Jump to content
ErmaC

Clover General discussion

18,971 posts in this topic

Recommended Posts

25 minutes ago, SavageAUS said:

I have a bit of a quirky one for all you smarties. I just recently bought a corsair strafe rgb keyboard and a corsair glaive rgb mouse to upgrade the old coolermaster cm octane combo. To begin with I did not have any issues with the old peripherals. On a cold boot both the new mouse and keyboard work in clover gui without an issue, meaning I can select the OS or choose options etc.. but on a reboot either from windows to macOS or macOS to windows or even macOS to macOS the new keyboard refuses to allow me to select anything but the mouse works (luckily) and upon entering the chosen OS the keyboard works flawlessly so it is only an issue in the clover gui. I have tried different USB ports both 2.0 and 3.0. I've tried the kbddxe.efi (can't remember exact name) driver and still having the same issue. Any help or suggestions would be appreciated.

Have you tried changing you polling selection to 1 on the keyboard switch?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
28 minutes ago, SavageAUS said:

I have a bit of a quirky one for all you smarties. I just recently bought a corsair strafe rgb keyboard and a corsair glaive rgb mouse to upgrade the old coolermaster cm octane combo. To begin with I did not have any issues with the old peripherals. On a cold boot both the new mouse and keyboard work in clover gui without an issue, meaning I can select the OS or choose options etc.. but on a reboot either from windows to macOS or macOS to windows or even macOS to macOS the new keyboard refuses to allow me to select anything but the mouse works (luckily) and upon entering the chosen OS the keyboard works flawlessly so it is only an issue in the clover gui. I have tried different USB ports both 2.0 and 3.0. I've tried the kbddxe.efi (can't remember exact name) driver and still having the same issue. Any help or suggestions would be appreciated.

 

Mmm... I remember having some similar issues... But it was kind of the other way around. Meaning it didn't work on a cold boot. But it did work after restart...

 

Anyway, have you tried AptioInputFix.efi? Does it make any difference in your case? Also, if you have any other input drivers, maybe you should try to remove those before trying this one, in case they're not compatible.

 

Another thing you might wanna try is remove USB injection kexts/patches, if you're using any, and try to use Apple's default ones. :) Anyway, I'm not sure why exactly do you have this issue... And I told you, in my case, it was quite the opposite. But that's what I would do, if I were you.

Edited by arsradu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Have you tried changing you polling selection to 1 on the keyboard switch?
No I haven't, didn't even know it existed until now, will check mine out.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, arsradu said:

 

Mmm... I remember having some similar issues... But it was kind of the other way around. Meaning it didn't work on a cold boot. But it did work after restart...

 

Anyway, have you tried AptioInputFix.efi? Does it make any difference in your case? Also, if you have any other input drivers, maybe you should try to remove those before trying this one, in case they're not compatible.

 

Another thing you might wanna try is remove USB injection kexts/patches, if you're using any, and try to use Apple's default ones. :) Anyway, I'm not sure why exactly do you have this issue... And I told you, in my case, it was quite the opposite. But that's what I would do, if I were you.

I just tried AptioInputFix.efi and it makes no difference, I have removed all input drivers and that didn't help. Next I'll try removing my ssdt for USB.

 

Edit

Nothing I have tried will make the keyboard work in clover gui except returning to windows and installing the default firmware. The mac firmware I was provided was causing the issue.

Edited by SavageAUS

Share this post


Link to post
Share on other sites
52 minutes ago, ellaosx said:

In clover gui, it has an option to disable kexts in clover folder. how to do it in config.plist?

 

I believe there's no such option. Surely you can just delete/move the unwanted kexts.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, ellaosx said:

In clover gui, it has an option to disable kexts in clover folder. how to do it in config.plist?

Yes, you can disabled any kexts you don't want at start in GUI, since r4202. in Clover/Options/Kext  Injection Management (something like that)

 

You can edit config.plist since r4294: @slice

 

Enter Shell

Shell> fs0:

fs0:> cd EFI\CLOVER

fs0:\EFI\CLOVER> edit config.plist

...

Press F2 to save the result

Press F3 to exit from editing

fs0:> exit

you will return to Clover

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, ellaosx said:

Define "..."

It is only a separator between two actions: the editing of the config and the backup. That's all.

