Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
Kaar

DSDT help with Acer Aspire 5750-6636

5 posts in this topic

Recommended Posts

Heya. I got my Acer Aspire 5750-6636 up and running fairly well. I've got graphics up and running with the Macbook Pro 8,1 system description, sound's working as well, got wireless with a kext for my Atheros 9287 card, and keyboard/trackpad working. I've yet to test my mic, but in the Sound Preferences, it appears to be picking up audio. Even my function keys appear to be working. However, there are still a few outstanding issues.

  1. Sleep doesn't work. The screen goes black, I assume it begins to write a hibernate image (there's an image header error in Chameleon when I reboot), but it stops there. The screen remains black, LED indicators remain lit, etc. It stays like this until I power it off manually.
  2. I don't have the ability to adjust brightness. The screen remains on 100% brightness, which is murdering my battery.

From what I can tell, these are ACPI issues. I used the DSDT editor to extract my DSDT, but I'm not really sure what to do from here. Can I get any help with this? I attached my DSDT.dsl to this post. Any help would be appreciated.

 

Specs:

  • Intel Core i3 2310M
  • Built in HD Graphics 3000
  • 4 GB DDR3-1066 RAM
  • Atheros 9287 Wireless Adapter (PCIe)
  • Chipset: Intel HM65 Express

DSDT.dsl: http://cl.ly/3Q0h3p310g0z2D3G1h0A

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hm, alright, I went through and swept up the errors it gave as well as remarks. It compiles cleanly now, and I've added the devices it needs for GenericBrightness.kext, but otherwise, I simply aimed to stop compiler errors/remarks. It still fails to sleep, though. I've installed InsomniaX and simply disabled sleep entirely through that so as to avoid it trying to go to sleep and getting stuck like it does every time. Any fixes would be appreciated, though.

DSDT.dsl.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any help?

 

Hi,

i got same wifi working on vaio f113 and working for about long time now, for help here i doubt it no one will help unless he has same laptop.

for sleeping issue... you can live with it now until you get dsdt patch for your laptop, but I'm sure it sleeps by it self and you can wake it up with scroll bar or mouse.

 

You can see inhere if they have the right dsdt for you (as5750) @h**p://olarila.com/forum/packs.php (you have to register for free

Good luck mate

Share this post


Link to post
Share on other sites

why is this a .dsl not .aml? i am intermediate, i need to learn more things.

 

can you tell me how a custom dsdt works and how you go about developing one?

 

is a dsdt an either or type thing, eg; i use kexts or i use dsdt

 

oh yes btw i have an acer 5750 (not G or Q or anything else)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • Hello MaLd0n,   Could you please make DSDT edits for my new Skylake desktop Lenovo M910t    RunMe files: https://www96.zippyshare.com/v/5bgqAiga/file.html
        Thank you very much in advance!
    • Have you tried adjusting the Khz in midi pref pane or editing the info plist to suit your needs. that sometimes corrects weird noise behavior.
    • Hello Mald0n:

      Nice to meet you, I have created a post about my problem on High Sierra before and I was redirected to this guide by Allan.

      As mentioned in the post, I was not able to get pass the login screen at initial boot and the system could not shutdown occasionally.

      However I solve the high temperature problem when I replace the clover folder you provide on first post, currently the cpu temperature is around 5x-6x'c after 10 mins up time.

      Attached is the clover folder, ioreg as well as the send me app, thanks for your help!

      p.s. I notice that your clover boot efi is a old traditional grey apple boot logo, Is there a version of modern dark and white logo one that I could replace with? Thank you!

      https://www.insanelymac.com/forum/topic/333867-cant-get-pass-2nd-stage-boot-logo-on-initial-boot-and-high-temperature/   My system:
      Gigabyte GA-X48-DQ6
      Core 2 Extreme QX9650 C0
      4 x Kingston DDR2 800ghz Ram
      Galaxy GTX460 1GB
      120GB SSD Leven JS500120C, high Sierra installed
      250GB seagate ST3250310AS
      250GB WDC WD2500JS-08NCB1
      File: https://drive.google.com/file/d/1_k3_jxvzGaLfDzin0zSAUT5ml16Hq15c/view?usp=sharing      
    •   Still garbled sound in earphone. The speaker is loud as previous. louder than 2.9.1   
    • Up for https://sourceforge.net/p/cloverefiboot/wiki,


×