Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


[AIUTO]Chiedo Supporto/Anche Morale per Samsunr RC530 R 060

18 posts in this topic

Recommended Posts

Chiedo il vostro aiuto.

Mi sono preso queso portatile l'altro Ieri

Samsung RC 530 R06.


Installo multa Lion nessun problema ma non riesco a farlo buttare i nessuna maniera


Se installo Mountain Lion su un disco da 320 Gb e poi installo successivamente Chamaleon , il boot funziona ,

mentre se installo Mountain Lion su un disco da 500 Gb o 1000 Gb Chamaleon non Butta. , mi esce fuori il messaggio di inseire il dispositvo bootabile ( qualcosa del genere ).


Ho provato anche a installare sul disco da 1000 Gb Mountain Lion , successivamente Win 7 e infine Chamaleon con Mountain ( facendo bouttare da USB ) ma continua partire Win 7 , e non il menu di Chamaleon .


Visto il che boot di Chamaleon non avviene con il dischi maggiori di 320Gb , anche partizionandoli con una sola partizione dove e installato mountain e basta , mi sto chiedendo quale soluzione posso adottare, devo settare qualche opzione al momento dell'installazione ?



Poi il segnale video non esce , o meglio non vedo sul monitor esterno quando lo collego.


Spero che qualcuno riesca a darmi una mano altrimenti ho perso 600 euro

Share this post

Link to post
Share on other sites

Ho provato i rinstallare tutto formattando però come partizione MBR

Il problema persiste solamente che ore mi saltano fuori queste due righe e basta :


boot0: test

boot0: Error


ma il file boot di chamaleon è presente nel disko


Spero che qualcuno mi possa aiutare

Share this post

Link to post
Share on other sites

install chameleon by hand, from aap Terminal, see this:



First of all try to install Chameleon, it should work as it does everything necessary for it to boot (install boot0, boot1h and set partition active). If it failed now we'll try this manually to make sure it's done right. First get chameleon's binaries, you may download Chameleon and open the package with pacifist and extract them somewhere, or download only binaries folder i386. Put fdisk440 in the same folder. Then try this in a terminal:


cd /folder where you extracted the binaries/


Look for your boot partition's identifier (diskXsY):

diskutil list


Get root access:

sudo su


Install boot0 to the MBR:

./fdisk440 -f boot0 -u -y /dev/rdiskX


Install boot1h to the bootsector of the boot partition:

dd if=boot1h of=/dev/rdiskXsY


Copy the file "boot" to the partition:

cp boot /


Set the partition active:

./fdisk440 -e /dev/rdiskX


f Y (from the partition identifier rdiskXsY)

w (write)

y (yes)



Share this post

Link to post
Share on other sites

bash-3.2# diskutil list



0: GUID_partition_scheme *40.0 GB disk0

1: EFI 209.7 MB disk0s1

2: Apple_HFS MLION 39.7 GB disk0s2




= "rdiskXsY" disk0s2 = disk0 Partition 2 " this is my disk where MLION are installed, see your"


Sorry I do not understand this step

(from the partition identifier rdiskXsY)= see this EX:disk0s2



f 2

Share this post

Link to post
Share on other sites

ok, this is the second option for install it,


1. open the folder i386 and copy boot1h for your USBInstaller.

2. boot from USBinstaller and go for utilities and open app Terminal

3. type diskutil list for identified your disk and partition were you installed of system ML = ex: disk0s2

4. type diskutil unmount disk0s2

5. type cd /

6. type dd if=boot1h of=/dev/diskXsY bs=4096

7. reboot


in steep 6 put your disk and partition disk0s2 for example, see your

Share this post

Link to post
Share on other sites

Thank You Thank you for your help


I started like you suggested.

It worked, but I couldn't see the other disks

Then I deleted all the Kets and NVIDIA GEForce and then restart normally.

Can I How work with my graphics card NVIDA GT 540 ?

Share this post

Link to post
Share on other sites



Vendor Id :10de

Tipo: GPU

Bus: PCIe

Larghezza Lane PCIe: x16

Fornitore: NVIDIA (0x10de)

ID dispositivo: 0x0df4

ID revisione: 0x00a1

Informazioni su estensione Kernel: No kext loaded



I pulled down all the information of the video card


Now to get for my Mountain Lion without cresh

I removed all kext from Nvidia.


I do not think of being able to modify the kext with my ID Graphic Card,

Do you could give me a help , please ?

Share this post

Link to post
Share on other sites
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.