 

So you edit config.plist et save the result in shell


 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, ellaosx said:

That is not what i asked in the first place. I think you have misunderstood it

 

Ok :)

 

I think you don't read what I write before: "you can disabled any kexts you don't want at start in GUI, since r4202. in Clover/Options/Kext  Injection Management (something like that)" 

Edited by Matgen84

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Matgen84 said:

I think you don't read what I write before: "you can disabled any kexts you don't want at start in GUI, since r4202. in Clover/Options/Kext  Injection Management (something like that)" 

I have read it and im fully aware of that procedure :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, SavageAUS said:

You mean in the CUE or iCUE software?

No there should be an actual switch on the back of the keyboard that slide left or right.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey peoples, just an update that I'm working on parsing and rendering SVGs, they are super complicated, I'm far behind where I was hoping to be but I'm getting there. I am a little preoccupied with other stuff in my life as well. Donations are always appreciated, and thanks to everyone who has donated already (I've got a list of you kind natured people :wink_anim:).

 

EDIT: I'm going to push what I have to sourceforge. Not sure how much more I can do on my own, maybe others can get some stuff done as well. I only ask that you follow the coding style that I have used and COMMENT everything.

Edited by apianti

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sliice - did i miss the note on why OsxAptioFix3Drv is not part of the build anymore? thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, tluck said:

@sliice - did i miss the note on why OsxAptioFix3Drv is not part of the build anymore? thanks

 

Because AptioMemoryFix is the same thing but automatically finds a slide, Aptio3 does not. Plus I think there are few extra fixes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Pavo said:

No there should be an actual switch on the back of the keyboard that slide left or right.

Mine doesn't have that switch.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, telepati said:

is FSInject-64.efi mandatory on Mojave? 

Yes it is :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

just a little clarification needed

 

after a very long period i finally decided to update my clover

(was still using Clover_v2.3k_r3974) 

all seem work fine, only curious thing is now, clover doesn't seem to keep traces of what previously installed. Now every update i have to choose again from list all drivers needed, is it the way it should be now?

Edited by LAbyOne

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Download-Fritz said:

Why would it be?

Sorry, my english is not very good. I thought about the list of drivers. I use FSInject on High Sierra. What are the mandatory drivers for Mojave?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, SavageAUS said:

Mine doesn't have that switch.

Oh my bad only K-series keyboards have that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By RougeOne
      Budget Workstation MacOS 10.14.1 build: z370 AORUS Gaming 5 - i5-8600K - RX 580 - UHD 630
      flawless iGPU/dGPU integration, fast FCPX editing/rendering, great overall performance for ~$1200 / ~£1000
       
      Update: updated WhateverGreen and Lilu, then updated OS to 10.14.3 and everything is fine! Even iMessage, which previously I hadn't been able to make work, is now working - possibly the update flushed the NVRAM?
       
      I'm gonna come straight out and admit it - I used newb tools which are considered taboo on InsanelyMac, and so this isn't so much an installation guide as it is a green flag to anyone considering the same hardware. My first and previous Hackintosh project was just over ten years ago and this site was massively helpful, so this is my (very small) way of giving back.
       
      EFI DIRECTORY
      http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=97606131925137056003
       
      HARDWARE
      CPU: Intel i5-8600K 3.6GHz hexacore (contains UHD 630 iGPU)
      CPU Cooler: be quiet! Pure Rock Slim (no paste needed, and fan facing front)
      Mobo: GIGABYTE z370 AORUS Gaming 5 (WIFI)
      RAM: 1x 8GB CORSAIR Vengeance LPX C16 2666MHz (in first slot)
      GFX Card: Sapphire RX 580 NITRO+ SE
      SATA: used ports 0, 1, 3, 5 (HDD problems when connected to port 4)
      HDD: generic
      DVD Drive: generic
      PSU: EVGA 500W Semi Modular (but you should get 650W!)
      Case: CoolerMaster CM590 III
      Fans: 2x stock case fans (one sucky on front, one blowy on back), 3x be quiet! BL046 120mm fans (two blowy on top, one sucky on front). Airflow near-perfectly balanced.
       
      ADVICE
      With the Clover configuration, you want to pay close attention to all things relating to graphics. There are some specific settings for ACPI, Boot, Devices and Graphics which should be copied exactly in order to get the iGPU and dGPU to work in perfect harmony. For instance, make sure you use ig-platform-id 59120003 rather than 59120000 if you want FCPX to be usable. With the right settings, FCPX will not only run, but run flawlessly.
       
