Jump to content
MaLd0n

Lion installation via USB stick using Chameleon

1,467 posts in this topic

Recommended Posts

DSDT

 

run on terminal

perl -e 'open(CMD, "ioreg -lw0 \| grep DSDT|") or die; while(<CMD>) { chomp; if($_ =~ /\"DSDT\.?\d?\"=<([^>]*)>/) { $buff = $1; open(PIP, "|xxd -r -p > ~/Desktop/dsdt.aml") or die; print PIP "$1"; } }'

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
run on terminal

perl -e 'open(CMD, "ioreg -lw0 \| grep DSDT|") or die; while(<CMD>) { chomp; if($_ =~ /\"DSDT\.?\d?\"=<([^>]*)>/) { $buff = $1; open(PIP, "|xxd -r -p > ~/Desktop/dsdt.aml") or die; print PIP "$1"; } }'

 

Thanks a lot Maldon!

Share this post


Link to post
Share on other sites
send me DSDT post-557433-1306688013.gif

 

ICH9?

 

yes ICH9..how do i attache the DSDT file and to where send it..? sorry I do not familiar well with this website..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can someone explain how to use smbios.plist on 10.7? It doesn't seem to work the same way it did in 10.6. No matter what smbios.plist I use, it still thinks it's an iMac12,1. If I use /Extra/smbios.plist, it kernel panics.

 

Also, does Netflix work for anyone on 10.7 11A459E?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MaLd0n,

Thanks you a lot for this very good guide ...

 

I follow it and i was able to install Lion DP2 on my Dell optiplex 760 from an install partion and it runs well like a charm ...

 

I Follow your guide and i substitute OSinstall.pkg with one founded on Kext.com patched for MBR, so i was able to dual boot with winzoz XP.

 

I also created an USB pen with Chameleon R2.0 RC 5.0 r 755 + ExtraLion.pkg to boot and install Lion from it

 

Then i downloade your HackBoot Lion CD ISO and i do an impossible task for me ... i created my first Hackintosh Lion Boot and Install DVD.

 

Best Regards

 

PippoX0

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI maldon

 

could you update your first post to install LION DP3 with all files needed

 

THANKS in advance for your help

 

And congratulations for your job

 

:rolleyes:

 

i tried with the OSINSTALL (on the first post) but without success

 

always : Mac OS X can't be installed on this computer"

 

Please help me

 

PS: with LION DP2 it's ok but not with DP3

 

:(:hysterical:

Share this post


Link to post
Share on other sites
dsdt.Ashand.zip

 

NativePM and restart fix use Chameleon RC5

add in boot.plist

<key>GeneratePStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GenerateCStates</key>
<string>Yes</string>

 

and

 

ForceHPET=Yes

 

Thanks a lot! i will try it today!

Share this post


Link to post
Share on other sites
can you inspect my dsdt.aml and patch it for Lion.

I have USB issues (responds after 10 min after boot).

maybe you can help me?

i have a GA EP45-DS4 flashed with cartri bios.

 

Use original bios and DSDT Auto-Patcher

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=235523

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks Maldon , everything seems to work OK...

BTW , if i clone the LION partition to another HDD do i need to re install Chameleon?

as for the Chameleon GUI , do you think that installing Chameleon-2.0-RC5-r902 will fix this or it will break LION boot?

Share this post


Link to post
Share on other sites
thanks Maldon , everything seems to work OK...

BTW , if i clone the LION partition to another HDD do i need to re install Chameleon?

as for the Chameleon GUI , do you think that installing Chameleon-2.0-RC5-r902 will fix this or it will break LION boot?

I have no idea

test it

_DD.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

I now have Lion D2 installed on my frineds pc.

 

ECS G41T-M7 board

 

1G DDR3

 

20GB - Lion

 

60GB - Windows 7 (not installed yet)

 

my network card is not working, it onboard.

 

i have uploaded my send_me.zip file can you look at it for me.

 

i had to installed VoodooPS2 & PS2drivers_v116.zip to get my ps2-mouse working.

 

did it by using a usb-kb/m!

 

 

upadte: just installed windows 7 pro, it sayes my lan is a Realtek RTL8102E/RTL8103E, but i han installed the RealtekRTL81xx-0_0_67%2B.pkg file and reboot and it did not work.

send_me.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
ECS G41T-M7

dsdt.fbifido.zip

add in boot.plist

<key>GeneratePStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GenerateCStates</key>
<string>Yes</string>

 

Lan

I have no idea

use the search forum

Share this post


Link to post
Share on other sites

MaLd0n, Do you have a binary patch for ALC 889a for lion? Can't seem to get my sound to work now that i'm on 10.7. Thanks. Great work!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I now have Lion D2 installed on my frineds pc.

 

ECS G41T-M7 board

 

1G DDR3

 

20GB - Lion

 

60GB - Windows 7 (not installed yet)

 

my network card is not working, it onboard.

 

i have uploaded my send_me.zip file can you look at it for me.

 

i had to installed VoodooPS2 & PS2drivers_v116.zip to get my ps2-mouse working.

 

did it by using a usb-kb/m!

 

 

upadte: just installed windows 7 pro, it sayes my lan is a Realtek RTL8102E/RTL8103E, but i han installed the RealtekRTL81xx-0_0_67%2B.pkg file and reboot and it did not work.

 

 

 

 

 

Put this on your System/ Library/ Extensions and repair permissions.... i have the same issue, what i did was i recovered my old SL ethernet kext and transport it to lion and it works

IONetworkingFamily.kext.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Using an Old Dell Dimension E520. Core2 Duo, ICH8R as my Hackintosh

 

Being running various version of OSX including Snow Leopard for a couple of years.

 

Created the USB stick as per instructions with Chameleon and Extra Lion installers. USB stick boots the installer, but I cannot see the internal SATA drives. Can boot my Snow Leopard partition using the USB stick .

 

Had a similar issue at first on Snow Leopard fixed by setting AHCI mode (RAID ON) in the bios . But so far no luck in Lion with same approach

 

Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Put this on your System/ Library/ Extensions and repair permissions.... i have the same issue, what i did was i recovered my old SL ethernet kext and transport it to lion and it works

 

Thanks will try

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello! Business as usual. The best that I have is to leave the gray screen with spinning wheel. But it does not happen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello! Business as usual. The best that I have is to leave the gray screen with spinning wheel. But it does not happen. :thumbsdown_anim:

try with -x

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×