Jump to content
ErmaC

Clover General discussion

21,117 posts in this topic

Recommended Posts

It gave me sed: 1: "s/.*<//;s/>.*//;}": unexpected }

 

Sorry, my bad, corrected below...

 

ioreg -lw0 -p IODeviceTree -n efi -r -x | grep device-properties | sed 's/.*<//;s/>.*//;'

 

[EDIT]

 

You always can use DarwinDumper > http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=282794

 

 

 

Nope, not yet. If you're meaning the perl script.

 

Yes, you can patch manually or you can let Clover do this...

 

<key>AppleRTC</key>
<string>Yes</string>

 

 

Thank you for the info. This parameter is for quiet boot, right?

 

Yes...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

@dmazar

 

No, no. For UEFI boot definately needed in /efi/drivers64UEFI: HFSPlus (or VboxHfs) and FatBin. Then try to boot.

 

If this does not work, then add LowMemFix and try to boot.

 

If still does not work, then remove LowMemFix and add AptioFix (so, HFS, FatBin and AptioFix). aptioFix requires adding "slide=0" to boot args in config.plist.

 

If this does not work, then there is a problem.

 

Seems like there is a problem. :( I've tried everything you mentioned, but still can't boot with UEFI. :(

 

 

Yes, you can patch manually or you can let Clover do this...

 

<key>AppleRTC</key>

<string>

Yes

</string>

 

@kyndder

 

Tried both. Pearl script ...

 

sudo perl -pi -e 's|\x75\x30\x89\xd8|\xeb\x30\x89\xd8|' /System/Library/Extensions/AppleRTC.kext/Contents/MacOS/AppleRTC

 

and ...

 

<key>KernelAndKextPatches</key>
<dict>
 <key>AppleRTC</key>
 <string>Yes</string>
</dict>

 

​... unfortunately with the same result, no screen after sleep. Without DSDT everything works fine. So is this something DSDT related or could it be something hardware related?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kyndder

 

Tried both. Pearl script ..

 

​... unfortunately with the same result, no screen after sleep. Without DSDT everything works fine. So is this something DSDT related or could it be something hardware related?

 

Did you have SBUS fix on your DSDT???

 

If yes, did you already tried to wake your machine using the power button instead of moving the mouse or pressing some keyboard key???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Without DSDT everything works fine. So is this something DSDT related or could it be something hardware related?

Yes, it is DSDT related. Why you need your quirky DSDT if without it "all works fine"?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It showed "There is a problem with TSC detection and calibration! Assume calibrated one" before getting into the harddrive-selecting screen.

How can I do to fix this error?

I remember it didn't have this problem when I was using Clover r718.

 

I'm using r732 now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kyndder

Did you have SBUS fix on your DSDT???

 

If yes, did you already tried to wake your machine using the power button instead of moving the mouse or pressing some keyboard key???

 

Yes, I have. I'm only able to wake my computer from sleep using power button. Pressing keybord keys won't work for me in Clover.

 

 

@Slice

Yes, it is DSDT related. Why you need your quirky DSDT if without it "all works fine"?

 

Thank you for the info. Why do I need my DSDT ... this is a good question! ;) My "old" machine wasn't able to boot without DSDT and editing DSDT brought me some benefits, so I decided to create a DSDT for my new machine.

 

I guess I'll have to check whats wrong with my edits and meanwhile work without DSDT. But my primary goal is to get Clover booting with UEFI.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm only able to wake my computer from sleep using power button. Pressing keybord keys won't work for me in Clover.

 

For me works the same way... I really don't know if there's a fix for this... In true, I do not usually use sleep function...

 

Why you don't give a try (if you already not) to Clover's automatic DSDT fix ??? > #7

 

But Slice is right, if you have everything working fine without DSDT, you should not use it...

 

About Clover's direct UEFI boot I can't tell you anything, you will have to wait till someone with the needed

knowledge to answer...

Share this post


Link to post
Share on other sites

It showed "There is a problem with TSC detection and calibration! Assume calibrated one" before getting into the harddrive-selecting screen.

How can I do to fix this error?

I remember it didn't have this problem when I was using Clover r718.

 

I'm using r732 now.

This is a bug but not influence on functionality. Hope will be resolved soon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I could use some help getting Clover working with my Nvidia 560m. I have set Graphics Injector to "Yes" however I never get to the login screen from a verbose boot. The card works without issue under Chameleon but my laptop has CMOS corruption issues that I hope to fix with Clover's NMI patching.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So what is wrong with ProjectOSX site??

Seems to be getting harder to access.

 

+1

 

i have massive probs since one week to get access :worried_anim:

 

IPS Driver Error
There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here

 

Most of the time down with above message

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slice, will you fix the third-part USB3 problem in Clover? (Boot0:Done7)

Does anyone who enable onboard third-part USB3.0 be capable of booting with Clover?

 

(I'm guessing UEFI should be fine with Clover when third-part USB3 is enabled.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slice, will you fix the third-part USB3 problem in Clover? (Boot0:Done7)

Does anyone who enable onboard third-part USB3.0 be capable of booting with Clover?

 

(I'm guessing UEFI should be fine with Clover when third-part USB3 is enabled.)

 

For me bios booting only works with USB3 ( Etron EJ168 ) disabled.

