Jump to content
Alex Novelli

Problemas com Geforce 9800GTX+

9 posts in this topic

Recommended Posts

Oi galera,

 

utilizo esta placa de video (nvidia Geforce 9800 GTX+) com o Snow e com o Lion ha 1 ano e, ha 6 meses aproximadamente, meu Hackintosh tem travado com os 2 sistemas operacionais.

 

Descricao do travamento: ao abrir algum browser e navegar na internet, ao assistir algum filme e ao abrir o Finder o PC trava (tela congelada e mouse continua mexendo normal). Se eu insisto em clicar em algo sem esperar o travamento passar (apos uns 10 segundos) a tela fica 80% preta, com a imagem da tela piscando apenas encima (uns 20% do monitor). E ai ja era, preciso resetar o PC no botao do gabinete.

 

Achei no inicio que era meu HD. Mas iniciei os 2 sistemas com GraphicsEnabler desabilitado e nao trava mais... apenas desabilitando o GraphicsEnabler fica normal, mas obviamente nao tem funcionado video... youtube, etc.

 

Alguem tem ideia do que pode ser? Sera minha placa indo pro saco ou o Chameleon esta dando algum problema apos alguma atualizacao?

 

Obs importante: tambem tenho o Windows 7 no mesmo PC em outra HD. Ele funciona normal, nao da nenhum problema. Inclusive utilizei aqueles programas de “forçar” a placa pelo Windows pra ver se dava algum pau, mas nada. Esta perfeita...

 

Agradeco alguma ajuda...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

O problema é que a placa estava funcionando normal... e do nada começou isso. Fora que o Snow não teve nenhuma atualização.... nenhuma mudança. A única atualização que está ligada aos 2 sistemas operacionais (Lion e Snow) é do Chameleon...

 

Eis o print do problema:

post-278204-0-77890800-1329921424_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

olá

 

é estranho esse problema, mas pode ser da versão do chameleon k estás a usar... tenta usar outra destas ultimas e instala os modules da pkg

 

tenta usar chimera

 

tens de testar com várias versões

 

bom hack

Share this post


Link to post
Share on other sites

olá

 

basta substituir o file boot

 

podes extrair da pkg com pacifist

 

e depois utilizar chameleon wizard e fazer somente a atualização do file boot

 

bom hack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reinstalei usei o PKG mesmo e verifiquei com o Chameleon Wizard e ele reconheceu uma versão mais antiga. Não adiantou.... mesmo problema.

 

Usei tambem o OSX86Tools pra gerar aquele hexadecimal da minha placa, mas deu o mesmo defeito.

 

Acho que é minha placa com defeito mesmo. Ela é overclockada e eu não estava usando o WaterCooler que veio junto... deve ter danificado algo que só o Mac usa e o Windows não. Por isso só da pau no Mac.

 

Pq até 6 meses atrás ela funcionava perfeito no Lion e no Snow. Usei ela no Snow por mais de 6 meses normal. E no Lion uns 3 meses também...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoje vou testar com outra placa Geforce 9800 GTX+ de um amigo. Compramos as 2 juntas. Vieram num pack com Water Cooler pra fazer SLI. Ele ficou com uma e nunca usou. Ta novinha.

Vou botar no meu Hack e ver se da pau ou não.

Se der pau vou enlouquecer galera... aí não vou saber mesmo o que fazer... Boa noite!

 

Obs: Se ela funfar compro dele e dessa vez uso o Water Cooler! rsrsrs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Realmente era a placa que tinha sido danificada por altas temperaturas. Mas até que durou 1 ano... rsrsrs

 

Poderia me indicar qual kext posso utilizar com o SMC Monitor para verfificar temperatura de placas NVIDIA?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By vector sigma
      HWSensor Features
      Control temperature of Intel and AMD CPU Control temperature of AMD, Intel and NVidia cards Control temperature of motherboard Control FANS Control Voltages Control HDD/SSD state (SATA & NVMe) with S.M.A.R.T. monitoring  Control frequencies Laptop Battery Monitoring Different applications support High Sierra compatible Installation to /S/L/E or in the ESP (Clover only)  
      Supported languages:
      English (base), Russian, Italian, Korean and semplified Chinese
       
      Source code: at https://sourceforge.net/p/hwsensors/hwsensors3/code3/HEAD/tree/
      Bugs report at https://sourceforge.net/p/hwsensors/hwsensors3/tickets/
      Topic for discussion at: https://www.insanelymac.com/forum/topic/299861-hwsensors3/
       
      Chef Developer @Slice, new HWMonitorSMC2.app and package by @vector sigma
    • By JDizz
      #UPDATE AS OF APRIL 27, 2018 Thursday, 3:53 PM EST

      SIMPLE INSTRUCTIONS
      After you figure out how to get High Sierra 10.13 or 10.13.4 installed to a USB with Clover Bootloader, and you're loaded onto MacOS High Sierra:

      Download Clover Configurator and MOUNT your partition and OPEN it to reveal your EFI folder. Delete it.
      Simply download the attached ZIP and unzip it by double clicking it. Then copy and paste the EFI folder you unzipped to the location of your mounted partition.

