Jump to content
InsanelyMac Forum
a3yu

[Solved] Mountain lion boot only with UseKernelCache=No

Recommended Posts

HI, i've successfully installed mountain lion DP3 retail on my pc ( spec. in signature).

All work perfectly the only problem is ,that at boot i need to use UseKernelCache=No otherwise the boot process stop. It's stop after usb detection..and no signal of life from the HD led.

 

Any one know how to fix it??

 

PS: i use chameleon 1973, the last one

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

When you boot to desktop, what does console log say if you try to rebuild the kernel cache, either via kext wizard or "touch" via terminal?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Download newest myhack

And run myfix and done

What is the cause of OP kext cache issue and what does new myhack/myfix have or do that fixes this? I've never used it b4.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello

 

try to use appleahciport and ioahcifamilly from lion ....

 

and see if stop using kernelcache

 

after install that kext , before make a copy of the original ones

 

sudo kextcache -prelinked-kernel

to rebuild the caches

good hack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Impossibile trovare la partizione dell'assistente di avvio=unable to find boot partition. Appears OSX not recognizing your HD as bootable volume, along with crashing of some core apps, primarily imAgent/Mesages. Try Artur's suggestion first, If still issue try reinstalling the Essentials.mpkg from the installer, you can just double click it to install, and verify correct boot drive is picked in boot section of systemPrefs, owners are enabled and correct permissions and owners set for /, do not apply any changes recursively, can then try to repair permissions again with diskutility. If all else fails a clean install to a clean disk with no other partitions on it maybe as last resort.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello

 

try to use appleahciport and ioahcifamilly from lion ....

 

and see if stop using kernelcache

 

after install that kext , before make a copy of the original ones

 

 

sudo kextcache -prelinked-kernel

 

to rebuild the caches

 

good hack

 

Just perfect THX ^^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just update to Chameleon 1957 onwards it works without requiring any fixes

 

THX FOR THE REPO!!!!

 

damn i don't have original file anymore T_T

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just update to Chameleon 1957 onwards it works without requiring any fixes

 

Ok i tried on my own and it works *_* yessa

Share this post


Link to post
Share on other sites

WITH RETAIL I GOT TO USE

appleahciport and ioahcifamilly from lion

 

Any one has found a

better way to solve the problem ?? (chamaleon don't solve anything)

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello

 

try to use appleahciport and ioahcifamilly from lion ....

 

and see if stop using kernelcache

 

after install that kext , before make a copy of the original ones

 

 

sudo kextcache -prelinked-kernel

 

to rebuild the caches

 

good hack

Tank you very much. This worked pretty good for me and solved my last issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To use UseKernelCache=Yes you MUST have all your kexts in S/L/E, NOT E/E and you have to rebuild the caches as described above.

 

I had this same issue and your post solved it for me in the easiest way. I just used Kext Utility to install my extensions from E/E, removed them from E/E and rebuilt cache.

 

Thank YOU!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the exact same problem with Lion on a Dell T5400 using MyHack.  I tried the method Jermaine151 used but it did not work for me.

 

I have permanently set in my boot.plist file

UseKernelCache=No

but I don't think its the right kind of solution to keep.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×