Jump to content
MaLd0n

Lion installation via USB stick using Chameleon

1,467 posts in this topic

Recommended Posts

Danke für deine Anleitung. Die hat sofort für das Board GA-P35-DS4 geklappt. Ich musste noch nachträglich RealtekRTL81xx.kext installieren da sonst bei mir die OnBoard Lan Karte nicht lief.

 

 

Board GA-P35-DS4

 

OnBoard Sound: OK (Digital und Analog)

OnBoard Lan: OK (nach dem Install der RealtekRTL81xx.kext)

Bluetooh: Digitus Bluetooth Adapter DN-3020 Mini V2.0: OK

USB: OK

Ruhezustand: OK (Manueller und Automatischer Ruhezustand)

Boot-Zeiten: Braucht noch sehr lange beim Booten (Snow braucht bei mir ca. 20 Sekunden)

Wlan: ASUS WL138g V2: OK

GPU: ATI Radeon™ HD 5770 Graphics: OK (Geekbench stürzt bei mir ab)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
I got past this by adding IOATAFamily.kext to Extra. If your SL installation has any other ATA-related kexts in Extra, add them too.

 

didn't work for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, installed DP4, it's working perfectly, but no PS/2 Support and there's a weird glitch with the logon screen, before it shows up it shows some pixel patches and random colors, then it whites out and the logon screen comes in. Anyone has this happening?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everybody and thank you MaLdOn for your guide.

 

I'm trying to install Lion DP4 to my Sandy Bridge system and I get this

 

"Error 4 trying to transition CPU 1 to OFF" etc...

 

when I boot from Usb stick.

 

Any idea ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey, I'm getting to the install screen but it freezes randomly during the install. Installing on a Vostro 1500. I followed the beginning instructions exactly. Do I need to add those kexts at the bottom into the extras folder possibly?

 

Same Here. This may be specific to Dell notebooks (I have XPS M1530). I raised this before but no one answered. ;)

 

You just have to keep trying until it completes.

 

Rgds

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!

1) Thank's a lot for this tutorial!

2)

Hi,

 

Does anyone having problem when the USB plug in the computer in BIOS caused fail to boot up?

 

as for my case, i can't boot up my usb after restore the Lion.

 

I have the same problem. After restored the modified Lion image on my External hard disk drive (USB: Seagate Expansion), i reboot and most of the time i can't access beyond the BIOS. And when the BIOS is loaded, the computer doesn't recognize the external hdd as a boot drive.

 

Tried with [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url], nothing else.

 

Have you any ideas? :/

 

Sorry for my bad english, i'm french and 15.

 

 

EDIT: I wanted to try a DVD install, so I downloaded this HackBoot_Lion.zip ( 6.87MB ). But this is only the "Chameleon modified for booting Lion". I need the image of Lion.

You said "Creat .dmg"

then "burn to DVD"

 

But what I must put in the DMG? The original Mac OS X Install ESD or Mac OS X Lion Base System ? :wacko:

Thanks again.

 

EDIT2: Hello again, if i use the HackBoot Lion to boot the original Mac OS X Install ESD, it show me a kernel panic. And when I want to burn the .dmg created with the modified USB image of lion, it says that the .dmg is too big for the disc, but i use DVD 4,7G. wtf? :/

I managed to burn a good DVD with the modified Lion image (cdr). The problem is now that I have a kernel panic that speak about Firewire error with a Firewire kext. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tried putting AHCIPortInjector, ATAPortInjectior and IOAHCIBlockStorageInjector from my Snow Leopar Install into the /e/e folder, but now when I boot I get the spinning beach ball and no installation window. Any Ideas?

 

 

Added generate P & C states to com.apple.boot.plist no difference

 

Added PCI root to com.apple.boot.plist still no difference

 

Added GraphicEnabler and Graphic mode to com.apple.boot.plist still no difference

 

 

Anyone got any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

first thanks for your tutorial.

 

All works except my ethernet, a Realtek 8111c on my EP45-DS3R.

 

Does anyone have the same problem ? (it has always works on leopard and snow leopard)

Share this post


Link to post
Share on other sites
first thanks for your tutorial.

 

All works except my ethernet, a Realtek 8111c on my EP45-DS3R.

 

Does anyone have the same problem ? (it has always works on leopard and snow leopard)

 

Apple removed the support in Lion. You need RTGMac_v2.0.6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah! I am finally in OS X Lion! Thank's a lot for this tutorial MalD0n!

 

(I desactivated 1394 in the BIOS because I don't use it).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Same Here. This may be specific to Dell notebooks (I have XPS M1530). I raised this before but no one answered. :)

 

You just have to keep trying until it completes.

 

Rgds

 

have the same problem as me???? please!

 

my computer dell xps m1530

Share this post


Link to post
Share on other sites

My Computer specs are these:

 

CPU: i7-950

Motherboard: Gigabyte X58A-UD5

GPU: GeForce GTX 470

 

Can anyone tell me how well Lion will run on this setup??

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
have the same problem as me???? please!

 

my computer dell xps m1530

 

 

Yea, I wonder why only Dells are affected. Anyone else getting these problems?

Share this post


Link to post
Share on other sites
CPU: i7-950

Motherboard: Gigabyte X58A-UD5

GPU: GeForce GTX 470

 

Can anyone tell me how well Lion will run on this setup??

great config

follow the tutorial

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi everybody and thank you MaLdOn for your guide.

 

I'm trying to install Lion DP4 to my Sandy Bridge system and I get this

 

"Error 4 trying to transition CPU 1 to OFF" etc...

 

when I boot from Usb stick.

 

Any idea ?

 

 

Hi MaLdOn

Have you any idea of that ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey geticus

 

I have no idea

Sorry

 

Thank you anyway man.

 

"Error 4 trying to transition CPU 1 to OFF" @/SourceCache/xnu/xnu-1228.15.4/osfmk/i386/acpi.c:154

 

It's look like it's in relation with power management. I looked in google and I seen some macbookpro's owners 2009 having the same problem after waking from sleep. I don't know if that can help to understand.

Share this post


Link to post
Share on other sites

For me, the installation randomly freezes when unpacking packages during install. Anyone have any idea on what I can do? Dell Vostro 1500 here.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks for the kext but it don't work with me. I had to install the Realtek package (Thx tseug :) ).

 

Now it works but the bandwidth is calamitous. Any suggestion ?

 

I use this driver on a GA-P35-DS4 (Realtek 8111B) running the 64 bit kernel without any problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×