Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
carlonzo

Ati Radeon HD 5650 on Lion 10.7 with CI/QE

139 posts in this topic

Recommended Posts

Hello all, I'm lost.

 

I do not know that more tests I can perform. I followed your guidelines for "Custom ati kexts" but I do not get the right combination.

 

I have an Acer Aspire 7741G with screen 17" (1600x900x32) with Ati mobility 5650 and I can not work with GraphicsEnabler = Yes

 

I have created a forum thread with all the details of my numerous tests.

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=277765

 

Please, can anyone help me?

 

Regards.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello guys. Please help me. I have integrated video card, and cant disable it in bios. Can somehow block it in DSDT or forced to boot from ati?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone tried Mountain Lion with this graphics card? I'll give it a try and post my findings here. Also would appreciate if someone could help me drop the cpus=1 flag from my system.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cpus=1 is not an issue anymore on Mountain Lion DP4 for me. I got full QE/CI but didn't have to use the full method described here. I did use my base 64 EDID file, didn't use the boot file, no DSDT, other ATi kext then ML provided already. Instalation method was myhack 3.1. One thing to solve is the use of myhack USB stick to boot up the system. Installed Chameleon keeps restarting. Have to check myhack chameleon version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have finally got full resolution & QE/CI on my Sony Vaio VPCEB3M1 using ATI HD 5650 thanks to you guys. However though, the boot file and Chamaleon r875 did break the VoodooPS2 support. So now I am left with no trackpad on my laptop, and the only way I had to make it to work was using VoodooPS2 and Chameleon-2.1svn-r1902.

 

I was wondering if anyone could compile a boot file with ATI5650 ID for that Chamaleon, or another version that wont break VoodooPS2.

 

Here's my GPU info and ID

vga.gif

 

and here is the Chamaleon version I would need the boot file created for

http://www.mediafire.com/?4ey31wq6qjk6pu5

 

Thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could anyone give me 5650m VBIOS? I cant extract it on my laptop(

 

(In GPUZ its button near from "BIOS Version")

 

You can get mine here. This is extracted from Sony VAIO EB2 series running on ATI 5650M. Not sure if it is safe to use if your manufacturer is different.

Link --> http://www.mediafire.com/?nz567awg2576wl7

 

I have finally got full resolution & QE/CI on my Sony Vaio VPCEB3M1 using ATI HD 5650 thanks to you guys.

 

I would be very lucky to hear from you that you've got 1080p screen on your lappie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys

 

I have been trying to get this to work on my ACER with 5650M graphics.. however i get the blue screen all the time after i boot... if i boot with -x (Safe mode) it boots with correct resolution! any idea on how i can solve this? i followed the tutorial step by step.. so im guessing if it works on safe mode then there is a way to make it work without -x?

 

im using aticonfig=hoolock with gfenabler=yes...

 

hope you guys can help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

i have the same laptop as this one on video

i tried many times to derive my ati 5650 on lion GM 10.7 and on iAtkos L2 with this tutorial but nothing done

each time i end with the apple boot logo and the loading image under it freezed after some time

i tried the iAtkos L2 too and the same

the GM master i tried it with clean install and with different boot files the one on the tutorial files and the one on this video comments

and tried non clean install after sound and usb fix and other kexts

but the same thing happend freezing boot screen or panic error

and tried the tutorial after DSDT patching and nothing again the freezing boot logo

AppleBootScreen.png

 

this is my full configuration

568408866.png

 

and this is my edid

 

0000FFFFFFFFFFFF0030E4B602000000001000140103802012780A1F659E5F589C27201B50540000000101010101010101010130010101010101121B567850000E30202040240041B51000001900000000000000005000000000000000000000000000FE004C604720446973706C61790A2020000000FE70004C503134355748312D544C42310062

 

and this is the Gold master i used

506999021.png

 

and this is my Graphics Card

 

5v6.png

 

 

any ideas about what is going wrong ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

i got full acceleration but my display resolution is 1360x768 but my full resolution should be 1366x768..... any way i can get that? i have to use aticonfig=eulemur to boot right

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had someone a Chameleon version with subsys is 1440:103C for Radeon 5650?

I'm using Mountain Lion, anyone get QECI on it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×