Jump to content
InsanelyMac Forum
DislikeYou

Lion Install Guide (XPC Bootloader)

Recommended Posts

Advertisement

It does not work in my setup of Lion Server with RAID0. It asks for mach_kernel.

So I added mach_kernel to both helper partitions of Boot OS X.

It would be nice to add support to kernel cache found in /Boot OS X/S/L/Caches/com.apple.kext.caches/Starup/kernelcache

 

But after fiddling around with it, I got it to work.

 

BTW, support for newer NVidia and ATI cards are much welcomed and appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey can u give us the backup settings.plist :) thanks.. or can u please make one for me. coz im noob at editing plist... :P thanks

 

my laptop is hp dv6-1323tx.. with ati radeon mobility 4530 512mb.. 4gb ram. core2duo.. thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Using the Windows method I always get this error: BStart!rt!

I with the stock settings.plist, your settings.plist, different usb drives and several times...

Any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I have -v flag in config. It boots kernel and then I have KP on AppleCPUPM. That means NullCPUPM don't loaded.

What do you mean correctly?

All I did is copying my .kexts to extra_kext/common. Also on your screens I see that you have FakeSMC_kext not FakeSMC.kext.

 

Still waiting for solution ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Using the Windows method I always get this error: BStart!rt!

I with the stock settings.plist, your settings.plist, different usb drives and several times...

Any suggestions?

 

Same problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dsdt

 

Note that is says Cpu 7 has no hpet assigned to it. So it probably does not read the dsdt.aml or something. I will see what is going on and report back.

dsdt

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm trying to use this method.

At the "boot sector session", I got a problem with

Type makeusb.bat X: (Replace X with the drive letter of your usb stick, look in "Computer" to see what it is).

 

I got an error , something like "error 2003".

I've opened the .bat file, and I've found:

@Genbootsector.exe -o %EFI_BOOT_DISK% -i Bs32.bin

 

The file in the zipfile was named bs32.bin.

 

After name upgrading, all goes well.

 

hope it helps (now rebooting and trying to install lion :thumbsup_anim:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

first of all I want to thank you DislikeYou for this awesome bootloader.

I'm new in this scene so I would appreciate your help with my settings.plist.

 

Here is my hardware-configuration:

 

Type: Notebook

Model: Dell Vostro 1500

CPU: Intel Core 2 Duo T8100 2.10GHz, 800MHz, 3MB

RAM: 3072 MB 667 MHz Dual-Channel DDR2 SDRAM (1x 1024MB, 1x 2048MB)

Graphic: 256MB NVIDIA GeForce 8600M GT

Wireless: Intel Pro Wireless 3945 (802.11 a/b/g) MiniPCI Card EUR

 

Once again, thank you very much!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for this thread.

 

I have a problem with the bootloader.

 

When the boot loader is loaded, my keyboard (usb) shut down and i can't choose the Install partition. The usb key stay ok and if i connect a mouse i have lights on it but nothing on the keyboard if i try to unplug/replug.

 

Does someone have an idea about that ?

 

Is there a setting in "settings.plist" to change ?

 

Sorry for my English.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thank you for this thread.

 

I have a problem with the bootloader.

 

When the boot loader is loaded, my keyboard (usb) shut down and i can't choose the Install partition. The usb key stay ok and if i connect a mouse i have lights on it but nothing on the keyboard if i try to unplug/replug.

 

Does someone have an idea about that ?

 

Is there a setting in "settings.plist" to change ?

 

Sorry for my English.

 

Thanks

 

In settings.plist there is only USBFix that you can set on/off. But there is also USB settings in bios that you can try to mess with. That's all i know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for perfect guide. I tried XPC in 10.6, 10.7 and dual boot with Win7. All worked perfectly.

But I still can't install XPC on HDD. After pressing Shift+I in boot menu, it say at first "Efildgpt copy error. Not found" and then "Boot is patched successfully". Efildgpt lay on both XPC partitions at USB stick and EFI partition.

 

Does anybody have some ideas about subj?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thank you for this thread.

 

I have a problem with the bootloader.

 

When the boot loader is loaded, my keyboard (usb) shut down and i can't choose the Install partition. The usb key stay ok and if i connect a mouse i have lights on it but nothing on the keyboard if i try to unplug/replug.

 

Does someone have an idea about that ?

 

Is there a setting in "settings.plist" to change ?

 

Sorry for my English.

 

Thanks

 

Same keyboard problem, switched usb port and it works; maybe high-speed bus problem.

Rgds

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all, pardon me. but i have try many way to install Lion on My MSI FX400 and still failed. I have try a Macbob Guide Installation, Tony Mac, XPC but always failed.

 

I stuck on dsmos has arrived on Macbob installations guide even I add some bootflag like PCIRootUID, GraphicsEnabler, npci, etc. still not work,

on tonymac installations guide no hope always restart,

and with XPC hang at MBRStart.

 

have any one some idea to install Lion on MSI FX400? sad.gif

 

My Specification's :

Proc : Core i5 480M 2,66 GHz with Turbo Drive Engine

VGA : Intel HD and Nvidia Geforce GT 325M 1 GB

RAM : 4GB DDR3

HDD : 500GB

 

i use Install_ESD.dmg for installations method

 

so many thanks if someone can help me smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
"NVIDIA® GeForce GT 325M + Intel® integrated graphics" What Intel HD is it? I think that might be the problem.. just a wild guess.

 

thank's for response. is there a way to fixed it out?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Of course, XPC has no problem with Lion. But, there is some trouble with Mountain Lion. XPC couldn't load any kext in folder extra_kext when booting Mountain Lion.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok you are right..

 

I asked @aschar and he told me "ml boots with xpc you just need to install the modded kexts to sle you cant load them form the usb stick "

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you run kext wizard or kext utility? (I use kext utility) To enable your /Extra/Extensions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×