Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
ne0shell

ALC888 issue w/ ML - Shows in profile but not in sound prefs

5 posts in this topic

Recommended Posts

I've been working on getting my on board audio working again (worked fine prior to ML update) mainly so I can use the digital audio input for my Xbox which is connected to my Monitor's secondary input (this setup let's me easily flip between my OS and the Xbox).

 

The device shows up in the system profiler but does not appear in my sound preferences as an input or ouput option. Also, the digital input port is currently missing from the layout in profiler:

 

Intel High Definition Audio:

 

Audio ID: 1

 

Speaker:

 

Connection: 1/8-Inch Jack

 

Line Output:

 

Connection: 1/8-Inch Jack

 

Line Output:

 

Connection: 1/8-Inch Jack

 

Internal Microphone:

 

Connection: Internal

 

Line Input:

 

Connection: 1/8-Inch Jack

 

Line Input:

 

Connection: 1/8-Inch Jack

 

Headphone:

 

Connection: 1/8-Inch Jack

 

S/PDIF Optical Digital Audio Output:

 

Connection: Combination Output

 

I used Mbeast and tried both w/ DSDT and without DSDT options.

 

Mobo is as listed in my sig - Gigabyte P55A-UD3

 

 

I do have a griffin firewave which I use for my audio output, it still works fine as always.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've been working on getting my on board audio working again (worked fine prior to ML update) mainly so I can use the digital audio input for my Xbox which is connected to my Monitor's secondary input (this setup let's me easily flip between my OS and the Xbox).

 

The device shows up in the system profiler but does not appear in my sound preferences as an input or ouput option. Also, the digital input port is currently missing from the layout in profiler:

 

Intel High Definition Audio:

 

Audio ID: 1

 

Speaker:

 

Connection: 1/8-Inch Jack

 

Line Output:

 

Connection: 1/8-Inch Jack

 

Line Output:

 

Connection: 1/8-Inch Jack

 

Internal Microphone:

 

Connection: Internal

 

Line Input:

 

Connection: 1/8-Inch Jack

 

Line Input:

 

Connection: 1/8-Inch Jack

 

Headphone:

 

Connection: 1/8-Inch Jack

 

S/PDIF Optical Digital Audio Output:

 

Connection: Combination Output

 

I used Mbeast and tried both w/ DSDT and without DSDT options.

 

Mobo is as listed in my sig - Gigabyte P55A-UD3

 

 

I do have a griffin firewave which I use for my audio output, it still works fine as always.

 

http://www.osx86.net/downloads.php?do=file&id=2696

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×