Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
ledzefred

A Newbee French Hackintosh

3 posts in this topic

Recommended Posts

Hi !

My name Fred, i live in Limoges, France, i am computer technician, i work on Mac since 1991.

I have a iMac 27" i7, but it can't be upgrade and difficult to open ... and the new iMac are worst !

So i decide to go on the dark side ;) and i had build my first Hackintosh, it work fine (now), very fast, it was not easy to build and install (3 time formated and install again)

Some little things doesn't work fine i have some questions !:

 

Gigabyte GA-Z77N-WiFi

Intel - Ivy Bridge - Processeur Core i5-3570K / 3.80 GHz - 4 coeurs - Socket-LGA1155 - 6 Mo Cache

MSI - N660 TWIN FROZR 2GD5/OC - Carte graphique Nvidia - 2048 Mo - 1033 MHz - PCI-Express 16x

Crucial - SSD M4 - Disque flash interne 2,5" - Controleur Marvell - SATA III - 128 Go

Seagate - Barracuda - Disque dur interne 3,5" - SATA III - 7200 tours/min - 2 To

Corsair RAM - DDR3 1600 - 2X 8 Go - COR CL9 Vengeance

Bitfenix - Prodigy - Mini boîtier PC - Mini-ITX - Blanc

BitFenix - Spectre - Ventilateur 200 mm - Blanc

Antec KÜHLER H2O 620 - refroidissement par liquide avec pompe intégrée - Socket 1155

Corsair - Builder Series CX500 V2 - Alimentation ATX 500

Asus - DRW-24B5ST - Graveur DVD interne - SATA- Noir

Apple - Multi-Touch Apple Magic

Apple - Clavier avec pavé numérique

iiYama - ProLite B2776HDS-B1 - Ecran PC LCD 27" (68,5 cm) - LED - VGA/DVI - HDMI - Noir

Storeva AluICE Turbo 3 To 3.5" eSATA, FireWire 800, USB 3.0

post-1099029-0-60014900-1353060012_thumb.jpg

post-1099029-0-84002000-1353060039_thumb.jpg

post-1099029-0-91066500-1353060053_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bienvenue ledzefred ^^

Tu as dit que tout ne fonctionnait pas, tu peux décrire un peu ce qui fonctionne/fonctionne pas, stp ?

Merci :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bonjour,

Merci, quelque petits trucs qui ne fonctionnent pas :

- Je ne peux pas brancher de clé ou disque usb 2.0 sur les ports usb 3.0, j'avais lu que c'était compatible ! sinon le port usb 3.0 fonctionne avec mon disque externe usb 3.0.

- Les sondes de températures, ne sont pas trouvées par istat menu, juste celles de 2 disques durs, il existe FakeSMC kozlek's, mais j'ai peur que ça bousille mon installation ?

- Je ne peux pas booter sur ma clé USB sans enlever la carte graphique, ça me fait Kernel Panic, même avec GraphicsEnabler=No + PCUIRootUID=0

- Un truc bizarre : j'ai un dongle Bluetooth Belkin pour ma MagiMouse, il ne fonctionne que si je le branche quand tout a démarré, si je le laisse pour booter, ma souris n'est pas reconnue ?

 

À part ça les performances sont fantastiques ! par rapport à mon iMac 27" i7 16Go Ram, c'est le jour et la nuit ! et pour les jeux c'est la grosse claque ! j'avais jamais vu ça ;))

 

P.S. j'ai lu que ce forum n'acceptais pas les install ######/###### ?

 

Ha ! ça me met carrément des ##### ! trop fort :D

 

 

 

edit moderator:

 

Pls read this and this !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • Hello MaLd0n,   Could you please make DSDT edits for my new Skylake desktop Lenovo M910t    RunMe files: https://www96.zippyshare.com/v/5bgqAiga/file.html
        Thank you very much in advance!
    • Have you tried adjusting the Khz in midi pref pane or editing the info plist to suit your needs. that sometimes corrects weird noise behavior.
    • Hello Mald0n:

      Nice to meet you, I have created a post about my problem on High Sierra before and I was redirected to this guide by Allan.

      As mentioned in the post, I was not able to get pass the login screen at initial boot and the system could not shutdown occasionally.

      However I solve the high temperature problem when I replace the clover folder you provide on first post, currently the cpu temperature is around 5x-6x'c after 10 mins up time.

      Attached is the clover folder, ioreg as well as the send me app, thanks for your help!

      p.s. I notice that your clover boot efi is a old traditional grey apple boot logo, Is there a version of modern dark and white logo one that I could replace with? Thank you!

      https://www.insanelymac.com/forum/topic/333867-cant-get-pass-2nd-stage-boot-logo-on-initial-boot-and-high-temperature/   My system:
      Gigabyte GA-X48-DQ6
      Core 2 Extreme QX9650 C0
      4 x Kingston DDR2 800ghz Ram
      Galaxy GTX460 1GB
      120GB SSD Leven JS500120C, high Sierra installed
      250GB seagate ST3250310AS
      250GB WDC WD2500JS-08NCB1
      File: https://drive.google.com/file/d/1_k3_jxvzGaLfDzin0zSAUT5ml16Hq15c/view?usp=sharing      
    •   Still garbled sound in earphone. The speaker is loud as previous. louder than 2.9.1   
    • Up for https://sourceforge.net/p/cloverefiboot/wiki,


×