.png.aa74b6916122762d379abc4cd9f143a9.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
30 minutes ago, Slice said:
@Andres ZeroCross
1. Are you sure Mojave patch will be same for Catalina?
2. The patch was made in RAM, not in file. No sense to check the patch in the kext.

 

 


What do you mean by "non sense to check in the file?"

AFAIK, the hex value must be founded in the kext itself. eg,, find = aaaa, replace = bbbb name = target.kext,,. Of course we must make sure we can find aaaa in target.kext itself before make otf patch with clover.

I can see "Hex byte of Find" in "AMD9500Controller" of Mojave and Catalina.

So i should see the same debug log like Mojave log. But i can't see the succesful patched log. Any explanation why did patch fail?


Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

 

 

Edited by Andres ZeroCross

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
1 hour ago, Andres ZeroCross said:

AFAIK, the hex value must be founded in the kext itself. eg,, find = aaaa, replace = bbbb name = target.kext,,. Of course we must make sure we can find aaaa in target.kext itself before make otf patch with clover.

I can see "Hex byte of Find" in "AMD9500Controller" of Mojave and Catalina.

I guess that this is true until any other patch are performed on the same offset in memory before yours.

4 hours ago, Andres ZeroCross said:

All Aplications path is different, after install clover in Catalina from Mojave (install clover theme manager too),, i need to reIndex some Applications, eg XCode-Beta.app. I need to run "sudo xcode-select --switch /System/Volumes/Data/Applications/Xcode-beta.app",, I works before with "sudo xcode-select --switch /Applications/Xcode-beta.app"

Your "Machintosh SSD" should have a read-only twin called  "Machintosh SSD - Dati", but this I guess is true for vanilla installations, I'm referring to Catalina on proper apfs partition, e.g. not hfs.

Edited by vector sigma

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
5 hours ago, Andres ZeroCross said:

This happened because i install clover to Catalina from Mojave and i check "Clover Theme Manager". Clover should install Clover Theme Manager in "CatalinaDiskName-Data/Applications not in "CatalinaDiskName/Applications"

This should performed as intended as the OS should take cares on what happens in the filesystem.

 

12 hours ago, Badruzeus said:

Honestly, it' s not big deal as Vector has said already he'll take a look and could be fixed later LOL

The problem is that I have a job and a family.. By the way can I ask why there's a need to use hfs instead of apfs? It is not clear to me if this is allowed.. Catalina installer creates two volumes on the same container, but what happen if we modify them?

Edited by vector sigma

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
43 minutes ago, vector sigma said:

I guess that this is true until any other patch are performed on the same offset in memory before yours.

Your "Machintosh SSD" should have a read-only twin called  "Machintosh SSD - Dati", but this I guess is true for vanilla installations, I'm referring to Catalina on proper apfs partition, e.g. not hfs.

Yes,, but if you boot in to Catalina then somehow as default path for applications is "/Applications/XCode-beta.app" or in "/System/Volumes/Data/Applications/XCode-Beta.app". But if i boot to Mojave and check the Application path of Catalina app eg XCode-Beta, then yes the path is "Catalina Disk - Data/Applications/XCode-Beta.app"

43 minutes ago, vector sigma said:

I guess that this is true until any other patch are performed on the same offset in memory before yours.


The config of clover is same for Mojave and Catalina (SSDT, kext, drivers, and other exactly same). In mojave, i can see about succesful patch, but i don't see it in Catalina. I just don't know what cause of this

Edited by Andres ZeroCross

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By e97
      HackPro X99 System
      Until Apple blesses us with the MacPro7,1 – this is for those that require tools to do their work.
      An appropriate bicycle for the mind.
       
       

       

       

       
      Specs:
       
      CPU: Intel Xeon E5-2678 v3 (12 core, 2.5 GHz / 3.3 GHz Boost)
      Motherboard: SZMZ X99-8D3
      RAM: 16GB DDR3-14900R 1866Mhz ECC RDIMM modules
      GPU: Radeon RX Vega 64 8GB
      Storage: Phison E12 m.2 NVMe PCI-E 3.0 x4 SSD
      Water blocks: BARROW CPU + GPU
      Radiator: 360mm x 25mm slim
      Pump: DDC
       
      Case dimensions: 431 mm x 342 mm x 177 mm
       
       
       
      XCPM OFF
       

       
      XCPM ON
       

       
      OpenCL
       

       
       
       
      iMacPro1,1
       

       
       

       
      OpenCL
       

       
       
      NVMe
       

       
       
      Win 10 x64 v1809
       
      AIDA64 - Cache & Memory
       

       
       
      Download:  https://github.com/xe97/X99-8D3-Clover
       
       
       
       
       
      Anyone else I forgot
       
       
    • By digivish
      Hi All - quick thing - I have a NUC 8i7BEH with 32GB RAM and 2 x 1TB SSD drives. Each drive has its own OS - Windows 10 and Catalina 10.15.
       
