Jump to content
InsanelyMac Forum
ErmaC

Clover General discussion

Recommended Posts

Advertisement

might be a bit cheeky to ask but has anyone got a working clover setup for a Z87 Deluxe... about to try and figure it out now myself...

 

Z87M-D3H B)  may be this EFI  folder helps you  :)

 

works perfect for me  ;)

 

http://www.fichier-zip.com/2013/10/18/efi-z87/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone know how to hide Recovery HD from Clover GUI? I guess HideEntries is obsolete.

 

Recently, Recovery HD uses the same icon as its primary OS. I don't really like it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone know how to hide Recovery HD from Clover GUI? I guess HideEntries is obsolete.

 

Recently, Recovery HD uses the same icon as its primary OS. I don't really like it.

Some of what HideEntries does you are now able to do with Custom Entries. I think still has its uses though.

 

If you dont want to use HideEntries you can use this in GUI / Custom / Entries:

<dict>
	<key>Type</key>
	<string>OSXRecovery</string>
	<key>Hidden</key>
	<true/>
</dict>
You could also change the icon here too. Using Image/ImageData and/or DriveImage/DriveImageData.

 

Different themes have different looking icons. Both standard OSX and Recovery will use the icon for the version of OSX they are (os_lion.icns, os_cougar.icns, os_mav.icns etc) but have different Drive icons (vol_internal_hfs.icns and vol_recovery.icns respectively) however they will fall back to using the same icon (vol_internal.icns) if the theme does not have a separate file for them to use.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some of what HideEntries does you are now able to do with Custom Entries. I think still has its uses though.

 

If you dont want to use HideEntries you can use this in GUI / Custom / Entries:

<dict>
	<key>Type</key>
	<string>OSXRecovery</string>
	<key>Hidden</key>
	<true/>
</dict>
You could also change the icon here too. Using Image/ImageData and/or DriveImage/DriveImageData.

 

Different themes have different looking icons. Both standard OSX and Recovery will use the icon for the version of OSX they are (os_lion.icns, os_cougar.icns, os_mav.icns etc) but have different Drive icons (vol_internal_hfs.icns and vol_recovery.icns respectively) however they will fall back to using the same icon (vol_internal.icns) if the theme does not have a separate file for them to use.

 

 

Also make sure you are using the latest Clover as r2217 had this (broken) behavior and r2236 fixed it again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some of what HideEntries does you are now able to do with Custom Entries. I think still has its uses though.

 

If you dont want to use HideEntries you can use this in GUI / Custom / Entries:

<dict>
	<key>Type</key>
	<string>OSXRecovery</string>
	<key>Hidden</key>
	<true/>
</dict>
You could also change the icon here too. Using Image/ImageData and/or DriveImage/DriveImageData.

 

Different themes have different looking icons. Both standard OSX and Recovery will use the icon for the version of OSX they are (os_lion.icns, os_cougar.icns, os_mav.icns etc) but have different Drive icons (vol_internal_hfs.icns and vol_recovery.icns respectively) however they will fall back to using the same icon (vol_internal.icns) if the theme does not have a separate file for them to use.

 

 

 

Also make sure you are using the latest Clover as r2217 had this (broken) behavior and r2236 fixed it again.

 

I'm on r2236. Unfortunately HideEntries doesn't seem to work here as my concern is to hide recovery hd and internal uefi partitions.

 

 

		<key>HideEntries</key>
		<dict>
			<key>OSXInstall</key>
			<false/>
			<key>Recovery</key>
			<true/>
			<key>WindowsEFI</key>
			<false/>
			<key>InternalUEFI</key>
			<true/>
		</dict>
		<key>Scan</key>
		<dict>
			<key>Entries</key>
			<true/>
			<key>Tool</key>
			<true/>
			<key>Legacy</key>
			<false/>
		</dict>

It's outdated or mistyped? So I have to use Scan/Legacy=false at the moment to hide internal UEFI. Now going to try Custom Entries format.

BTW regarding icons in a theme, my theme has swapped badges (between drive and OS). I just can't stand when same big icons sit in a row.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

I'm on r2236. Unfortunately HideEntries doesn't seem to work here as my concern is to hide recovery hd and internal uefi partitions.

 

 



		<key>HideEntries</key>
		<dict>
			<key>OSXInstall</key>
			<false/>
			<key>Recovery</key>
			<true/>
			<key>WindowsEFI</key>
			<false/>
			<key>InternalUEFI</key>
			<true/>
		</dict>
		<key>Scan</key>
		<dict>
			<key>Entries</key>
			<true/>
			<key>Tool</key>
			<true/>
			<key>Legacy</key>
			<false/>
		</dict>

It's outdated or mistyped? So I have to use Scan/Legacy=false at the moment to hide internal UEFI. Now going to try Custom Entries format.

BTW regarding icons in a theme, my theme has swapped badges (between drive and OS). I just can't stand when same big icons sit in a row.

 

Thanks

 

Oh sorry. Yes HideEntries has been replaced by custom entries. I thought you were referring to GUI / Hide where you can hide volumes using the VolumeName/DevicePath.

 

Swapped badges, meaning drive icons are bigger than OS icons? If so you may need to make/find a vol_recovery.icns to use for Recovery.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

I'm on r2236. Unfortunately HideEntries doesn't seem to work here as my concern is to hide recovery hd and internal uefi partitions.

