Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
newbee82

Dual Link for Alienware m14x r1?

19 posts in this topic

Recommended Posts

So i need help to get dual link working on my alienware.

I´ve extracted a dsdt.aml for my system an d nearly everything is working. (usb 2.0 usb3.0 LAN Wlan)

 

things that don´t work till yet are the integrated Card Reader and the Nvidia GT555 1.5Gb.

The graphics Card is shown in systemmonitor with installed kext for the intel hd 3000 device.

But i don´t have accelration for my PCI Card and hardware Monitor show 0MB Vram.

 

So all please have a look at my dsdt and help me please!!

 

Big thanks for all your great work till now!!

DSDT.rar

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

I patched and cleaned your DSDT but I did not do the dual link patch. You need to post a IOreg and a link to your laptops product page. Install DSDT in your extra folder and then restart then extract your IOreg. Then post the IOreg and your entire Extra folder.

 

For IOreg follow my guide here:

 

http://rampagedev.wordpress.com/2012/07/20/how-to-use-ioreg/

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

At first many thanks for your work.

 

The system boot fine with your patched dsdt.

So i could make the ioreg steps.

 

Attached you´ll find the services and device tree extracted with ioreg and my extra folder with your patched file.

 

 

I hope that this are all informations you need to help me again.

 

I can´t send you a link to my customer for the specs, cause they have updated this laptop for a while and old model isn´t there any more.

i can only send you a detailed list which hardware is used in my System.

 

Thanks you very much!!

ioreg.rar

Extra.rar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

i´ve tested your new dsdt, but without sucess.

 

System won´t boot anymore in verbose Mode i get the following errors:

 

[AGPM Controller] unknown Platform

Apple LPC:: start - RCBA not enabled

ACPI_SMC_PlatformPlugin:: register LPCDriver - Warning - LPC Device initialization failed: C-State power management not initialized

 

hope this helps you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

i´m back here again.

 

this dsdt works normal for booting up my system.

 

if i use both Graphics Cards it looks like this:

 

 

When i disable the gt555m all works except the GT555m Graphics Adapter.

 

i´ve looked araund the system monitor. there the gt555m is shown with 2048mb ram. and open gl rendering is supported.

but it looks like the picture i´ve uploaded.

 

very strange for me.

Ohne Titel.tiff

Share this post


Link to post
Share on other sites

So i need help to get dual link working on my alienware.

I´ve extracted a dsdt.aml for my system an d nearly everything is working. (usb 2.0 usb3.0 LAN Wlan)

 

things that don´t work till yet are the integrated Card Reader and the Nvidia GT555 1.5Gb.

The graphics Card is shown in systemmonitor with installed kext for the intel hd 3000 device.

But i don´t have accelration for my PCI Card and hardware Monitor show 0MB Vram.

 

So all please have a look at my dsdt and help me please!!

 

Big thanks for all your great work till now!!

hi, i also have an m14x r1, but i'm not able to install mountain lion on it.. can u tell me how you installed it?

thanks:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×