      I was not able to figure out how to make NVRAM/PRAM behave itself, and I got errors when I tried to issue relevant commands. As a result, I could not at first get iMessage to work properly. It worked once on my first installation attempt but not from subsequent attempts. This Clover configuration therefore has no consideration whatsoever toward iMessage reliability - however, iMessage ended up working somehow, anyway - I noticed it after I'd updated to 10.14.3 but this may just have been coincidence.
       
      Onboard WiFi does not work. There is no driver for it. I'm using wired ethernet to a bridge router as it was cheaper than getting a compatible PCI card.
       
      Audio is working well after I installed the z370 audio patch, then the ALC1220 codecs, then AppleALC.
       
      With kexts for generic 3rd party SATA and generic 3rd party eSATA, my HDDs and DVD drive work perfectly well.
       
      Sleep/Wake functions run perfectly. iCloud functions run perfectly. Shutdown leaves the mobo LEDs on, annoyingly.
       
      My USB 3 ports seem to suffer from low power output, and I don't know why.
       
      Overall, this system appears to run about as well under MacOS 10.14 Mojave as it does under Windows 7. I would solidly recommend this build to anyone looking to build a computer for workstation purposes, on a budget.
    • By JhonneR
      Good morning, everyone, I'm sorry if I was wrong in choosing the topic but I need help.
      I have found it extremely difficult to mount a Hackintosh in my acer.
      Setup;
      I5 2430m 2.4 6GB RAM
      Mobo P5we0 - Intel intel Graphics 3000
      At the moment I have not found out what my audio codecs are.
      but I'll leave the link on the motherboard.
      however, my real problem is several.
      I have already used the itakos image, I have already used several images that could be installed normally and that after installing the image I do not have internet via cable or wireless.
      And another, I already looked in other forums and I know that I will be called a donkey in the logical question but I have not been able to install the [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] or clover to start from the Hard Disk, so I do not know what to do.At the moment I still do not know if there has already been someone who has already installed the High Sierra or just the Sierra in this notebook model and obtained permanent success.
      If anyone can help me, I'll be grateful.
      Installations without success, but with the system already installed in ACER;
      SIERRA
      HIGH SIERRA
      MOJAVE
      All with the same symptom. Starting only by the bootable USB stick and without internet connection via cable and wireless.
      Appreciate ! Acer 5750 Official Page
    • By Slice
      Since rev 4844 Vector Themes are supported and there are ready-to-use Clovy by Clovy, cesium by Slice and BGM_SVG by Blackosx.
      You may see it's structure to create own theme
      -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
       
       
      Now I want to add vector graphics support in Clover. See rev 4560 and later.
      It is not working yet but designers may begin to create Vector Themes.
      It supposed to consist of SVG elements and has design size. It will be rendered to any screen size scaled from design size.
       
      What application in macOS can create SVG graphics?
      Inkscape is not working in macOS 10.11+. Pity.
      LibreOffice Draw works with SVG but buggy.
      Boxy SVG cost 10$ but looks good enough. It creates the best in simplicity files and have more then enough features.
      Illustrator is good but expensive.
       
      How to improve SVG file?
      Clover has restricted support for SVG. It is your job to make compatible file and as small as possible to speedup rendering.
      Some helps:
      Help:Inkscape – From invalid to valid SVG Inkscape files
      From invalid to valid SVG Adobe Illustrator files
      From invalid to valid SVG files of other editors: BKchem, ChemDraw and CorelDRAW
      Help:Illustrator – Assistance with creating and saving SVG images in Adobe Illustrator that will pass W3C validation
      User:Quibik/Cleaning up SVG files manually
      Later I will write own instructions specific to Clover abilities.
       
      How to create SVG fonts?
      You can google to find ready-to-use SVG fonts.  I found some problems with too beaty fonts: slow rendering and overflow crash. Be careful.
      You can get ttf or otf fonts and convert them into svg by using online WEB services. Not a problem to google.
      But then I want to find a way to simplify the font to reduce a size and speedup rendering.
      You can create own font by FontForge It is opensource and available for Windows, Mac and GNU+Linux. It creates otf font which you can convert to svg font.
       
      Pictures from Badruzeus
      https://www.insanelymac.com/forum/applications/core/interface/file/attachment.php?id=301597
×