Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
mingo86mi

[Aiuto] Installazione Lion su Asus N53SV

61 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

praticamente ho notato che quando mi si vede normalmente ma solo a 1280x760 mi segnala che non c'è nessun kext installato per la scheda video e me la vede come una intel HD 3000 da 64 mb

 

mentre quando mi si vede tutto verde me la riconosce tipo questa:

 

errore%20video.jpg?w=0df80459

 

ma con 512mb è la risoluzione di 1920x1080 però si vede tutto storto e verde :grrr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sono riuscito ad avere la risoluzione corretta tramite un DSDT.aml e DSDT.dsl preso da un forum, addirittura 1920x1080, solo che a volte ho degli strani effetti, strisce strane! da cosa può essere?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Forse ti manca qualche kexts. Comunque occhio che il dsdt è "personale" di ogni laptop. Fai attenzione che sia compilato partendo dal dsdt del tuo stesso laptop altrimenti è meglio se lo togli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Forse ti manca qualche kexts. Comunque occhio che il dsdt è "personale" di ogni laptop. Fai attenzione che sia compilato partendo dal dsdt del tuo stesso laptop altrimenti è meglio se lo togli

 

ora gli ho installato chimera è sembra andare tutto bene.

purtroppo il dsdt non è fatto precisamente per il mio modello, ma non è idea di come modificarlo.

ora mi manca praticamente solo il wifi e ci sarebbe la webcam che funziona ma mi sembra molto lenta.

dove posso andare a vedere i modelli precisi di scheda wifi e cam del mio notebook?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok funziona praticamente tutto..

ieri però ho provato a stare qualche ora a vedere dei film in streaming per vedere come si comportava il pc e dopo 2 orette ha iniziato ad uscire un caldo incredibile dal lato e la ventola faceva un gran rumore.. ho spento subito tutto!

 

può essere dovuto dal fatto che il DSDT non sià per il mio pc?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ciao io ho un K53SV con caratteristiche hardware molto simili alle tue, ma non riesco ad avviarlo dopo l'installazione, mi parte la musica di presentazione ma nello schermo rimangono lo scritte dei log di avvio (è come se non caricasse il server video), mi puoi linkare le guide che hai seguito per arrivare a fare il primo boot funzionante, mi basta che sia avvi tipo in provvisoria poi mi arrangio con i kext eccc.

grazie

Share this post


Link to post
Share on other sites

utilizzando i files del link ho ottenuto un sistema perfettamente funzionante, fatta eccezzione per l'unica USB 3.0.

 

http://db.tt/4JYVWuyV

 

qualche volta si blocca senza motivo, non capisco perchè, ma cmq è una cosa rara per il resto funziona tutto correttamente.

 

purtroppo per avviarlo devo utilizzare ancora la chiavetta usb poichè nonostante i mille tentativi di installare Chameleon su HDD questo non mi viene mai riconosciuto all'avvio

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • Hi,   I still have (and always had) a weird problem with the nvidia card, and I don't know if it is a power unit issue or a driver issue. Do you have such a problem, too:   Sometimes the screen goes black, for example if I scroll a specific webpage. It turns then on again, and off again. Then it may disappear and everyathing works fine again. Or not. Usually a reboot will let this problem disappear. There is no obvious heavy cpu/power usage while this happens.   Do you know this problem? Does it sound like a driver problem?   I use a gt1050 2gb and a 4k monitor connected thru DP.
    • Hello! In my signature system the program does not show the life of the hard drives but only that of the ssd.   High Sierra 10.13.4
    • hello   try this one   DSDT.aml.zip   for graphics and backlight are needed ssdt files   good hack
    • Non ti ho messo io quelle impostazioni I sul config.. Poi aggiorna i kext.. 
    • So, i am thinking about pubblishing the stable release of tinu 2.0, just with a few minor chenges from the last pre-release, and to focus my work on the next one, i have just chenged a couple of UI things for the stable release and add a warning message if you try to use a time machine disk as a target drive to create the macOS install media, for the release that will come after the stable 2.0 release (and maybe also after a bug fix release for the 2.0 if needed) i am trying to use the system apis to manage the tasks which needs special priviladges to be executed, instead of the "sudo" based system which i am using now, this will make the application more secure and reliable, and also you will have to do the authentication only one time, when creating an install media, and using this system maybe i can also pubblish the application on the app store (obviusly just a limited version for mac users, but a version with all the features unlocked will be always available outside the app store and will have all the hackintosh-friendly features as well). But to do that i need to re-write a large amount of code into the app, because all the tasks which needs special permitions needs to be re-implemented differently, so that's why i do not want to use this in the 2.0 release, so because i am going to finish with tinu 2.0 tell me every complain or problem you are having with the latest pre-release or the latest release of tinu, so i can work on that before releaseing the stable 2.0 version


×