      Clover works well - Catalina Boots, so does Windows.
      Catalina - has sound over HDMI (to my monitor's speakers)
      Windows - no audio device found - It does show Realtek and Intel Display Drivers - but the speaker has a red"x" and in Devices, there is no entry for Microphone Array under Audio Input/Output. It does, however, show Intel display over the HDMI - but actually no sound.
       
      I have tried reinstalling Realtek drivers - now here's the thing...when it installs, it first uninstalls existing Realtek drivers - at this stage (and it's important) the sound starts working - as if uninstalling did the trick. As part of the installing, I have to reboot and upon reboot, it actually reinstalls the Realtek drivers. After that, I'm back to square 1. Unsure if it's the config.plist or boot args in clover. But something with Clover for sure.
       
      I have tested this by removing the Mac Drive with clover and just booting directly to Windows 10 bootloader and everything works as it should, I have sound over HDMI and the audio device shows. Just not when I boot with Clover.
       
      has anyone experienced this and have thoughts or pointers.
       
      Thanks a ton!
    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---

      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
       
      --Original Post--
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=97&t=11237
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/files/Clover.Folder/EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=28&amp;t=10578
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By kylon
      ACPI and Clover config for Acer Aspire v5-571PG
       
      Tested on Catalina 10.15.1 and Clover EFI 5098 (Should work on MacOS 10.9.x - 10.15.x)
       
      Not Working:
      - sd card reader
      - Atheros AR9462 (use a compatible USB wireless adapter, see below)
      - Touchscreen (MacOS 10.15 only)
       
       
      Notes:
      Disable Secure Boot and enable Legacy Boot. Legacy Mode is recommended.  
      **To reset your BIOS, power on the pc and hold the power button for about 30-40 seconds or you can short G2101 (RAM SLOT 1)**
       
       
      About the Atheros card:
      You can install ATH9KFixup (you will also need additional patches on 10.14+ to restore Atheros support) to enable this card, however,
      it will break sleep on MacOS 10.14+, it can freeze your OS at any time and it can freeze your network settings.
      Because of its instability it is highly recommended to buy a USB wireless adapter.
       
      You can find a list of working adapters, and the drivers, here.
       
       
      Additional things you will need:
      Latest Clover config (AcerAspireV5-571pg - CCE Bank) from here CloverEFI (download) or OpenCore (download - Untested) WhateverGreen (download) VoodooPS2 (download) VirtualSMC + SMCBatteryManager (download) AppleALC (download) Lilu (download) Mieze Realtek RTL8111 (download)  
      CloverEFI drivers you will need:
      ApfsDriverLoader EmuVariableUefi FSInject DataHubDxe VBoxHfs (if you have hfs partitions)  
      Remember to install BIOS drivers if you enable Legaby Boot.
       
       
       
      Feel free to ask for help.
      Please send me a PM if you have fixes or improvements, thanks.
    • By oldman20
      Hi all, i just want to know how can use mouse & keyboard USB with USB port when Cloverbootloader startup? I installed Ps2MouseDxe.efi and UsbMouseDxe.efi but not work, while touchpad and keyboard integrated laptop working!!
      thanks all!
      and 2nd question is: i installed success Catalina with APFS format, in Disk Utility show 2 partition is Catalina SSD and Catalina Data?? what is it?

      more and last, sorry cause it's short question: which most right, in 2 ways create USB installer Catalina,
      sorry my bad english!

      sudo /Applications/Install\ macOS\ Catalina.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled && echo Catalina Boot Drive Created

      sudo /Applications/Install\ macOS\ Catalina.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled --applicationpath /Applications/Install\ macOS\ Catalina.app --nointeraction

      thanks and regards    
×