Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Sign in to follow this  

iMac 2007 24"- no sound after HD change

2 posts in this topic

Recommended Posts

I had to change the HD in my 2007 Al iMac 24". I ended up removing the LCD screen entirely to get the HD out. It all seemed OK but now I have no sound input or output. I must have made a cable mistake, but I can't figure out which one is incorrect. All else seems fine, but there is no sound in or out (dimmed in the menu and preferences) and plugging in headphone to the back port also gives no sound output. Can anyone tell me where I messed up? Disassembly is enough of a pain that I want to be sure what I am going in to fix.

Share this post

Link to post
Share on other sites

I sussed it out. It turned out that the Migration Assistant moved several kexts from the TM backup onto the Mac (I hadn't expected that as I only asked it to move user data and applications). It turned out that HDAEnabler.kext was turning off the iMac sound input and output channels. I wish I had figured this out before I disassembled it again and convinced myself there was no hardware problem.

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.