Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


Could this be motherboard problem? Wake up by mouse issue

1 post in this topic

Recommended Posts

Hi, all

Just when I thought I have a perfect system.....they pull me right back in! :wallbash:


Currenly I have 10.6.8 Retail working fine on my AMD machine.

I got Logitech DiNovo wireless keyboard connected by USB adapter (logitech bundle) and Logitech USB mouse because I don't use touch mouse pad on DiNovo.


Problem is wake up after sleep:

when I put my computer to sleep and wake up by keyboard by entering a key, it wakes up fine and works flawlessly.

However when I wake up my computer by clicking a mouse (wired), it wakes up the computer, but it freezes or screen doesn't come back. The usual symtom is the screen not coming back, but on last try, screen came back then it froze which I had to reboot.


I am starting to wonder if this could be hardware issue.....


Any opinion?


Thanks in advance.

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By zekeer
      Hello everybody
      I have GA-B250-HD3, and core i5 6500 CPU whith inernal graphics
      I'am happy that Mac OS X High Sierra on my machine is work very well, but 1 trouble is saddens me.
      Sleep/Hybernation dont work. I tryied to write several darkwake options in Clover, and tryied to change
      hibernatemode 0,3,25. I am newbie at hackintosh, and i think that if i want that sleep is working i need to patch DSDT, but i cant do it.
      If somebody have this motherboard too and know how repair sleep, please help.

      Sorry for my English, i hope somebody understood me =)
      UPD: I solved the problem and hibernation worked very well whith integrated graphics hd530.
      If you want to hibernation works:
      - put atached  HibernationFixup.kext to /EFI/CLOVER/kexts/Other
      - put atached AptioMemoryFix.efi to /EFI/CLOVER/drivers64UEFI
      -delete EmuVariableUefi-64.efi from /EFI/CLOVER/drivers64UEFI
      - in terminal enter
      sudo pmset -a hibernatemode 25 -in config.plist add boot args:
      -hbfx-patch-pci=XHC -hbfx-dump-nvram and
      <key>StrictHibernate</key> <true/> My config.plist is atached, i hope it wil be useful
    • By innerd
      Hi guys, sorry for my English in first place.
      I'm having problems with sleep in high sierra, when I leave the pc it goes into sleep and reboots, same thing when I close the screen. If I use the fn keys instead the screen remains black. It works, sometimes, if I use the option from the menu. I attach the clover folder and ioreg. Thanks in advance
    • By rtke333
      I'm facing a problem on my notebook.
      I have: 
      Acer Aspire V 15 V5-591G-55TU
      Skylake-H PC-H
      i5-6300HQ - HD 530 - Skylake
      4+4 GB DDR4
      optimus GTX 950M (disabled)
      BRCM94352Z wifi
      Windows 8.1 & High Sierra 10.13.3

      Natively sleep isn't working, there is a blank screen after sleep, so I used custom EDID Inject to get it working.
      Before sleep, everything is working fine, but after sleep, I couldn't open videos(on youtube or anywhere higher than 240p), pictures, FaceTime.
      This is a hardware decode problem, so I opened terminal and typed this:
      defaults write com.apple.coremedia hardwareVideoDecoder disable After this, Safari and video players could open HD or any videos after sleep, but Chrome not responding (Chrome forced hardware acceleration, and good after disabled that in advanced settings), FaceTime, Preview also not responding, and the pictures on hdd just loading too, nothing happens. Problem exist on all HS versions (13.0 - 13.3). On Sierra 10.12.6 this problem does not exists. Here I'll attach informations (ioreg, CLOVER, screenshot). Kext using at boot for skylake: Lilu, IntelGraphicsDVMTFixup, IntelGraphicsFixup.
      I'll appreciate any help.