Jump to content

Dell XPS M1530 with iATKOS S3 v2


Vexir
 Share

4 posts in this topic

Recommended Posts

If this should be in another thread, please feel free to let me know or move it to the appropriate location.

 

I have a Dell XPS M1530 and I installed iATKOS S3 V2, and this configuration causes a typical Kernel panic. I'm not sure what to change or mess around with and considering it takes like 20-30 minutes per install if anyone has any suggestions on changing up the Customize, please let me know.

 

Config: I used this post as a baseline, but didn't make things 32-bit. Tried it with 32 bit but it didn't make a difference.

 

Anything not listed was not checked.

-----------------

 

Bootloader: Chameleon v2 RC4

Bootloader Options: Graphics Enabler, -pc1, Legacy Logo

Patches: RTC, qoopz 10.3.0, EVO Reboot

Drivers: AHCI Sata, All PS/2, EvO Speedstep, Battery, All NTFS-3G

Network: Wireless: Broadcom, Wired: Marvell

 

Hardware:

----------------

Laptop: Dell XPS M1530

CPU: Core2Duo T9300, 2500 MHz (12.5 x 200)

Chipset: Intel Crestline-PM PM965

Memory: 4096 MB DDR2 SDRAM

BIOS Type: Phoenix

Video Card: GeForce 8600M GT (256 MB)

Audio: SigmaTel STAC9228X High Definition Audio Controller

Storage: FUJITSU 250 GB SATA-II ATA Device (set to AHCI in the BIOS)

Wireless: Dell Wireless 1505 Draft 802.11n WLAN Mini-Card (192.168.1.73)

Wired: Marvell Yukon 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller

 

For a full hardware report (really really long but nicely formatted in HTML), go here: http://dl.dropbox.com/u/27137/Report.htm

 

Error: Here's the error I get when I try and boot into OSX when typing "-v -x" at OS selection.

--------------------

panic.JPG

 

If there is any other information you need, let me know.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
If this should be in another thread, please feel free to let me know or move it to the appropriate location.

 

I have a Dell XPS M1530 and I installed iATKOS S3 V2, and this configuration causes a typical Kernel panic. I'm not sure what to change or mess around with and considering it takes like 20-30 minutes per install if anyone has any suggestions on changing up the Customize, please let me know.

 

Config: I used this post as a baseline, but didn't make things 32-bit. Tried it with 32 bit but it didn't make a difference.

 

Anything not listed was not checked.

-----------------

 

Bootloader: Chameleon v2 RC4

Bootloader Options: Graphics Enabler, -pc1, Legacy Logo

Patches: RTC, qoopz 10.3.0, EVO Reboot

Drivers: AHCI Sata, All PS/2, EvO Speedstep, Battery, All NTFS-3G

Network: Wireless: Broadcom, Wired: Marvell

 

Hardware:

----------------

Laptop: Dell XPS M1530

CPU: Core2Duo T9300, 2500 MHz (12.5 x 200)

Chipset: Intel Crestline-PM PM965

Memory: 4096 MB DDR2 SDRAM

BIOS Type: Phoenix

Video Card: GeForce 8600M GT (256 MB)

Audio: SigmaTel STAC9228X High Definition Audio Controller

Storage: FUJITSU 250 GB SATA-II ATA Device (set to AHCI in the BIOS)

Wireless: Dell Wireless 1505 Draft 802.11n WLAN Mini-Card (192.168.1.73)

Wired: Marvell Yukon 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller

 

For a full hardware report (really really long but nicely formatted in HTML), go here: http://dl.dropbox.com/u/27137/Report.htm

 

Error: Here's the error I get when I try and boot into OSX when typing "-v -x" at OS selection.

--------------------

panic.JPG

 

If there is any other information you need, let me know.

 

I Know this was quite a while ago but for anyone else looking for a solution to this problem, the M1530 works great with iAtkos s3 v2 if you do the following:

 

After the install, boot back into the iatkos disc.

Open Terminal from the menu.

Delete the two instances of the ElliottForceLegacyRTC.kext directories.

I don't remember the exact paths but you can find them with:

cd /

find ./ -name Elli\*.kext

then for each result

rm -rf /path/to/kextname

 

and Reboot!

 

Sound, webcam, hdd, dvdrw, ethernet and usb work out of the box.

PS2 needs kext, iatkos included one doesn't work.

Full resolution / Graphics work with graphicsenabler + natit kext.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hello!

Im also concerned about a solution to this topic. I know kenop already gave an alternative but I'd like a little more details, cuz I'm a real noob on OSx86.

 

So... If anyone solved this, and has a working configuration, please could you share it?

 

Thanks for the assistance

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...