Jump to content
InsanelyMac Forum
Sign in to follow this  
doppiobrodo

p5qpl-am

Recommended Posts

Hi all im on osx86 lion, and im having troubles writing my dsdt

here is a pastebin ---> http://pastebin.com/8tG4xEdR

 

can't get video working using dsdt (but it works using graphicenabler)

 

can't find hdef/azal section in dsdt to replace it.

btw audio not working using hdaenabler (working using voodoohda)

 

 

other suggestions are good accepted to make my hackint0sh work perfectly.

 

thanks all.

dsdt.zip

unpatched_dsdt.zip

Edited by doppiobrodo

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

The GraphicsEnabler function is great, why do you want use a different way?

If you can't find hdef/azal is not a problem, you could create it the same.

Share this post


Link to post
Share on other sites

becouse im having some artifacts in world of warcraft ahahah :P and would try the dsdt way.

 

the right point to create hdef section?

 

 

comunque sono italiano :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

ADD This Device just after your MC97 Device.

 

This is the best HDEF Device.

 

i commanted what you can change on it ;)

 

					Device (HDEF)
					{
							Name (_ADR, 0x001B0000)
							OperationRegion (HDCS, PCI_Config, Zero, 0x60)
							Field (HDCS, DWordAcc, NoLock, Preserve)
							{
									VID0,   16,
									DID0,   16,
													Offset (0x4C),
									DCKA,   1,
													Offset (0x4D),
									DCKM,   1,
											,   6,
									DCKS,   1,
													Offset (0x54),
											,   15,
									PMES,   1
							}
							Method (_PRW, 0, NotSerialized)
							{
									Return (Package (0x02)
									{
											0x0D,
											0x05
									})
							}
							Method (_DSM, 4, NotSerialized)
							{
									Store (Package (0x1E)
											{
													"subsystem-id",
													Buffer (0x04)
													{
															0xA0, 0x00, 0x00, 0x00
													},
													"subsystem-vendor-id",
													Buffer (0x04)
													{
															0x86, 0x80, 0x00, 0x00
													},
													"codec-id",
													Buffer (0x04)
													{
															0x87, 0x08, 0xEC, 0x10			 // put your dev id and ven id here i think it's the same for your mobo
													},
													"model",
													Buffer (0x1A)
													{
															"Realtek ALC887 Controller"	 // do not chag it until you can chage the Buffer (0x1A)
													},
													"layout-id",
													Buffer (0x04)
													{
															0x77, 0x03, 0x00, 0x00			 // i think it's the same like your mobo
													},
													"device-type",
													Buffer (0x06)									// if the device not worked for you replace model by device-type and delete this device after replacing
													{
															"audio"
													},
													"platformFamily",
													Buffer (One)
													{
															0x00
													},
													"MaximumBootBeepVolume",
													Buffer (One)
													{
															0x40
													},
													"PinConfigurations",
													Buffer (One)
													{
															0x00
													}
											}, Local0)
									DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
									Return (Local0)
							}
					}

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×