Jump to content
InsanelyMac Forum
lucasponciano

Problem with Lion 10.7.2 (iAtkos L2)

Recommended Posts

Well, I succesfully installed Lion 1.7.2 on my computer using iAtkos L2.

 

 

I changed my graphic card from GeForce GTS 250 to EVGA GTX 460 (both 1GB), and i got an audio issue.

When I was using the GTS 250, all was working fine (sound crackling a little bit, nothing important).

 

Now, i install lion with "GraphicsEnabler=No" and "npci=0x2000", to instal the

vga kext after installing the system.

 

Well, when i try to install any audio kexts I get a kernel panic.

Any suggestions ?

 

My Computer Configuration:

 

Core i7 920 @2.66 GHz

6GB Ram (3x OCZ³ 2GB 1.333 in triple channel)

Asus P6T (Normal)

EVGA GTX460 1GB

120 GB HD

 

 

Thanks !

Lucas Ponciano

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Similar Content

    • By LarryKu
      Hi everyone,
      I am new, I hope I am posting in the correct forum.
      My specs:
      Processor: Core i5 6500 Skylake 3.2ghz
      Mobo: Gigabyte h170-d3h
      M2SSD: WD Black 256gb PCIe (Mac OSx)
      SSD: Samsung 860 Evo (WIndows 10)
      HDD: WD Blue 1TB
      GPU: Radeon RX 480
      Monitor: BenQ RL2460 24"


      I was able to install High Sierra on a new m2 drive, that I added to the above configuration with windows 10 already installed.
      I had a few issues during install, including the monitor turning off at boot screen.

      Unfortunately, this persists even now. It turns off at about 60% of the progress bar, and to turn it on again I have to unplug/plug back my hdmi.
      Additionally, while all of the usb ports worked during install and while running it out of the clover I had on the usb stick, only the rear ones appear to work now.
      The audio doesn't work either, though I added the correct patch according to my mobo

      Lastly, my other drives are not recognized in the bios anymore. They run fine from boot override but they don't show up in the boot priority (while multiple entries of mac OS do, and they seem to increase in number at every reboot)

      Thanks in advance for the help
    • By bojarek8
      Hi! 
       
      I'm Kris!  I hope my topic is in a good section.
      I am asking you guys for help in this difficult hackintosh problem. 
      For a very long time I tried to solve it myself but I have no idea how I can solve this problem.
       
       
      Description of the problem
       
       
      My problem is that I do not have access to any apple service. I am unable to log into the App Store using my Apple ID. I am unable to log into iCloud account in system preferences. iMessage and Facetime also do not work.  Messages that I get when I try to log in: "An error occurred during activation. Try again" 
       
      in iMessage: "An error occurred during activation. Try again" 
      in App Store: "This device or computer can not be verified. Contact the support department for help"
      in Face Time: "There was an error during activation. Try again"
       
      In summary, I am unable to log in to any apple network service. 
       
      My Specification 
       
      Motherboard:  Acer MG43M
       
      Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU  E7600  3.06GHz
       
      Graphic card: Gigabyte GeForce 9600GT 515MB 
       
      Wi-fi: TP-LINK  TL-WN881ND
       
      Ethernet: (not supported) 
       
      Audio: (rather, it is not needed here)
       
      Files: 
       
      My config.plist: https://drive.google.com/drive/folders/1vlYJC329sz6yuTwFr-k0fOs3rfhKeI6l
       
       
       
       
       



    • By ITzTravelInTime
      KX AUDIO DRIVER MOD
       
      Hi guys i am a small developer, i really like to use my sound blaster cards on my machines and i love also coding, so when i find the source code for the kx audio driver on git hub and then Eugene, the creator of kx audio driver decided to no longer maintain the project, i decided to start working on a mod of this driver. 
       
      With my mod, created starting from the sources of the last version of kx audio driver, and also by using apple developer documentation for pci and audio drivers as reference, i am working to achieve 2 things mainly: get all the cards supported by the driver to work with all the recent versions os macOS and add support for other cards that are not officially supported by the driver that works or could, but needs to be more properly supported.
       
      This driver is made to support cards based on the E-mu 10k1, 10k2 and similars (like what is used by audigy rx and audigy 4 cards).
       
      Supported cards are:
       
       - most of the sound blaster live!, live! 5.1 and live! 5.1 digital series
       - sound blaster 512
       - sound blaster 256
       - other creative and e-mu sound cards based on the 10k1 chip (cards with the ES1370/ES1371/ES1372/ES1373 chips are not supported)
       - sound blaster Audigy series (1 st gen)
       - sound blaster Audigy 2  and audigy 2 zs series
       - E-MU cards based on the 10k2 sound chip
       - Some Audigy 4 cards (SB0610 only) and the audigy 4 pro
       - Sound blaster Audigy RX (sb0155)
       - other creative and e-mu cards based on the (10k2, 10k2,5 and CA10300 based cards)
       
      NOT supported cards:
       
       - Any ISA Sound card
       - ES1370/ES1371/ES1372/ES1373 based sound cards
       - CMI8738/CMI8788 based cards
       - Any CA0106 based card and cards with similar architectures (like sound blaster live! 24 bit, sound blaster audigy SE SB0570, audigy LS and similars, but audigy SA is supported)
       - Any sound blaster x-fi (some of them works on macOS using a modified version of voodoo hda)
       - Any sound blaster recon3D
       - Any sound blaster Z/ZS/ZX and similar series
       - Any sound blaster AE5 series
       
      In the time being the things i have modded or added with this mod are:
       
      - increased the simple buffer frames number with different values for emu10k1 based cards and emu10k2 based cards (including recent audigy 4 and rx) to reduce and all the audio cracking issues and possibly fixing all of them on a lot of cards
       