Can't say anything about UEFI...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone who enable onboard third-part USB3.0 be capable of booting with Clover?

 

Works OK with PXHCD.kext....

 

But I'm not using the kext anymore (also disabled in BIOS) because I don't have any USB3.0 device....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works OK with PXHCD.kext....

 

But I'm not using the kext anymore (also disabled in BIOS) because I don't have any USB3.0 device....

 

I'm curious with which PXHCD.kext you got your USB3 working !

There are some patches floating around but none of them worked for me.

My mobo has the same controller as yours, so i'd like to try out !

Would you please share a link or upload that file ?

 

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Would you please share a link or upload that file ?

 

 

No problem...

 

I'm at work now, later when I get home I´ll send to you a copy of the kext...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haven't tried for a while, unless something has drastically changed, could not boot at all.

Have been using Clover (boot) up until now.

 

I think rEFInd is better suited to the task at hand, and that is booting rEFit_UEFI (CloverX64.efi) straight UEFI mode.

So Clover (boot) is for Hacks and rEFInd is for Macs, simple.

If I had a Mac, I would be using rEFInd, So Now I use it for my Hack "As My Hack Is Now A Mac"

I am not clear about what you are speaking.

Vanilla DUET is not working for OSX

rEFIt and rEFInd doesn't boot HackOSX

So why Clover project was burned. We are working not for cosmetic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, no. For UEFI boot definately needed in /efi/drivers64UEFI: HFSPlus (or VboxHfs) and FatBin. Then try to boot.

 

If this does not work, then add LowMemFix and try to boot.

 

If still does not work, then remove LowMemFix and add AptioFix (so, HFS, FatBin and AptioFix). aptioFix requires adding "slide=0" to boot args in config.plist.

 

If this does not work, then there is a problem.

 

Hi dmazar,

 

After flash my old F7 BIOS of my GA P67A-D3-B3 for the U1a Firmware of GA P67A-UD3-B3 using "flashrom", I'm able to direct boot Clover's "BOOTX64.efi"...

 

However, seems that none of HFS drivers are working on my machine... I followed all your instructions quoted above

with no apparent effect as I can't boot OS X... Windows and Linux booting from Clover works OK...

 

Do you have any hint???

 

post-628175-0-98948900-1350028799_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes. Explain what is happening on the screen, or make a screenshot/photo. Plus, press F2 to generate /EFI/misc/preboot.log and give it here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes. Explain what is happening on the screen, or make a screenshot/photo.

 

There's nothing abnormal during preload or after load Clover...

 

post-628175-0-74056900-1350045685_thumb.jpg

 

Plus, press F2 to generate /EFI/misc/preboot.log and give it here.

 

Here > preboot.log.zip (UEFI Boot)

 

[EDIT]

 

Full DarwinDump > DarwinDump.htm (Standart Clover Boot)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi dmazar,

 

After flash my old F7 BIOS of my GA P67A-D3-B3 for the U1a Firmware of GA P67A-UD3-B3 using "flashrom", I'm able to direct boot Clover's "BOOTX64.efi"...

 

However, seems that none of HFS drivers are working on my machine... I followed all your instructions quoted above

with no apparent effect as I can't boot OS X... Windows and Linux booting from Clover works OK...

 

Do you have any hint???

 

post-628175-0-98948900-1350028799_thumb.jpg

 

So you flash the Bios with the UEFI firmware of P67A-UD3-B3?? That's amazing! XD Won't it be dangerous?

I'm wondering why gigabyte don't release other firmware for P67, since it seems you don't get much problem with the un-mach firmware, do you?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By gengstapo
      @Hervé
       
      Im having similar issue with my HS setup, dell latitute 3480, i5-7200U
      Once the hdmi plugged in, the laptop display went blank, only could see the external tv
      But, when i put my laptop to sleep & wake up again, both screen got display (hdmi still connected)
      Even the hdmi could be plugged off & in (after sleep), the laptop display is fine
       
      What could be the culprit?
      Dell’s MacBook Pro IORegistry.zip
      config.plist.zip
    • By TomZanna
      Hi, I'm trying to install Mac Os Catalina on a HP 550-132NL.
      The system has:
      i7-6700
      RAM 12 GB
      GT 730
      LAN Realtek RTL8161
      ALC3863
       
      It passes the verbose phase but after the Apple logo goes away, it gets stuck on a grey screen and I can only move the pointer.
      Can I try to boot with the iGPU?
       
      origin.zip
      CLOVER_dGPU_USB_3.zip
    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Original Post--
      https://www.olarila.com/topic/6531-olarila-hackbeast-z390-designare-thunderbolt-full-dsdt-patches-clover-opencore/
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/files/Clover.Folder/EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://www.olarila.com/topic/6364-mojave-catalina-on-mobos-series-100200300-with-opencore-bootloader/
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By dgsga
      Can I propose a new subforum be created for the new OpenCorePkg OpenCore front end being created by vit9696 and others, it is a fantastic piece of work:
      https://github.com/acidanthera/OpenCorePkg
      Even at version 0.1 it runs my Mojave 10.14.4 setup very nearly flawlessly. It consists of a 10KB bootstrap BootX64.efi and a 200KB OpenCore.efi OS loader. All configuration is done using a very well documented config.plist 
       
       
×