Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


Niente SLEEP e OpenGL su Gigabyte H55M-D2H e Nvidia GT430

9 posts in this topic

Recommended Posts

Salve, chiedo aiuto per un problema credo abbastanza comune.


Sulla stessa Macchina (una mb Gigabyte H55M-D2H con bios F2 e scheda nvidia gt430) ho una installazione perfettamente funzionante di Lion 10.7.4 - basata su DSDT versione F3.


Su un secondo disco ho installato Mountain Lion 10.8 e aggiornato a 10.8.1

con i seguenti problemi:

1. lo sleep che al risveglio mi da una schermata grigia e nera a quadretti.

2. la modifica della risoluzione del monitor

2. OpenGL che mi da valori bassi rispetto al 10.7 mentre su OpenCL i valori sono identici


Grazie per l'aiuto.

Share this post

Link to post
Share on other sites


Premetto che ho 2 Hd, uno con Lion 10.7.4 e uno con MLion 10.8,

aggiornando al 10.7.5 ho avuto gli stessi problemi del 10.8 e allora ho pensato: tanto vale risolvere i miei problemi su 10.8.

Ecco la procedura che ho usato

1. aggiornato il 10.8 direttamente al 10.8.2

2. riavviato dal disco Lion 10.7

3. scaricato i driver Nvidia QUADRO & GEFORCE MAC OS X DRIVER RELEASE 304.00.00 da qui:

http://www.nvidia.com/object/macosx-304.00.00f20-driver.html (non è possibile installarli direttamente su 10.8.2)

estrarre i kext Nvidia con Pacifist (eventualmente fare una copia dei driver Nvidia originali) e sostituirli nella cartella

/System/Library/Extensions del 10.8.2 a quelli originali.

4. scaricato i framework modificati da qui: nvidia_10.8.2.zip GRAZIE, GRAZIE, GRAZIE a "vczilla" per il lavoro che ha fatto.

sostituire i file vczilla a quelli originali del 10.8.2 (eventualmente fare una copia degli originali):

nella cartella: /System/Library/Frameworks



nella cartella: /System/Library/PrivateFrameworks


5. rimosso il PlugIns OemSMBIOS.kext da FakeSMC.kext

6. riparati i permessi sul disco MLion 10.8.2

7. riavviato e TUTTO FUNZIONA

8. applicato OpenCL fix da qui: http://www.insanelymac.com/forum/topic/266318-opencl-fix-for-non-gf100gf110-cards-aka-ccsm-21/page__st__80

9. installato anche i driver Cuda 5.0.24

Sleep funziona

Preferenze monitor modifica risoluzione funziona

OceanWave OpenCL stessi valori di Lion 10.7.4

CUDA-Z stessi valori di Lion 10.7.4

Unica cosa che non capisco sono le prestazioni di OpenGL Extensions Viewer che sono la metà di Lion 10.7.4

Quindi cosa posso fare per aumentare le prestazioni OpenGL su Mountain Lion 10.8.2

Grazie per l'aiuto, e grazie ancora a "vczilla" sei un mito.

Share this post

Link to post
Share on other sites
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Recent Status Updates

    • Bios-PC  »  MaLd0n

      Hi MaLd0n
      you helped me with dsdt and everything working fine .
      I fix the audio issue.
      I need to add wifi bcm4360 original apple to dsdt to be  en0 all the time 
      also to add it to pci list.
      and I change from gtx970 to AMD radeon pro rx580 and I have issue with vtencoderxpcservice that make my cpu 300% and high temperature . with Nvidia it doesn't happen.
      I search the internet days and night and try to fix this issue no luck.
      best regards
      · 0 replies
    • DynaFEX  »  MaLd0n

      Hi MaLd0n!!
      I just don't know what the hell to do with this issue and I was wondering if you might please have any ideas??
      Sorry to bother you and thanks for all your help!
      · 0 replies
    • mrjayviper  »  e97

      hello. Can you please share instructions and files to get OSX working on a dual 2011 setup? you included a link to sixflow but it's not loading anymore. Thanks
      · 0 replies
    • adamfox

      I added a video to a @YouTube playlist https://t.co/EXJucl9T8B Go the distance sung by Adam Fox karaoke cover Disney Hurculese
      · 0 replies
    • Mr. Xtreme

      Hey, I'm not dead, I've moved over to using the nickname "Mr. Xtreme", and mostly use Linux distros/Windows 10, though it seems I'm gonna have to hackintosh again, so, hey everyone who remembers me! :wave:
      · 0 replies