 

 

		<key>HideEntries</key>
		<dict>
			<key>OSXInstall</key>
			<false/>
			<key>Recovery</key>
			<true/>
			<key>WindowsEFI</key>
			<false/>
			<key>InternalUEFI</key>
			<true/>
		</dict>
		<key>Scan</key>
		<dict>
			<key>Entries</key>
			<true/>
			<key>Tool</key>
			<true/>
			<key>Legacy</key>
			<false/>
		</dict>

It's outdated or mistyped? So I have to use Scan/Legacy=false at the moment to hide internal UEFI. Now going to try Custom Entries format.

BTW regarding icons in a theme, my theme has swapped badges (between drive and OS). I just can't stand when same big icons sit in a row.

 

Thanks

 

It's outdated in Clover-2k

		<key>Hide</key>
		<array>
			<string>Windows</string>
			<string>\EFI\BOOT\BOOTX64.EFI</string>
			<string>D68F1885-571C-4441-8DD5-F14803EFEF54</string>
		</array>

Share this post


Link to post
Share on other sites

i am really struggling here to get an installer to boot for Z87 Deluxe... try various options and all i can get is this message...

 

post-356045-0-00498200-1382121145_thumb.jpeg

 

with csm on i get that...

 

with csm off i get a graphics card not supported... then f2 to continue then get the above message....

Share this post


Link to post
Share on other sites

i am really struggling here to get an installer to boot for Z87 Deluxe... try various options and all i can get is this message...

 

attachicon.gifimage.jpeg

 

with csm on i get that...

 

with csm off i get a graphics card not supported... then f2 to continue then get the above message....

 

Have you turned off Windows 8 secure boot in the BIOS?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you turned off Windows 8 secure boot in the BIOS?

 

i cant find that anywhere in there....

 

edit just found it... OS type - changed it from 'windows uefi mode' to 'Other OS'

 

it boots clover but i cannot boot a clean install on one hd of 10.8.5 

 

post-356045-0-47354400-1382124826_thumb.jpeg

 

and as far as i know i have an installer on the USB but it doesn't seem to boot all... this is so frustrating...

Share this post


Link to post
Share on other sites

i cant find that anywhere in there....

 

edit just found it... OS type - changed it from 'windows uefi mode' to 'Other OS'

 

Did it work?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know if i'm posting in the right place but here it goes.

 

How can I edit the menu entries (Volumes) to appear on Clover and how to set a timed pre-selected volume to boot? 

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did it work?

 

t boots clover but i cannot boot a clean install on one hd of 10.8.5 

 

post-356045-0-48174000-1382125069_thumb.jpeg

 

and as far as i know i have an installer on the USB but it doesn't seem to boot all... this is so frustrating...

Share this post


Link to post
Share on other sites

t boots clover but i cannot boot a clean install on one hd of 10.8.5 

 

attachicon.gifimage.jpeg

 

and as far as i know i have an installer on the USB but it doesn't seem to boot all... this is so frustrating...

 

That is a DSDT problem

 

Clover has on-the-fly DSDT patching.

 

Go into "options" menu then select the "DSDT Mask" menu. Uncheck everything.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

That is a DSDT problem

 

Clover has on-the-fly DSDT patching.

 

Go into "options" menu then select the "DSDT Mask" menu. Uncheck everything.

 

 

thanks...

 

after clearing options both my test and SSD booted... 

 

neither booted with any of the options selected at all in DSDT...

 

slow boot for the SSD... normal for HDD...

 

Neither hard drive had - sound, ethernet, Wifi or bluetooth... both drives have the correct kexts needed in SLE for that to work as far as i was aware from other users who have this working...

Share this post


Link to post
Share on other sites

t boots clover but i cannot boot a clean install on one hd of 10.8.5 

 

attachicon.gifimage.jpeg

 

and as far as i know i have an installer on the USB but it doesn't seem to boot all... this is so frustrating...

did you try the efi folder  I send to you ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

did you try the efi folder  I send to you ?

used most of it...

 

seems to boot it fine... just need to get it to load the right kexts etc... and sort the DSDT problem above...

Share this post


Link to post
Share on other sites

did you try the efi folder  I send to you ?

ok try this setting on clover,  and change the EFI folder by the one I give it to you  B)

 

88810.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok try this setting on clover,  and change the EFI folder by the one I

ok try this setting on clover,  and change the EFI folder by the one I give it to you  B)

 

88810.png

will try it but i thought for the z87 boards it had to be uefi top option ticked???

 

didnt boot at all... 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

will try it but i thought for the z87 boards it had to be uefi top option ticked???

 

didnt boot at all... 

Works on UEFI  this setting B)  after  boot and set up  the os x :

 

Install UEFI  :lol:  :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry dont understand that???

 my bad english 

 

 

after you install clover as in the setting that I propose,
and after you have made your setting , you could,  install Clover in UEFI
dont forget to change the EFI folder  for the Installation   B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 my bad english 

 

 

after you install clover as in the setting that I propose,
and after you have made your setting , you could,  install Clover in UEFI
dont forget to change the EFI folder  for the Installation   B)

 

 

it never boots in an efi setting only time i have been successful is with uefi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×