Jump to content
ErmaC

Clover General discussion

21,126 posts in this topic

Recommended Posts

Getting the IORegistry dump is simple enough.

Download IORegistryExplorer.app(do a search)

File->Save.

 

Just save it as it is. Don't save it as a text file.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Because I'm having all kinds of issues with Clover... It only boots maybe once out of four times... I can't boot my perfectly good Mavs install with Clover, and I'd like to be able to boot both Yosemite for testing and Mavs for work until Final Cut Pro is fixed for Yosemite.

 

Basically, I've never used Clover, only just now because DP1 isn't compatible with Chameleon yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes that is correct. You'll have to tick certain options when you're custom installing clover to fix the Mavericks boot issue.

But yes that's the file to upload.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I'm working on a project right now but as soon as it's uploaded I'll boot back into Yosemite and get that file for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A little question.

 

How can I force Clover to choose the right volume to load nvram.plist ?

 

Booting on Yosemite I see that it fetches the Mavericks' plist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Slice

 

While I had a look at Settings.c I noticed a lot of similar and thus IMHO error-prone checks. So I took the opportunity and created two helper functions to check a property for true or false to follow the principle of DRY.

 

So basically this patch[1] is only cosmetic, but should reduce lines of code and also inadvertent errors. There were actually incomplete checks e.g. in line 1496-1497.

 

Maybe you find it useful.

 

[1] https://gist.github.com/anonymous/ea2ee7c5135200d7164a

Share this post


Link to post
Share on other sites

try install Clover to EFI Partition (to the first HD only), and delete EFI files from the  any other HD

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Slice

 

While I had a look at Settings.c I noticed a lot of similar and thus IMHO error-prone checks. So I took the opportunity and created two helper functions to check a property for true or false to follow the principle of

 

 

href="https://en.wikipedia.org/wiki/Don" t_repeat_yourself"="">[1]  https://gist.github.com/anonymous/ea2ee7c5135200d7164a

Big thanks! I will implement this patch.

I still didn't make such optimization just because I have many other work.

Regards!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am trying to install Yosemite on an older build that currently has Mavericks installed.  I have a  GIGABYTE GA-X58-UD3R, I7-920 and a GTX 260.

 

For some reason I cannot get Clover to load via USB to start the installer without getting some kind of error.  Is there special settings I need to set clover up with via customization.  Do I need to add my DSDT anywhere in clover.  Thanks for any advice. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am trying to install Yosemite on an older build that currently has Mavericks installed.  I have a  GIGABYTE GA-X58-UD3R, I7-920 and a GTX 260.

 

For some reason I cannot get Clover to load via USB to start the installer without getting some kind of error.  Is there special settings I need to set clover up with via customization.  Do I need to add my DSDT anywhere in clover.  Thanks for any advice. 

During installation of Clover to the USB do a 'custom' install and select one the BIOS methods in lieu of the 'standard' UEFI method. Also select one of the Themes during the custom install so it will look 'prettier'.

 

Given your video card you will need to make a change to the 'config.plist' file in the CLOVER folder. In the Boot section under Graphics it is set to inject Intel video, change that to 'false' and change Invidia to 'true'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, haven't been able to boot into Yosemite with Clover at all now... This is the reason why I can't wait for Chameleon to be ready! If I can get it to boot I'll upload that info... Wish me luck lol :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, haven't been able to boot into Yosemite with Clover at all now... This is the reason why I can't wait for Chameleon to be ready! If I can get it to boot I'll upload that info... Wish me luck lol :)

Good luck!

Share this post


Link to post
Share on other sites

If I knew more about Clover I wouldn't mind booting my Mavs install with it... I just get the same issue where it reboots right when it should be loading the desktop. Any ideas slice?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Slice

 

sorry if this has already been asked

 

does the last Clover release support the new Clover Configurator v4 format (.cconf)?

 

 

regards

No, use export from file menubar

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Slice

 

sorry if this has already been asked

 

does the last Clover release support the new Clover Configurator v4 format (.cconf)?

 

 

regards

Clover Configurator is created without me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it appropriate to ask for feature requests in this thread? I know Yosemite is top priority right now, but since we can boot with a custom vbios in osx without actually flashing it to the card, I think it would be really cool to have the ability to do this in Windows or Linux. For example, I flashed the bios on my gigabyte 6850 with a sapphire one that had been modified for vesa resolution and fan curves. The benefit of this was that I had proper boot resolution in all operating systems, a custom fan curve, and the ability to overclock it a little bit more. Also, I recall some people flashing their 6950 bios with a 6970 bios to get the extra shaders.

 

Do you guys agree that something like that could be useful?

 

I also had a question, as many of you know the uefi version of clover doesn't boot legacy OS's properly on some computers. Is it possible to have clover chainload a legacy version of clover that is installed on each of my Windows and Linux drives?

Share this post


Link to post
Share on other sites

So was that the problem? The EDID thingy

No. In fact, I'm not exactly sure what it was that fixed it. All I know is I can successfully boot both 10.9.3 and 10.10 DP1 with Clover now. I'll post a rundown of what I did different here in a few minutes, on the move right now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I started from scratch and reinstalled Clover and Yosemite all over again. I didn't do anything all that different from last time, just went in and played with the configuration.plist a bit, changed a few options that seemed relevant, and for whatever reason, I can now boot 10.9.3 and 10.10 successfully every time with Clover. Feeling quite proud of myself lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

So the only couple of things I did differently this time was a) I checked the config.plist for clover and changed the value for inject kexts from "detect" to "yes", B) used Clover Configurator to install the MacPro5,1 SMBIOS that I always use, and c) I never ran single user mode to repair permissions and whatnot. I think with the newest Clover the kext injection is working properly, so I just dropped my needed kexts into the 10.10 folder in Clover.

 

That's basically all I did differently, and now I can dual boot Yosemite and Mavericks with Clover.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   1 member

  • Similar Content

    • By gengstapo
      @Hervé
       
      Im having similar issue with my HS setup, dell latitute 3480, i5-7200U
      Once the hdmi plugged in, the laptop display went blank, only could see the external tv
      But, when i put my laptop to sleep & wake up again, both screen got display (hdmi still connected)
      Even the hdmi could be plugged off & in (after sleep), the laptop display is fine
       
      What could be the culprit?
      Dell’s MacBook Pro IORegistry.zip
      config.plist.zip
    • By TomZanna
      Hi, I'm trying to install Mac Os Catalina on a HP 550-132NL.
      The system has:
      i7-6700
      RAM 12 GB
      GT 730
      LAN Realtek RTL8161
      ALC3863
       
      It passes the verbose phase but after the Apple logo goes away, it gets stuck on a grey screen and I can only move the pointer.
      Can I try to boot with the iGPU?
       
      origin.zip
      CLOVER_dGPU_USB_3.zip
    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Original Post--
      https://www.olarila.com/topic/6531-olarila-hackbeast-z390-designare-thunderbolt-full-dsdt-patches-clover-opencore/
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/files/Clover.Folder/EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://www.olarila.com/topic/6364-mojave-catalina-on-mobos-series-100200300-with-opencore-bootloader/
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By dgsga
      Can I propose a new subforum be created for the new OpenCorePkg OpenCore front end being created by vit9696 and others, it is a fantastic piece of work:
      https://github.com/acidanthera/OpenCorePkg
      Even at version 0.1 it runs my Mojave 10.14.4 setup very nearly flawlessly. It consists of a 10KB bootstrap BootX64.efi and a 200KB OpenCore.efi OS loader. All configuration is done using a very well documented config.plist 
       
       
×