Jump to content

ENGTX275 Graphics Performance


dsp
 Share

9 posts in this topic

Recommended Posts

I'm wondering if my Graphics Performance is what it should be, I hope someone could shed light on this.

 

OSX 10.6.7

Custom DSDT

Graphics Card: ASUS ENGTX275 896MB

 

I've only used GraphicsEnabler, so no drivers or whatsoever that didn't came along with the OSX update.

I performed this benchmark with OpenGL EV with basic settings.

 

OpenGLEV.jpg

 

Thank you.

Link to comment
Share on other sites

Your bench values are good.

You may also use Luxmark (OpenCL Benchmark) to bench the GPU or smallluxGPU1.8.2 Beta (also OpenCL but more tests / interactive).

http://www.luxrender.net/wiki/LuxMark#Download

https://www.rapidshare.com/files/457540119/...luxGPU_beta.zip

Both use same codebase, beside other scenes in interactive mode and OceanWave FPS which is smallluxGPU only. In smallluxGPU is an Results tab were already some results are listed to compare, and also can be send by mail after each bench.

Link to comment
Share on other sites

Your bench values are good.

You may also use Luxmark (OpenCL Benchmark) to bench the GPU or smallluxGPU1.8.2 Beta (also OpenCL but more tests / interactive).

http://www.luxrender.net/wiki/LuxMark#Download

https://www.rapidshare.com/files/457540119/...luxGPU_beta.zip

Both use same codebase, beside other scenes in interactive mode and OceanWave FPS which is smallluxGPU only. In smallluxGPU is an Results tab were already some results are listed to compare, and also can be send by mail after each bench.

 

Could be, remember I use 10.6.7 with only GraphicsEnabler.

My former GTS 250 performed good too, but when I play ut2004 or WoW ( for testing ) it ran slow as hell compared to Windows.

 

GTX 275 with ut2004 on 10.6.7 gave me a black screen, other than that it performs well in OSX.

Then I thought I try a Nvidia driver which resulted into a kernel panic... so I'm sleeping with Windows 7 again :) Would like to try OSX any second again though.

Link to comment
Share on other sites

If its only UT2004 prob and other NEW(fitting to OS X SL) games run well, it is an problem of UT2004, not really your gpu.

You can also try my smallFPSBench here - some some enty OpenGL (up to 1.6) gamenear tests.

http://www.macupdate.com/app/mac/34981/smallopengl-fps-bench

My 9600 GT FPS results for both scenes are shown as reference.

 

Dont try Nvidia drivers made for other GPUs (Nvidia 4000 Quadro(Fermi)). Step back to original OS X 10.6.7 drivers by DL 10.6.7 Combo and install all Geforce/NV drivers with pacifist again. You may need, beside graphicenabler=yes also add your dev id of the GPU into the NVHAL40 or NVHAL50. If you have QE/CI (or smallopengl fps bench runs well) already you dont need this dev id adding.

Link to comment
Share on other sites

Thanks, everything is working quite perfect natively.

I guess I'm just too used to Direct3D acceleration.

 

I Just don't know any game beside Unreal tournament 2004 I like to play on the mac.

Wish MS did a better job on Office 2011 including MSN.

 

Oh well, let's not go too far off-topic :P

Link to comment
Share on other sites

The GTX 275 Graphics performance of OSX seems to be a lot slower than in Windows.

I got everything working with DSDT, used GraphicsEnabler to enable my Graphics Card.

 

Got 7151 on geekbench.

 

I know OSX isn't build for my PC but isn't there any graphics tweaks or special modification I need to squeeze the best out of my Graphics Card in OSX?

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Nothing wrong with graphics, just got full speed on UT2004, I'm happy now.

The only thing that's bothering me is that there is no sound.

 

If I look it up on google, this seem to be a common problem.

Anyone got a idea?

 

I'm using KX project audio drivers for my EMU 1616m.

Thank you.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...