Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
meistermeister

AppleNForceATA found 0 units / Still waiting for root device

12 posts in this topic

Recommended Posts

Hello,

 

i am trying to install OS X Lion 10.7 via [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]/USB Stick Install/Mac App Store method.

I am using a nForce 780i SLI board, which has got no native AHCI mode for SATA.

I included the AppleNForceATA.imk64bit.kext driver in the extra folder (this is the only AppleNForceATA driver that worked for me in 32bit and 64bit mode).

 

The driver gets loaded after booting (with -v or -x or -f or or arch=i386 or cpus=1 or maxmem=2048 or combination of them). But it doesn't recognize my IDE drive or my SATA drive..

 

With one Primary Master IDE drive:

AppleNForceATA: found 1 units.
AppleNForceATA: Nvidia nForce MCP 55 ATA by MeDevil (CMD 0x1f0, CTR 0x3f4, IRQ 14, BM 0xec00)
[…]
rooting via boot-uuid from /chosen: CA0179A4-B09C-3B0E-84F7-8AB2EFB7DBDE
From path: "uuid", Waiting on <dict ID="0"><key>IOProviderClass</key><string ID="1">IOResources</string><key>IOResourceMatch<key><string ID="2">boot-uuid-media</string></dict>
AppleNForceATA: found 0 units.
Still waiting for root device
AppleNForceATA: found 0 units.
Still waiting for root device
Still waiting for root device
Still waiting for root device

 

With SATA drive:

AppleNForceATA: Nvidia nForce MCP 55 ATA by MeDevil (CMD 0x1f0, CTR 0x3f4, IRQ 14, BM 0xec00)
AppleNForceATA: warning phy connection failed. status=0x00000000
AppleNForceATA: warning phy connection failed. status=0x00000000
AppleNForceATA: warning phy connection failed. status=0x00000000
AppleNForceATA: warning phy connection failed. status=0x00000000
AppleNForceATA: warning phy connection failed. status=0x00000000
AppleNForceATA: found 0 units.
AppleNForceATA: found 0 units.
AppleNForceATA: found 0 units.
AppleNForceATA: found 0 units.
AppleNForceATA: found 0 units.
[...]
AppleNForceATA: warning phy connection failed. status=0x00000000
AppleNForceATA: warning phy connection failed. status=0x00000000
AppleNForceATA: warning phy connection failed. status=0x00000000
AppleNForceATA: found 0 units.
AppleNForceATA: found 0 units.
AppleNForceATA: found 0 units.
AppleNForceATA: warning phy connection failed. status=0x00000000
AppleNForceATA: warning phy connection failed. status=0x00000000
AppleNForceATA: found 0 units.
AppleNForceATA: found 0 units.
AppleNForceATA: warning phy connection failed. status=0x00000000
AppleNForceATA: warning phy connection failed. status=0x00000000
AppleNForceATA: warning phy connection failed. status=0x00000000
AppleNForceATA: found 0 units.
AppleNForceATA: found 0 units.
AppleNForceATA: found 0 units.
AppleNForceATA: warning phy connection failed. status=0x00000000
AppleNForceATA: warning phy connection failed. status=0x00000000
AppleNForceATA: found 0 units.
AppleNForceATA: found 0 units.
rooting via boot-uuid from /chosen: CA0179A4-B09C-3B0E-84F7-8AB2EFB7DBDE
From path: "uuid", Waiting on <dict ID="0"><key>IOProviderClass</key><string ID="1">IOResources</string><key>IOResourceMatch<key><string ID="2">boot-uuid-media</string></dict>
AppleNForceATA: found 0 units.
Still waiting for root device
AppleNForceATA: found 0 units.
Still waiting for root device
Still waiting for root device
Still waiting for root device

 

My system specs:

EVGA nForce 780i SLI

Core 2 Duo E6850

2x2GB DDR2 800

GeForce 8800 GT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the reply. I am running 10.6.6 Hazard install. It runs extremly good. overclocked q6600 to 3ghz, but it will not boot with any bootloader. the only way it boots is using the hazard install. Did u get snow leopard to work with onboard sata? i have tried and tried to get lion, or even 6.8 combo update to work. no luck yet. any info would be great

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well i have installed 10.8 mountian Lion on my 680i. Booting from new moutian lion bootloader. i have sound and using onboard sata Nforce. Creative 5.1 Live! sound working. I still could never get Lion 10.7 to boot install, tried usb methed ect. If u install mountian lion and need anyhelp let me know

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well i have installed 10.8 mountian Lion on my 680i. Booting from new moutian lion bootloader. i have sound and using onboard sata Nforce. Creative 5.1 Live! sound working. I still could never get Lion 10.7 to boot install, tried usb methed ect. If u install mountian lion and need anyhelp let me know

what additional kext did you use to get this working? Could you post a link to the ApplenForceATA kext if you used it? I am trying to install on an EVGA 680i SLI board. Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×