Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
drrty byl

Last Lion Build That Works with Core Duo?

4 posts in this topic

Recommended Posts

I am trying to install Lion on my Intel D945/Pentium D 820 CPU setup.

 

I have removed /System/Library/PlatformSupport.plist from DP build a390, but the system still hangs/black screen at "Loading Darwin x86_64" or similar at the end of the boot dialog. Is it also necessary to supplement boot.efi?

 

Successfully installed Lion with a Core Duo? If so, would you mind sharing the build number and necessary modifications? Thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pentium D are not "core" they are an older architechture so you need a legacy kernel. but there are no legacy kernels for lion yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greetings, trying to install DP4 on a Dell D620 (4 gigs ram/120HD/945 graphics) Core Duo Processor. Not feelin' the love, any thoughts suggestions much appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
pentium D are not "core" they are an older architechture so you need a legacy kernel. but there are no legacy kernels for lion yet.

 

Yep -- sorry for the spam: it's a seldom used machine and I was think D was the desktop variant of core duo. Too much chip branding...

 

Will try some things and reply here with any success.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • Yup that's fine! Oddly, when rebooting several times it is suddenly gone! Only thing I need to fix is getting 'Headphone' output to work, after sleep. Internal Speakers are working after sleep. I assume to fix this in CodecCommander.kext/ EAPDFix.kext? Anyway thanks for your help!   Yup I have a combo output, so there was something wrong I guess.
    • Nice @yapan4 then we can join forces to make this as good as possible.
    • I had a weird situation, after running great for a while: yesterday I did a reboot and got a KP. Turns out the AstekFusion2Adapter kexts were causing the KP, strange thing is I didn't recall applying any update or a like.  I had to boot with the USB installer, mount the EFI partition to delete the old AstekFusion2Adapter kexts and replaced with the patched version contributed by despeinao. I'm glad the system is working again, not having to reinstall OSX.
    • i think the "red light" you are referring to is that you have a optical SPDIF output (3.5 mm) combo jack. it most likely will be "red" when audio is active. 
    • Domanda , ma il tuo configplist lo ha settato cosi Gengik????
      Noto molte cose atipiche , tipo aperto con Clover configurator nella sezione ACPI il nome DSDT.aml NON è selezionato , quindi in teoria NON dovrebbe caricare il DSDT che hai in Clover ACPI Patch , se usi SSDT x la CPU NON dovrebbero servirti quelle personalizzazioni sempre in configplist sezione CPU ...
      Secondo me dovresti partire da un configplist pulito , xche sempre secondo me c'è rimasto delle schifezze di qualche tool x installare facile    EDIT
      Scaricando il configplist di jolly NOTO ha impostato +o- come intendevo fare io , sistemando quello  sopra elencato e bammmmm NON avvia , mi forniresti x favore Hack info che trovi nella mia firma ???
      Grazie   Ho creato un configplist , se vuoi provare , dovrebbe essere pulito da ogni impurità , se funziona dovrai adattarli tutte le tue personalizzazioni x il boot ..... config.plist.zip


×