Jump to content
InsanelyMac Forum
Sign in to follow this  
78934502

Compaq SR2150 NX Heads Up

Recommended Posts

Hi everyone,

 

Me and my Compaq SR2150nx are ready for iPC 10.5.6... but first....

I have the current image ready on a disk, but...

 

1. How should I format my current PC first

 

2. What drivers do I need, especially for my Nvidia 210 and Realtek Ethernet/Sound?

 

3. Any first-timer tips?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Similar Content

    • By verymilan
      Hi, i recently set up High Sierra on my AMD computer with the help of the amdosx community (i actually used an installer just to confirm that something would work in the first place before i spend hours for nothing, i can and could have downloaded High Sierra the "legal" way).
      However the graphicscard is recognized properly, the 6gig are recognized and i have no artifacts and no screen tearing with the official nvidia webdriver,
      but unfortunally, dark colors have horizontal dark stripes in them and specific bright colors like on left bar of system windows such as settings do flicker like low fps.

      I only used the clover on the flash drive for now and i'd like if it's worth digging deeper of if i should just forget about it as it is a common nvidia problem on macOS.
      Would be amazing to know.
       
      Closer machine infos:
      * High Sierra (misses a recent minor patch as my network is veeeery slow and i got this nvidia issue anyway so i mainly jumped back to linux)
      * AMD fx8350
      * Asus Sabertooth 990fx Ref. 2.0
      * NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
       
    • By coscos
      I recently set up my hackintosh. Everything else works fine, the only issue is my monitor cannot come back from sleep.
      Symptom: 
      If I click the "sleep" menu manually, the system goes to sleep fine. After the system sleeps for a while (more than a few mins, I guess it's called "deep sleep"), when I try to wake it up, the monitor wakes up but stays black screen. The machine is on. If I leave the system to time out and sleep by itself, only the monitor goes off; when I try to wake it up, same symptom as above.
      What I have tried (but none worked):
      additional boot flag: ngfxpatch=pikera additional boot flag: darkwake = 0 Customize EDID
      Specs:
      Motherboard: Gigabyte Z77x-UD5H BIOS: F16j CPU: Ivy Bridge i5-3570K CPU @ 3.40GHz (quad core) Graphics: Nvidia GTX 1050 Monitor: Dell P2715Q @ 4k / 60Hz, Display Port Wifi / Bluetooth: BCM94360CS with PCIE Onboard GPU: disabled OS: High Sierra 10.13.3
      Please see attached for following files:
      EFI zip file: https://www.dropbox.com/s/8nun37msu9b1bva/EFI.zip?dl=0 I generated my own SSDT.aml using ssdtPRGen.sh; Other SSDT patches are copied from this repository: https://github.com/VoiletDragon/Z77X-UD5H-Clover-Hotpatch-Patches ioreg dump: https://www.dropbox.com/s/5a10k82guczaaws/macchiato.ioreg.zip?dl=0 result from following command: https://www.dropbox.com/s/0b22qcw79ovnjdg/kext-touch.txt.zip?dl=0 kextstat|grep -y acpiplat kextstat|grep -y appleintelcpu kextstat|grep -y applelpc kextstat|grep -y applehda sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /
      I am looking forward to your suggestions. Thanks.
    • By Oschly
      When I installed 10.13.4 I tried to boot macOS with iGPU enabled only in BIOS (without injecting and kexts, HD 4600) and my daily use dGPU (GTX 750 Ti, injected in config and web drivers enabled) and everything works fine, but it boots slower. There is a chance to make fully working dGPU and iGPU at one time? With kexts, injects, et cetera? Something like dGPU as eGPU and iGPU as main GPU? I don't want to break my build, so I am asking you before trying it.
      My computer:
      MOBO: Gigabyte P85-D3
      GPU: Gigabyte GTX 750 Ti Windforce (2GB VRAM)
      CPU: i5-4670
      RAM: 8GB DDR3 1600MHz
      Audio: ALC887
      Ethernet: Realtek RTL 8111
      Drives: SSD Goodram 240GB and HDD 1TB.
    • By zeg66
      Could you please help me enable the VGA port on the GT710 in 10.9.5 13F34 ? 
      It is currently booting fine through its HDMI port, web driver 334.0103f01 and config.plist arguments checked: Verbose (-v), npci=0x2000, dart=0, nvda_drv=1
      The nvidia GT710 works fine through its VGA port and web drivers on a friend's Mac Pro 3,1
      I must soon return this borrowed HDMI monitor, mine only has a VGA port so I'd appreciate your input.
    • By ITzTravelInTime
      Hi, not so much ago i got a geforce 9800 gx2 and i was wondering how do i get it to work on sierra/high sierra? i have tryied a lot of things but nothing worked, i always got a black screen, the only way to get it to boot is by using -nv_disable=1 which will boot the system of course without video acceleration but with one of the 2 gpus detected and the other not. since i am going to use this card for my 2008 dream hackintosh build, with sierra, how do i make it to work?
       
      Thanks for your answers
×