Jump to content
theconnactic

Mavericks kernel testing on AMD (formerly Mountain Lion kernel testing on AMD)

6,477 posts in this topic

Recommended Posts

 

 

Is it not possible to modify the files needed? If a person gets ML installed but experiences graphics problems, they could install a package for the files.

It is possible ofcourse but I'll have to look into it when I have a lot of time

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

It is possible ofcourse but I'll have to look into it when I have a lot of time

 

Of course. By all means take all the time you need. If I could learn all the code easily enough I would be helping lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

But how could one get around this? There is always a litte delay when he needs to calculate, or do you think that, if you decrease the delay time, it might work?

 

Or is it possible to find the ssse calls in the kext's and (don't know if this is possible, i'm ot a developer ;)) reroute them to sse?

Oh, I tried that already. I patched all the critical system binaries by hand to reroute the SSSE3 and removed the opemu. The system crashes in precisely the same manner.

 

Well, what I'm left with is the idea to try Mountain Lion DP1 and it's 32-bit kexts. I was going to try it, but the image I downloaded is corrupted :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok,

 

tried to search the web for ati kext's from dp1 and found nothing. but i try to get hands on dp1 :D

 

edit: maybe someone in the forums has got a dp1 and could upload a few kexts? would go faster ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, I tried that already. I patched all the critical system binaries by hand to reroute the SSSE3 and removed the opemu. The system crashes in precisely the same manner.

 

Well, what I'm left with is the idea to try Mountain Lion DP1 and it's 32-bit kexts. I was going to try it, but the image I downloaded is corrupted :/

 

I've got a working DP1 dmg. I can upload kexts if needed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

excellent :D

 

so what do we need? i don't know. could you make zip files? one with all the ati stuff, one with all the nvidia stuff. and what else do we need..... sinetek?!

 

edit: but can one run those kexts if they are 32bit or are they 32/64?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No luck with my GT 430. Stops soon after loading NVDAGF100Hal and the NTFS drivers.

 

Using GraphicsEnabler=No it boots but no native resolution or QE/CI. Also it only detects a 3MB GPU instead of the 1GB GT 430

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, here is my result:

 

copied over all the ati files to /s/l/e, fixed permission and restart.

 

1. boot:

normal boot, boots straight to desktop, no qe/ci.

 

2. boot:

tried with GraphicsEnabler=Yes AtiCofig="Hoolock"

got a black screen. can login, but no picture.

 

3. boot:

GE=Yes

black screen, login works. then i pluged in my vga monitor and disconnected the dvi one. got my screen with wrong resolution and no qe/ci.

 

also i noticed that my good old device in slot 1 message is back :D

 

at least there's no kp. let's see if i can do more :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shane, the Fermi cards aren't supported anyway, so that's not much to go off of. The 6xx cards will need graphicsenabler=no.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So i tried a bit and could't get my 5670 to work. that does not mean it generally doesn't work. maybe someoe with another radeon should try that (like SS01 mentioned).

 

i'm too sick, going to sleep now :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

almost certain the kexts he uploaded are very equal to 10.7.5 prob. are cause the new AMDRadeonAccelerator is missing

 

since they behave very similar to my test with the lion kexts ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just compile GM xnu for i386

Easier said than done.

I am an official Apple dev and even I don´t have access to the GM xnu sources... go figure... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, Andy and all!

 

Well, for the moment, i think we all either buy ATI cards (the ones that are reportedly working, because there are some that don't) or stay with Snow Leopard until a fix for nVidia is available (my case - i'll keep my Mountain Lion partition, since it's a reminder of the awesome work done here, but it's unusable for my purposes, since my AMD machine is also my HTPC).

 

Best regards!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey all, some info:

 

This thread's kinda getting out of hand. ;) So I'm going to split off general OS discussion from kernel discussion, by OS. If I accidentally put a post about one operating system in another OS's thread, just shoot me a PM.

 

Glad to see progress made. :) Finally salvaged a new old machine (hehe), so I'll test how everything works on a Pentium D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, so it seems 10.8.2 seems to not work with any kernel on FX CPUs... Instant reboot after loading kernels.... I remember back about 1 month i had to manually set the cpu ratio flag by: "busratio=15" But it does nothing now, not on AnV nor on Sinetek... Could some of you skilled devs look into it? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Install failed. " The installer could not start up the computer from the disk " damn. My settings are AHCI.

 

Phenom 960T

HD 7750 (Graphicsenabler=No)

GA 880gm-usb 3 rev 3.1.

8 GB DDR3

 

It went ahead with the installation but at the last it gave me the error above.


  •  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, so it seems 10.8.2 seems to not work with any kernel on FX CPUs... Instant reboot after loading kernels.... I remember back about 1 month i had to manually set the cpu ratio flag by: "busratio=15" But it does nothing now, not on AnV nor on Sinetek... Could some of you skilled devs look into it? Thanks.

fsb=<busspeed in mhz> busratio=<muliplier>

Should work

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By macinsane
      This is bothering me for a long time now: Why does Apple deliberately disables the the RX4xx, RX5xx capabilities to hardware encode HEVC and is using Intel Quicksync instead? Is it to make the iMacPro look better than it is? I stumbled over a thread at tony-mac where people are going a totally different road for Radeon graphics. Instead of hassling around with getting Quicksync to work, they proposed to activate the AMD hardware renderer for Polaris GPU's. I tried it out and it works...somewhat
       
      I used a dummy kext from that tomato thread and edited it, so that it enables the AMDU7V4 IOGVACodec like on Vega cards, switched to iMacPro1,1 SMBIOS from iMac18,3, disabled the IGPU and the results were astonishing:
      My 3:34min 4k50p film was rendered by FCP with HEVC in 2:34 minutes. Nearly half the time than with Quicksync! With the iMac18 SMBIOS and the "help" of Intel Quicksync it took FCP 4:41 minutes to get it done!
       
      The problem is: As soon as the "wrong" IOGVACodec is enabled H.264 encoding leads to Mojave crashing at once (be it FCP, QuickTime or Videoproc). Watching H264 material is fine, though. 
       
      If anyone has any idea how to handle this, I would be very grateful. I would even accept Mojave using software encoding for H264 if I could keep this amazing speeds on HEVC!
       
      BTW: Without IGPU on iMacPro1,1 SMBIOS no problem with DRM or iTunes, no need for Whatevergreen or Shiki. That is a bonus
      Ellesmere.kext.zip
    • By Ardit
      Possiedo questo Acer è vorrei sapere se secondo voi è possibile installare Mac OS high sierra partizionando un hdd e mantere anche Windows. Premetto che ne capisco poco. 
      Processore A9 9420 Scheda video condivisa Radeon R5. Se volete altri dettagli chiedetemi perché non so cosa altro aggiungere. 
    • By bobso
      hi I have this build:
       
      - AMD Athlon X4 631
      - ASRock A75M-HVS (link)
      - AMD HD 6670
      - 8GB DDR3
      - 250GB HDD
       
      Which version of MacOS can I install?
      Which kernel?
    • By shinho73
      I know that it is almost impossible to install any os x on AMD APU netbooks, but i am hoping that  someone could help me here. Any help would be greatly appreciated.
      Thank you
×