Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Andy Vandijck

Get your UVC webcam working as Apple iSight

96 posts in this topic

Recommended Posts

Worked like charm in my Asus T101 MT running 10.8.1. Now my cam is recognized as built-in iSight.

 

It was already recognized before, and it worked well with all video programs except for the fact the image is flipped upside down, which is unrelated with the way the system recognizes the camera. I wanted to make it iSight, so iGlasses worked with it and help me to put the output of the camera in proper position. Didn't work: even with the fix, when i chose iGlasses as the camera, the programs either crash or stop outputting anything (and the camera indicative blue led turns off). I think now the problem is QE/Ci related - my netbook relies on an Intel GMA3150, which is yet unsupported, for graphics.

 

As a side note, the vendor/product ids of my cam differed only by a single digit in the vendor line from the ones who came with the kext. Maybe that explains it was so easy, without any of the problems reported here (lost of sound, etc).

 

Many thanks to Andy Vandjick, who made this kext and shared it with us, and to Oldnapalm, who clarified where exactly we should edit the plist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi I install on a notebook HP dv6835es pavillion with ML 10.8.2

id prod 0xb015

id vendor 0x04f2

Chicony Electronic detected as a USB device as a HP Webcam

 

now is detected as a Isight but no video at all.

:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a Chicony webcam ProdID 0xb300 (45824) VedorID 0x04f2 (1266)

in an Acer Aspire S3-391 (i5-3317U)

 

It does not show up as an iSight camera, just as a "HD Webcam".

 

Any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found this thread because I'm trying to fix the FaceTime issue that others have complained about; looking *very* pixelated… like 10x the normal size as if the camera were only 30 x 70 pixels… that, and after a half minute, the whole image starts flickering madly.

 

According to

ideasonboard.org the Sunplus 1bcf:2809 webcam that comes with the Dell 3550 *is* supported by the Linux UVC driver, but it didn't say anything about whether the Sunplus 1bcf:2888 that came with my HP 4530s is UVC.

 

At any rate, I followed the instructions to the letter, editing the AnyiSightCam.kext (all 3 instances of both ID's in hexadecimal) and then installing it in S/L/E. In 'About my Mac' the webcam did show up as a 'Built-in iSight", which it didn't do before the kext... Unfortunately, the webcam simply doesn't function with kext installed... I get no image at all. Same with PhotoBooth.

 

Anyway, I removed the kext and I'm pretty much back where I started... highly pixelated FaceTime.

 

Can anyone confirm that the webcam that comes with the HP 4530s is UVC? I mean it is 28XX like that on the Dell's... so, it probably is, wouldn't you think? AND is there anything else I can do aside from the instructions to get my this webcam to function as it is supposed to?

 

Thanks in advance for any help.

Rob

 

 

---

 

 

hp 4530s i7 2670QM/2.20 GHz (LJ521UT#ABA)

Mac OSX MountainLion 10.8.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anybody here running Mavericks using this approach to have your webcam work in OS X 10.9?

 

Yes :-)

This Kext is working on every version of OSX, because it's just a info.plist merge kext...

 

@Andy

Thank you very much for this kext, its working awesome on 10.9.2 :-)

 

And it fixed my Camera :-)

Before my Cam's Light didn't turned off, now it turns off:-)

 

Cheers :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

So my Microsoft VX800 webcam doesn't work anymore. It worked perfectly, but now, the hackintosh "sees" the webcam, but no video, black screen. Also, after a few seconds, the hackintosh FREEZES. It's fricking annoying.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello everyone ;)

 

Thanks for this kext. This kext is working very well on the msi ge70 apache pro laptop :thumbsup_anim: 

 

But this kext does not work, even though the usb port on the hp dv6 3310et laptop. So what can I do to solve the problem ?

 

Thank you in advance for your answers. Kind regards :help:

 

post-489445-0-54788900-1422651918_thumb.png

 

post-489445-0-49934900-1422652747_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
My:
Vendor ID = 0C45 (Microdia)
PID = 6713
 
The camera is built-in in Dell XPS 15.  I updated the kext with these ID's, but the video does not work.  Any suggestions?
 

My system:

Dell XPS 15 9550 laptop (Skylake I7, 16G, 1TB SSD, Windows 10 x64 Home Premium)

VMWare Workstation 12

Running El Capitan as a guest vm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laptop_Integrated_Webcam_E4HD:

 

  Model ID: UVC Camera VendorID_3141 ProductID_25739

  Unique ID: 0x1a1500000c45648b

 

From Dell Latitude E6430. Works OOB.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you, work great on my Sierra 12.1. Use this kext make Mic level adjusted fine, AppleHdapacher alc235

 Product ID:    0x8509

Vendor ID:    0x05ac  (Apple Inc.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

how can I confirm my webcam is or isn't ivc?

 

I have an Alienware M17x R4 and pretty much everything is working now apart from the webcam.

 

its listed in the USB section as Product ID 0x8127 vendor ID 0x064e, but the camera section says no video capture devices were found.

 

I tried the anyisight.kext and it changes these IDs to apple ones but still says no camera detected. is it just as simple as the fact this isn't a UVC camera?

Share this post


Link to post
Share on other sites

this worked for me in the end, but I had to put it in /clover/kexts/other so it started early enough. now works as isight cam in all apps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×