Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
sparkythewondersquid

64 bit on Asus G51JX-A1

6 posts in this topic

Recommended Posts

Hello all

After many days I finally got SL working on my ASUS G51JX but if I boot into 64 bit it gets to firewire and booting goes no further any ideas? any one?

**EDIT** It would seem the appleRTC.kext is not loading in 64 bit mode any ideas any one?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello all

After many days I finally got SL working on my ASUS G51JX but if I boot into 64 bit it gets to firewire and booting goes no further any ideas? any one?

**EDIT** It would seem the appleRTC.kext is not loading in 64 bit mode any ideas any one?

 

The problem for me was LegacyAppleRTC.kext in /E/E when running in 64 BIT . Delete it or everything with RTC in E/E . Then use NullCPUPowermanagement.kext . It will disable Other RTC kext in /S/L/E.

 

Run pfix , boot with -f...

 

Then if you got problem with restart or shutdown try to use EvoReboot.kext, with sleep -> sleepenabler.kext.

 

I would also recommand you to use latest Chameleon (with Cstate and P State generating). If you want an installer try "Chameleon RC5 trunk 619" you will see a post from this great site !

 

 

 

 

or find dsdt fix ... ;) and delete everything with RTC in /E/E

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for the reply the problem seemed to have worked out itself (sort of) I did a fresh install used "arch=x86_64" from first boot did the update to 10.6.4 added the boot prompt to boot.plist and its good now any word on the sound? I had it working but had to turn the mic down at every boot looking for a better solution

Share this post


Link to post
Share on other sites

After installing on an Asus 1201PN netbook it worked I had the same problem and deleted the RTC kext from extra/extensions and it booted into 64 bit fine the first boot was very slow but now booting normally thank you again I had to return the G51 and exchange it something was wrong with it so when I reinstall I will know what to do

Share this post


Link to post
Share on other sites

Use retail install method its a little more work (these days not that much at all) is yours the one with Nvidia GTX 260M (rx05) if so it is not hard at all I think there is a version of that with ATI post your specs there are alot of very helpful people here ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×