Jump to content
MaLd0n

Lion installation via USB stick using Chameleon

1,467 posts in this topic

Recommended Posts

I'm the second guy with this problem (it happens with the 965P-DS3 motherboard).. when i plug in the usb, i can see verbose, but after 2 minutes of booting it just resets the computer.. I can't get to the installation..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Thanks good concise guide.

 

Only things to note

1. Lost the ethernet port (Netgear GA311)

2. Scoll wheel on my has reversed !

Share this post


Link to post
Share on other sites

my install works great until i incorporate my dsdt ....

 

It hangs at :

 

appletymcedriver::start coreVIPID 0xffffffff Number of packages = 1 Number of CPUs = 8 memory monitor through mca

 

any ideas

 

EVGA 132-bl-758

 

cpu = core i7 940

 

using nvidia gtx 460 (down to single card again to get everything working right first

Share this post


Link to post
Share on other sites
appletymcedriver::start coreVIPID 0xffffffff Number of packages = 1 Number of CPUs = 8 memory monitor through mca

remove AppleTyMCEDriver.kext or use disabler

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can anyone report on ATI compatibility? I have a 5750 that requires adding the devideID to the ATI kext, am I to assume that ATI cards that don't need the edit are working fine?

 

In SL, I used Kabyl's boot file that added ATI support to enable graphics_enabler in Cham. Does the linked version of Cham have the same ATI support?

Share this post


Link to post
Share on other sites

For anyone having problems letting Chameleon target the flash drive, just burn a copy of HackBoot Lion. Ironically after I installed Lion it would let me select a flash drive hahaha.

 

http://www.insanelymac.com/forum/index.php...st&id=94070

 

I can also confirm this guide works perfectly with Asus P6T Deluxe V2, i7 920, GTX260. Just working on getting 5.1 audio, but VoodooHDA works for 2.0.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Working 90%

 

The only thing not working is the built in ethernet port on my GA-G31m-ES2L with quad core 6600.

 

If anyone knows a fix for the eth problem I would be grateful

 

Great guide by the way!! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Working 90%

 

The only thing not working is the built in ethernet port on my GA-G31m-ES2L with quad core 6600.

 

If anyone knows a fix for the eth problem I would be grateful

 

Great guide by the way!! ;)

Have you tried Lnx2Mac's realtek driver?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Can anyone report on ATI compatibility? I have a 5750 that requires adding the devideID to the ATI kext, am I to assume that ATI cards that don't need the edit are working fine?

 

In SL, I used Kabyl's boot file that added ATI support to enable graphics_enabler in Cham. Does the linked version of Cham have the same ATI support?

Yes? (If I understand what you're asking)

 

This Chameleon supports GraphicsEnabler=Yes, which should get your card working. It also supports specifying the 'personality' of your card with AtiConfig=..., which can help if one or more of your connections does not work. You can read more here and here.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yes? (If I understand what you're asking)

 

This Chameleon supports GraphicsEnabler=Yes, which should get your card working. It also supports specifying the 'personality' of your card with AtiConfig=..., which can help if one or more of your connections does not work. You can read more here and here.

 

Sorry, I could have been more clear. Right now I use kabyl's boot file for ATI support in SL. I was wondering if the ATI support was exclusive to his boot file, or if it had been integrated into Cham's trunk? meaning that any recent (Lion compatible?) version of Cham had it as well.

 

Currently on a 5750, and just wondering what would be the best injection method for Lion.

Share this post


Link to post
Share on other sites

For some reason "Extra Lion DP4, GM and FINAL" installer doesn't lets me to chose my USB drive,

it skips the "destination select" option and wants to install itself on Macintosh HD only.

 

Does it happens to anyone else?

 

 

EDIT: nevermind, i've already rescued the necessary files with Pacifist.

EDIT2: one more thing, Lion installer's "customize" window is empty, is it normal?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm unable to target USB flash with Chameleon. Quite often it doesn't see anything else then root hd and sometimes sees the usb flash but it says that it's unable to installa chameleon on it... what's the problem?? The same with extra..

Share this post


Link to post
Share on other sites
@XLR Ske

 

just continue to next step

 

The problem is that there's no selection button..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone successfully installed Lino Final version???

 

I followed the Mald0L steps with Mac OS X Lion.dmg (final retail), the result is I could not boot my PC from the USB stick, it hung at BIOS splash screen. Any idea?

 

My PC mobo is GB P55USB3L. I've had LP4 installed already

Share this post


Link to post
Share on other sites
Reporting a successful install on a Gigabyte GA-EP35-DS3R

 

No audio or Ethernet, unsure the status of my AppleHDA from SL install, might already be patched??

 

Major props, as I have dual-display (using DVI-VGA adapters on both) for the first time in a long time.

ATI Radeon HD 4870 1GB :) although they're not detecting all resolutions just yet.

 

well, I said things were working... now the drive's not booting at all, I think Chameleon is botched.. but I'm not sure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

GA P35 DS3L rev 2.0

 

Lion 11A511 works great, dual boot with SL 10.6.8

 

If you don't have usb 8gb, create 15 gb (hfs+) partition instead

 

and its always there ready to do os reinstall

Share this post


Link to post
Share on other sites
GA P35 DS3L rev 2.0

 

Lion 11A511 works great, dual boot with SL 10.6.8

 

If you don't have usb 8gb, create 15 gb (hfs+) partition instead

 

and its always there ready to do os reinstall

Do you have any idea about the hanging at BIOS splash screen?

I used the same USB stick and had successfully installed DP4 without any problem

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ignore the windows problem, I repeated the whole Guide and booted from the flashdrive and the same thing happened, see the attached stuck picture :)

BTW this happens seconds after choosing Mac OS X Base System from the Flash Chameleon List

Tried booting using cpus=1 and it loaded a lot more lines but it stuck too .

 

I have this issue, too. I have just about the identical HP laptop. dv6 3136tx. Except I have 6GB RAM and a 640GB HDD.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok... after removing the appletym kext... i get kp from from aicpu again... no hpets available . cpu configured incorrectly ....

 

what edits do i need to make to my dsdt?

Share this post


Link to post
Share on other sites
What if there is no Installation folde in System?? Should I create this one and Packages inside it?

 

I have the same problem. When I use GM no problem with this step, but I try with 3 diferents versions of Lion Final and NO Installation folder in System!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×