Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
kevinwalter

K73SJ Asus Notebook

6 posts in this topic

Recommended Posts

Hi,

 

I've got a Asus K73SJ notebook with the following specs:

 

CPU: i7 2670QM

Graphics: Intel HD3000 + GT520M

Mem: 8GB

Disk: 160GB

Wifi: Ralink :)

 

These are the important specs.

 

 

When I boot the laptop with MyHack it hangs at the DSMOS has arrived.

 

I've included a picture where the installer hangs.

 

I've tryed this syntaxes in the bootloader:

 

-v -x -f GraphicsEnabler=no

 

Does anyone know what to do now?

 

 

kg,

 

Kevinwalter

 

Edit:

When I added the MacBookPro8,1 line in smbios.plist it worked! except the mouse.

 

Edit2: After installing it does not boot. It hangs at this screen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

at this screen ?

no picture being shown

 

Whoops I'm sorry.

 

2735-asus-k73sj-notebook-image.jpg

 

 

2734d1350512912-asus-k73sj-notebook-image.jpg

 

 

This is the far I got. I removed the nvda kext. When I boot the laptop I get the screenshot below. When I plugin an external screen it works perfect. When I remove the external screen the laptop screen works perfect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Whoops I'm sorry.

 

2735-asus-k73sj-notebook-image.jpg

 

 

2734d1350512912-asus-k73sj-notebook-image.jpg

 

 

This is the far I got. I removed the nvda kext. When I boot the laptop I get the screenshot below. When I plugin an external screen it works perfect. When I remove the external screen the laptop screen works perfect.

as for nvidia kext, I think it's important to set the correct nvcap value

maybe you'd better search for this part

good luck ~

Share this post


Link to post
Share on other sites

as for nvidia kext, I think it's important to set the correct nvcap value

maybe you'd better search for this part

good luck ~

 

HI,

 

I think it's not a Nvidia problem. I need to turn off that Nvidia Optimus technology by removing the kexts.

After that my laptop screen stays black (after -v I see only the end of the -v screen. When I leave the laptop on I can hear the voice from the voice installer so the OS boots up.) The weird thing is when I plugin a external screen it works great. I think it's a problem with the HD3000. Does anyone knows what it is?

 

 

greetz,

kevin

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI,

 

I think it's not a Nvidia problem. I need to turn off that Nvidia Optimus technology by removing the kexts.

After that my laptop screen stays black (after -v I see only the end of the -v screen. When I leave the laptop on I can hear the voice from the voice installer so the OS boots up.) The weird thing is when I plugin a external screen it works great. I think it's a problem with the HD3000. Does anyone knows what it is?

 

 

greetz,

kevin

try editting the framebuffer for HD3000 ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×