      Done. Enjoy. Special thanks to Jake Lo !


      WORKING [Dell M6800 - High Sierra 10.13.4]
      Sleep/Wake WHILE THE POWER CORD IS PLUGGED IN (Not from closing the screen down, but from clicking the Apple logo and sleep or by timer).
      Wi-Fi (AirPort Extreme) via Broadcom BCM43xx.
      2 USB ports on the LEFT side as USB 2.0/3.0 and the 1 USB 2.0/eSATA on the back.
      KeyBoard.
      TouchPad (With MultiTouch - Fully functional)
      iMessage, iCloud, FaceTime, AppStore work perfectly.
      NVIDIA Graphics work perfectly thanks to the Lilu and NvidiaGraphicsFixUp kext. THIS FIXES THE BLACK OR BLANK SCREEN PROBLEM.
      DVD-Drive/Burning if you even care to use CD, DVD disk.
      Bluetooth (Works even with Apple HomePod =] )
      Ethernet/RJ-45
      2 USBs on right side as USB 2.0/3.0
      Native Sound (On board Speakers and can adjust sound with buttons)
      SD Card Readers
      Adjusting Brightness (Download an app from the AppStore called Brightness Slider -OR- use Night Shift [will not adjust brightness, but will be bearable]).


      NOT WORKING [Dell M6800 - High Sierra 10.13.4]
      Headphone Jack (Excessive Static)
    • By ivanagui2
      VMQemuVGA display adapter driver for OSx86 running as a VirtualBox guest. The binary should work on all OSs from Snow Leopard up to Yosemite 10.10. It allows to set different screen resolutions in VirtualBox from System Preferences.   The changes I've made to the fork have been minimal.
      GitHub project page Binary and source releases Special thanks:
      PureDarwin
      probonopd
      rafirafi
      Zenith432
      VMware, Inc


    • By verymilan
      Hi, i recently set up High Sierra on my AMD computer with the help of the amdosx community (i actually used an installer just to confirm that something would work in the first place before i spend hours for nothing, i can and could have downloaded High Sierra the "legal" way).
      However the graphicscard is recognized properly, the 6gig are recognized and i have no artifacts and no screen tearing with the official nvidia webdriver,
      but unfortunally, dark colors have horizontal dark stripes in them and specific bright colors like on left bar of system windows such as settings do flicker like low fps.

      I only used the clover on the flash drive for now and i'd like if it's worth digging deeper of if i should just forget about it as it is a common nvidia problem on macOS.
      Would be amazing to know.
       
      Closer machine infos:
      * High Sierra (misses a recent minor patch as my network is veeeery slow and i got this nvidia issue anyway so i mainly jumped back to linux)
      * AMD fx8350
      * Asus Sabertooth 990fx Ref. 2.0
      * NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
       
    • By coscos
      I recently set up my hackintosh. Everything else works fine, the only issue is my monitor cannot come back from sleep.
      Symptom: 
      If I click the "sleep" menu manually, the system goes to sleep fine. After the system sleeps for a while (more than a few mins, I guess it's called "deep sleep"), when I try to wake it up, the monitor wakes up but stays black screen. The machine is on. If I leave the system to time out and sleep by itself, only the monitor goes off; when I try to wake it up, same symptom as above.
      What I have tried (but none worked):
      additional boot flag: ngfxpatch=pikera additional boot flag: darkwake = 0 Customize EDID
      Specs:
      Motherboard: Gigabyte Z77x-UD5H BIOS: F16j CPU: Ivy Bridge i5-3570K CPU @ 3.40GHz (quad core) Graphics: Nvidia GTX 1050 Monitor: Dell P2715Q @ 4k / 60Hz, Display Port Wifi / Bluetooth: BCM94360CS with PCIE Onboard GPU: disabled OS: High Sierra 10.13.3
      Please see attached for following files:
      EFI zip file: https://www.dropbox.com/s/8nun37msu9b1bva/EFI.zip?dl=0 I generated my own SSDT.aml using ssdtPRGen.sh; Other SSDT patches are copied from this repository: https://github.com/VoiletDragon/Z77X-UD5H-Clover-Hotpatch-Patches ioreg dump: https://www.dropbox.com/s/5a10k82guczaaws/macchiato.ioreg.zip?dl=0 result from following command: https://www.dropbox.com/s/0b22qcw79ovnjdg/kext-touch.txt.zip?dl=0 kextstat|grep -y acpiplat kextstat|grep -y appleintelcpu kextstat|grep -y applelpc kextstat|grep -y applehda sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /
      I am looking forward to your suggestions. Thanks.
×