Jump to content
blakeyboy40

Help! Radeon x1950 Drivers for Lion!

2 posts in this topic

Recommended Posts

Hi Guys,

 

Ive recently updated to 10.7.2 and the system has installed fine however I cannot get my x1950pro to work. Its currently running in 1024x768 resolution with no QE/CI. Any help would be greatly appreciated. I used the iatkos l2 to install it, with default bootloader and default options.

 

Anyone??

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By zeg66
      Please help me with this 10.9.5 system. Motherboard: Gigabyte 965p-s3 rev3.3, gpu: Ati Radeon HD6450 (dvi/hdmi/vga). 
      Using any of the 3 ports on the 6450 (dvi, hdmi, vga), I see all the white letters on black background during boot but when they complete and it's time for the graphics to start I get a black screen and sometimes a restart after that. Using Clover 4411. Is there any way to get past this?
    • By TheBloke
      Hi all
       
      I currently use an NVidia 760 with four displays: 1 x 4K; 2 x 1920x1200; 1 x 1920x1080.   This mostly works, but I am considering replacing it with an AMD GPU - likely a Radeon 7970 - for two reasons:
      I would like to add a fifth monitor, maybe even a sixth; I get small stutters and slowdowns with my NVidia, using both Native and NVidiaWeb drivers.  It is a lot better than it was with my NVidia 980Ti, but it's still not perfectly smooth as it should be, especially when I have a full screen video playing while also doing UI movements like Swipe Left A Space or Mission Control.  
      I have just been told that it should be possible to access all display outputs on an AMD 79XX GPU, possibly requiring a custom SSDT and/or radeonDeInit?  I've only ever had one AMD GPU and that was 8 years ago so I am not experienced with them.  My NVidia 980Ti has five outputs, but can only use four at once.  But I believe AMD's EyeFinity does allow it to use them all as separate displays.
       
      Before I buy the GPU, I'd be most grateful if anyone could confirm that it should be possible to run five or six simultaneous displays on a card such as the ASUS HD 7970 DirectCU II (6 x DP outputs) or XFX AMD Radeon HD 7970 (2 x mini-DP; 1 x HDMI; 2 x DVI).  With one display being 4K @ 60fps and the rest 1920x1200 or 1080P.
       
      I have Googled on this a while but haven't yet found anyone discussing connecting more than four monitors to an AMD Hack  I did see that the late-2013 Mac Pro (which uses 2 x AMD FirePro GPUs) states it can support "up to 6 Thunderbolt displays".  So I know the OS can do it, it's just a question of whether a particular GPU can, and in a Hack setup.
       
      Thanks very much
       
      TB
    • By Unklemac_PC
      Hi Insanlymac’ers.
       
      I have a super deal on a WX9100 Radeon Pro Vega, but I only have 12 hours to repond, or it’s gone.
       
      Is this card able to run in High Sierra and take advantage of all 16GB ram?
       
      Thanks in advance!
    • By macinsane
      What works? Everything. Sleep/Wake, NVMe, Airport, Spotlight, AMD-graphics

      Config:
      ASUS Prime B250M-C µATX-board
      Intel Core i5 7500 (Kaby Lake)
      Gigabyte Radeon RX560 4GB
      Airport-compatible PCIe-Card for Wifi and Bluetooth (BCM943602CS)
      2 NVMe drives: Samsung P961 with 1 TB and 256 GB

      Installed mac OS: 10.13.2
      Clover: 4334
       
      *Update 10.13.3*
      Added new config.plist and ssdt for AMD injection (config_amd_ssdt_10133.zip). With this config and Intel IGPU activated you'll get Metal2 (macOS GPUFamily1 v3). What did I do? Had to fake Skylake graphics or to prevent apps like iMovie or FinalCut from crashing. With Kabylake kexts loaded and IGPU as secondary graphics card, the computer will hard reset whenever the Intel GPU is utilised. Only Skylake kexts and activated IGPU will give you working Metal2 for the RX560.  
       
      *Update 10.13.2*
      Since this update a new approach is advisable to get the RX560 up and running (works for 10.13.1 and GM as well). I've added a working SSDT and injector kext that gives you graphics and HDMI audio. Sleep works fine too if you add the DSDT I compiled.  
       
      Credits go to @Toledo @Mork vom Ork and @Mieze because their work made this possible.
      *Update* I've added NEW config.plist and DSDT. For proper graphics power management you have to activate onboard graphics in BIOS but make PCIE the primary display. Furthermore you have to inject ig-platform-id 0x59120003 and let Clover patch GFX0 to IGPU. This is the only way to avoid crashes of iMovie, FinalCut or slowdowns after video playback.

      This may be the smoothest Hackintosh of my life. It is easier than Sierra install due to native support for most of the used hardware in High Sierra. Not much to do, using an up-to-date Clover version like 4184. Make sure you have apfs.efi in /Clover/drivers64UEFI/ on your EFI partition and that you delete EmuVariableUEFi.efi (downside: iMessage doesn't work without it). Somehow Rehabman's SSDT in /Clover/ACPI/patched helps avoiding crashes in iTunes.

      Needed kexts (on your EFI into /Clover/kexts/Other): FakeSMC, IntelMausiEthernet for ethernet, USBInjectAll and XHCI-200-series-injector for USB, Lilu and AppleALC for audio, Whatevergreen for AMD graphics, IntelGraphicsFixup and AMD9xxxControllerPatcher.kext.
       
      DSDT and SSDT go into EFI/Clover/ACPI/patched.
      config.plist.zip
      AMD9xxxControllerPatcher.kext.zip
      SSDT-HDMI-AMD-PEG0.aml.zip
      DSDT.aml.zip
      config_amd_ssdt_10133.zip
    • By Carmelo Vazzana
      Hi everyone, I'm trying to install High Sierra, but it's more complicate than the first Build.  After Clover GUI I start the installation in Verbose mode and the sys get stuck most of the times at the line: "Please go to https://panic.apple.comto report this panic", I'm attaching the panic point photo.
      Thanks in advance.
       

×