Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


Headphones problem on ALC268

3 posts in this topic

Recommended Posts

Hello, dear members of InsanelyMac community!

I am seeking help to resolve one last problem, which stands between me and my Acer Aspire 5720ZG laptop fully working on Mac.


Problem is:

In Sound Preferences there are 2 output devices - Speaker (CD) and SPDIF Out (Black Front).

Speakers are fully working, without any glitches or freezes. But when I choose my headphones, volume selection is gone and there is no sound coming off the headphones.

I read few topics about that, and in Audio MIDI Setup changed format to 48000 Hz and to 2ch-16bit. However, nothing changed.. If headphones are plugged sound comes from speakers, but when I choose headphones manually there isn't sound at all.


I am using iAtkos s3v2, updated from 10.6.3 to 10.6.5. Audio drivers are standart from that package (VoodooHDA+AppleHDA - I don't know which from them is giving an effect). If I try to update/delete these sound drivers sound disappears. Latest VoodooHDA shows me Speaker (ATAPI) instead of (CD) and I don't get any sound at all. Returning these drivers won't fix the problem - only reinstalling of iAtkos.


My audiocard is Realtec ALC268 and it's working on Intel 82801HBM ICH8M - High Definition Audio Controller.


Hope you will help me to fix my headphone problems and make me fully-working HackBook.

In any additional information is needed - just write to me and I'll try to provide it.


Attaching some screenshots and getdump log if it's needed...


Happy Holidays and please find some time to help me :)




Share this post

Link to post
Share on other sites

Moderators, please move this topic to "Sound" section of "Hardware" forum, because there I have much more chances to be heard..

Thanks in advance! :rolleyes:

Share this post

Link to post
Share on other sites

i have the same problem with my Acer 7720G

I dont have any probleme with headphones but SPDIF ALC 268 doesn't work.

if you have something news please let me know

we keep in touch my email : lazzyvn@ yahoo. com

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.