Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 

2 posts in this topic

Recommended Posts

Using a VMWare OSX install and following this guide (http://thetecherra.com/2012/02/17/tutorial-run-os-x-mountain-lion-10-8-on-a-pc-hackintoshosx86-from-start-to-finish/) I am trying to install Mountain Lion on my Toshiba u405 s2830.

 

Initially I was hanging while it seemed to be recognizing my iLink Firewire, so I just removed the /System/Library/Extensions/IOFireWireFamily.kext file.

 

Now I'm still getting a similar error: While booting from the install USB I hang with a "Host Controller System Error" (see my crappy pictures). post-1019840-0-81910200-1339003020_thumb.jpgpost-1019840-0-80876300-1339003039_thumb.jpg

 

It looks like it is tripping up on USB stuff now with lines stating "Apple USB UHC", "Handle Interrupt", and without any USB fixes on Chameleon "usb hub fatal error".

 

System Specs:

Toshiba Satellite u405-s2830 (http://www.cnet.com/laptops/toshiba-satellite-u405-s2830/4507-3121_7-32906090.html)

Intel Core 2 Duo T8100

800mhz fsb

Mobile Intel GM965 Express

3gb DDR2 SDRAM

 

Bios:

Legacy USB enabled (cannot boot to USB with disabled)

 

Chameleon Settings:

v2.1svn r1979

SMBIOS: MacBook 4,1 (Core 2 Duo T8100)

archi386 enabled

I've tried running various USB/other fix settings including combinations of everything in USBBusFix.

 

I've seen 10.7 installed on other satellite models near mine online, but I know I can't expect great compatibility.

 

Any idea what I should try next to get 10.8 installed? I know I will have ethernet issues once I do get it up and running but I can't get the installer going yet. My hope is to do the actual installation to another, larger USB drive I have (to avoid having to mess with my GRUB setup for linux, Win).

 

Let me know if you need more info. Thanks in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites

U try adding boot flag USBBusFix=Yes ?

 

nevermind, try on a newer laptop, seriously :( No point in trying to run ML with GMA 9xx. I have real mackbook with GMA950 and core2duo that will never run ML in any useful form. 64bit only OS and there will never be 64bit support for GMA9xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    •   Boot option name retrieval To retrieve the boot option name: 1) Locate the booter image as explained blow. 2) Locate ".contentDetails" in the parent folder 2.1) if unsuccessful, locate ".disk_label.contentDetails" in the parent folder 2.2) if unsuccessful, retrieve the volume's name   HFS Boot 1) Retrieve blessed file via https://github.com/CupertinoNet/EfiPkg/blob/development/Include/Guid/AppleBless.h#L41 1.1) if unsuccessful, retrieve blessed folder via https://github.com/CupertinoNet/EfiPkg/blob/development/Include/Guid/AppleBless.h#L45, append "\\boot.efi". NOTE: This is broken in the latest binary I checked. 1.2) if unsuccessful, use the following hard-coded paths: "\System\Library\CoreServices\boot.efi", "\EFI\APPLE\{ARCH}\BOOT.EFI", <StandardEfiPath>, "\\boot.efi" in this order 2) FV2 Recovery does not follow the usual practice because it is not shown by BootPicker anyway. Determine it via https://github.com/CupertinoNet/EfiPkg/blob/development/Include/Guid/AppleBless.h#L49, verify it does not match 1).   APFS Boot 1) Determine the APFS Volume Info (and hencefor detect whether it is APFS in the first place) via https://github.com/CupertinoNet/EfiPkg/blob/development/Include/Guid/AppleApfsInfo.h#L54 1.1) Determine the APFS Container Info via https://github.com/CupertinoNet/EfiPkg/blob/development/Include/Guid/AppleApfsInfo.h#L36 1.2) Verify the Volume Role via https://github.com/CupertinoNet/EfiPkg/blob/development/Include/Guid/AppleApfsInfo.h#L51 1.3) Retrieve blessed file analoguous to HFS 1). NOTE: This step and 1.3.1) are broken in the binary I checked, hencefor it does not happen, but is probably supposed to. 1.3.1) if unsuccessful, retrieve blessed folder and append the booter name the same way as in HFS 1.2) 1.4) (if unsuccessful,) locate all Volumes that are part of the same container, check whether the current Preboot partition has folders named by the just located Volumes' GUIDs and append the hard-coded paths from HFS 1.2) if existant 2) Recovery detection works the same way as 1.4), just for a Recovery instead of a Preboot volume
    • Got garbled sound in earphone    Notebook Asus X550VX i7 - 7700hq with ALC255 not working with applealc  layout id  3, 13, 17, 18, 27, 28, 99 its is working with VoodooHDA but the new one 2.9.1 it much has low volume, but bad sound in earphone     codec dump linux https://drive.google.com/file/d/1pg2y76WvFYsO8vFY-2B_2OLyKMmkQ8Tg/view     latest debug http://www.mediafire.com/file/2pjny4eq5r64ed8/debug_1383 (1).zip  
    • For F6 Bios, which DSDT is the one i should use? I´m a little confused in the Mass of DSDT here ;-).   Great Thread by the Way.   Another Question: I have 2 960Pro inside my Rig (one with OS X, one with Windows 10). When i try to mount my EFI on OS X NVMe the system freezes... :-(   DWhen i unplug the Windows NVMe everything is fine an it mounts the EFI.   Anybody an idea?   Tried the upper Port on the Board (OS X) & the middle / lower Port, in the Middle it mounts the EFI in the lower it freezes.   But i need the middle Port for an SATA M.2 SSD :-D... Even when i plug the Windows NVMe into an PCIe Adapter Card it freezes at the point i mount the EFI.   I´m mounting with Clover Configurator.     Thank You guys.
    •   Just add "ngfxsubmit=0" to config.plist to disable the fix within nvidiafixup
    • @MegaCookie   ok, I have no solution for that Trial 7 good for the release?
      Is this codec good enough for you?


×