      - added a more proper support for the pci express sound blaster audigy rx (which basically is an audigy 4 with a pcie bridge chip) 
       
      - added more fancy names for the cards in the settings and other menus (so the name will be, for example, SB live! 5.1 SB0060 instead of kx SB0060 [e880] witch was shown in the original driver)
       
      - added support to sample rate chaning and added lots of sample rates (from 8 khz to 176,4 khz) to accomodate any possible usecase (note that 10k1 sound cards are limited up to 48khz sample rate, and 10k2 based cards for now are limited up to 176,4 khz and because of issues getting 192 khz to work, for now the driver goes up to 176,4 khz for supported cards) 
       
      - added boot args to manage the driver:
       
      Boot args to use with the kx audio driver mod: -kx_disable or -kxdisable or -kxoff This will prevent the driver from doing any initialization work, so the driver is basically disabled, use it to boot your ssytem in case the driver is giving you issues and kernel panics while you are trying to boot/using your system, so you are able to remove this driver or replace it with another version of it or to do some truble shooting. -kx_debug or -kxdebug or -kxspec Will show more debug info about the card, mainly the i/o port address and the kind of bus that it uses -kx_exp_deb or -kx_beta or -kxbeta Will enable experimental and probably not working or unstable features like showing inputs for the card or 192 khz sampling rate, use it only for testing and debug purposes, this may likely cause instability and problems in the everyday usage! Use it at your own risk! -kx_original or -kxoriginal This will basically turn off almost all the mods of this mod, so the driver will come to work as it was before modding it, this can be usefoul as a "safe mode" like feture to have a working driver in case of problems with features of the mod, so using this means no crsking issues improvements, only 48 khz sample rate and only features of the non-modded kx audio driver for mac os x  
      - created a script file to use with the driver for debug and also installer replacement, it can be also used to unload and reload, replacement of the driver without rebooting
       
      What i'd like to implement but i don't know how to do:
       
       - I'd like mainly to add a more proper support to the pci bridge chip of the audigy rx,
       
       - have audio inputs working,
       
       - fix the support when using more than one card, to get all the cards shown in the settings and other menus,
       
       - have the gameport/gameport midi port of older cards to be used in mac os as a midi in/out
       
      If other developers would like to join and help me, you can, and also an hand from other people with testing and feedback will be nice.
       
      link for the kext only (if you have clover put it in [your clover efi folder]/clover/kexts/[your macOS version]/ so it will not be deleted when updating macOS):
               - download from the downloads section:          kX Audio Driver Mod by ITzTravelInTime 1.01                                                                                    - external download:                                      https://dl.dropboxus...Driver.kext.zip   link for the installer pack (the best way to install it, but you have to reinstall it when you upgrade macOS, remeber to fix kext permitions and rebuild the kernelcache if you want to remove the kext from it's install directory without using the unistall feature of the provvided script):              - download:                                                   https://dl.dropboxus...aller pack.zip   Source code from Git Hub:          -  github repo:                                               https://github.com/ITzTravelInTime/kx-audio-driver   NOTE: Some system because of some problems with the HPET may need to use FixHPET in clover and to install the kext in /System/Library/Extensions  






    • By ITzTravelInTime
      This driver is a mod of the popular kx audio driver for mac os x, the project goal is to still maintaining it for the future releases of mac os and to include as much cards as possible and to get all the features of the cards to work.
       
      Currently the only features not supported are audio inputs and integrated midi and synth capabilitues of the cards, and some minor things like creative remote controllers or software controlled volume gears on creative external drives and bays)
       
      It supports most the sound blaster live! series cards, the sound blaster PCI 512, most of the audigy (emu 10k2 based) series, audigy 1, audigy 2, audigy 2 zs, audigy 4 (SB0610), audigy 4 pro, audigy 5 and audigy rx (sb1550) and some e-mu edsp audio cards with all the recent versions of mac os, tested to work with mac os yosemite, el capitan, sierra and high sierra on intel based machines from socket 775 to 1151 (including enthusiast platforms like x58, x79, x99, x299) and also confirmed to work on mac pros.
       
      reference topic:
       
      Kx audio driver mod [sound blaster live!, audigy 1/2/4/RX emu edsp]
    • By ammoune78
      Hey, i have problem of Freezes and Glitches with Intel HD 4400 in High Sierra 10.13.4. I have i5-4300U with the following edits:
       
      OperationRegion (GFXH, PCI_Config, Zero, 0x40) Field (GFXH, ByteAcc, NoLock, Preserve) { VID0, 16, DID0, 16 } Method (_DSM, 4, NotSerialized) // _DSM: Device-Specific Method { If (LEqual (Arg0, Buffer (0x10) { /* 0000 */ 0xC6, 0xB7, 0xB5, 0xA0, 0x18, 0x13, 0x1C, 0x44, /* 0008 */ 0xB0, 0xC9, 0xFE, 0x69, 0x5E, 0xAF, 0x94, 0x9B })) { If (LNotEqual (And (VID0, 0xFFFF), 0xFFFF)) { Store (Package (0x0E) { "AAPL,slot-name", "Built In", "name", "Intel Graphics Controller", "model", Buffer (0x0E) { "Intel HD 4400" }, "device_type", Buffer (0x14) { "Graphics Controller" }, "compatible", Buffer (0x0C) { "pci8086,412" }, "AAPL,ig-platform-id", Buffer (0x04) { 0x06, 0x00, 0x26, 0x0A }, "hda-gfx", Buffer (0x0A) { "onboard-1" } }, Local0) DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0)) Return (Local0) } } Return (0x80000002) } And using "0x04128086" as FakeID, injecting Intel enabled and using the "0x0A260006" in Clover config.plist.
      Please any suggestion to solve this issue?
      Thanks!
×