Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
Shaneee

[SOLVED] AR5B91 and Adapter on 10.7.4

19 posts in this topic

Recommended Posts

Hello,

 

I recently bought an AR5B91 and an adapter for my PC. Reason as my USB Wireless didn't work on Lion. I know the AR5B91 works as I have the exact same in my laptop but Lion doesn't see it. I installed Lion on my AMD system in my signature using this guide,

 

www.insanelymac.com/forum/topic/278181-amd-1073-guide-experimental-only/

 

and this is the adapter I got.

 

http://www.ebay.co.u...984.m1497.l2649

 

How can I get it working?

Share this post


Link to post
Share on other sites

it should work out of the box. unless u using ionetworkignfamily without atheros 40 kext.

post ioreg (from ioregistry explorer) http://www.mediafire...3zy1jak437iy6b3

if it was irqs it would show up but work intermitently. so i think its soft issues . or disable quickboot in bios.. after all its amd so im sure u had to use hack kexts.

 

how many slots of pci-e u have ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

it should work out of the box. unless u using ionetworkignfamily without atheros 40 kext.

post ioreg (from ioregistry explorer) http://www.mediafire...3zy1jak437iy6b3

if it was irqs it would show up but work intermitently. so i think its soft issues . or disable quickboot in bios.. after all its amd so im sure u had to use hack kexts.

 

how many slots of pci-e u have ?

 

Not sure if this is right but this is the ioreg output.

 

http://dl.dropbox.com/u/14144053/Shane%E2%80%99s%20iMac.zip

 

Here are the PCI slots I have,


  • 1 PCI Express x16 slot for graphics card

  • 2 PCI Express x1 slots

  • 1 PCI slot

Share this post


Link to post
Share on other sites

have u tried different slots.. dsdt irq's removed ?

 

post dsdt.

this is the location of it to insert the dsdt fix

PCI0@180000/BR12@c0000

 

also this is an nforce chipset. not intel chipset...i would have given up already being its nforce and amd.

(nvidia does not release much to the community.. nforce chipset specs. not completely standard as intels, ask verdant )

 

i wiped my inspiron 1520 osx . was selling it so i installed win7 and linuxmint 13 but have desktop with 10.6 and 10.7/8

Share this post


Link to post
Share on other sites

have u tried different slots.. dsdt irq's removed ?

 

post dsdt.

this is the location of it to insert the dsdt fix

PCI0@180000/BR12@c0000

 

also this is an nforce chipset. not intel chipset...i would have given up already being its nforce and amd.

(nvidia does not release much to the community.. nforce chipset specs. not completely standard as intels, ask verdant )

 

i wiped my inspiron 1520 osx . was selling it so i installed win7 and linuxmint 13 but have desktop with 10.6 and 10.7/8

 

Here is the DSDT. Just extraced it. Didn't have one on as I don't know anything about them,

 

http://dl.dropbox.com/u/14144053/DSDT.aml.zip

 

I have tried both PCI slots and same thing. Wireless is the only thing not working so far on this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

its your kext then. check the older kext 10.6.8 for 10.7

 

Tried IO80211Family.kext from 10.6.8 and it now it shows a driver installed but it shows as no hardware installed on the status bar. I modified the kext to add the device and vendor ID but it didn't work 100%

Share this post


Link to post
Share on other sites

ahh u ee it missing some pins. thats the one with issues on some pcs.. i use ar5b91-X that has full pinouts.

 

compare gold pins to this one http://www.ebay.co.u...d-/170808675956

or this one ( i used this one) http://www.ebay.co.uk/itm/ATHEROS-WIRELESS-N-CARD-AR5B91-AR5B91-X-TOSHIBA-PA3665U-1MPC-PA3665U-PA3665-/350617020692

Share this post


Link to post
Share on other sites

ive ran into some users that the missing pins kind wont work likely due to pci not properly used..

 

last time i used amd and mac was 2007 but i do remember it acting totaly strange.

 

i dunno what else to tell u.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ive ran into some users that the missing pins kind wont work likely due to pci not properly used..

 

last time i used amd and mac was 2007 but i do remember it acting totaly strange.

 

i dunno what else to tell u.

 

So the best thing would be buy the one you posted? Its not expensive. The card is detected and it says the drivers are installed and during verbose boot it mentions something about atheros mac and phy. The airport icon up the top says no hardware installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tape pin 20 on card... sounds like a bad lion atheros kext.

 

but i have seen issues with the ones with missing pins on some computers. (toshiba and acer) on my dell inspiron 1520 it works fine with or without missing pins ( i tested both)

Share this post


Link to post
Share on other sites

tape pin 20 on card... sounds like a bad lion atheros kext.

 

but i have seen issues with the ones with missing pins on some computers. (toshiba and acer) on my dell inspiron 1520 it works fine with or without missing pins ( i tested both)

 

What do you mean tape pin 20?

 

I have an external HDD with 10.7 and AMD kernel on it and with the DSDT it loads the card and it works. I copied the IO80211Family from 10.7 to 10.7.4 but it still doesn't load. In System Profiler it has the IO80211Family Loaded but next to configd plug-in it says none. What other kexts apart from IO80211Family deal with the network?

 

EDIT:

Its all working now. Must have been a bad kext. I cloned the 10.7 HDD to my main one. Updated to 10.7.4, Replaced needed files including the IO80211Family from the 10.7 HDD and now its working =]

 

Thanks a lot LatinMcG for the DSDT to get it working.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×