Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
MaLd0n

DSDT Auto-Patcher

5,756 posts in this topic

Recommended Posts

hi there,

 

can u help mir with my Probook 4530s i5 with a DSDT.aml?

 

Thank u very much.

dsdt.Rene12345.zip

 

Take a look at this link Mald0n, they do have one you may just not have noticed

 

http://www.realtek.com.tw/products/product...&ProdID=226

 

If you do develope one please let know, it would save me having to use my iphone as an internet tether all of the time lol :D

I'm not a dev

I'm curious B.png

 

 

Can you help me with a DSDT for a X121e ThinkPad with Sandy Bridge Core i3 and HD 3000 graphics.

 

Thanx!

dsdt.SeppDepp.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi MaLd0n

 

can you help me in making IDT 92HD87B1/3 audio codec working on appleHDA

 

this is what on my dsdt

 

		Device (HDEF)
	{
		Name (_ADR, 0x001B0000)
		OperationRegion (HDAR, PCI_Config, 0x4C, 0x10)
		Field (HDAR, WordAcc, NoLock, Preserve)
		{
			DCKA,   1, 
					Offset (0x01), 
			DCKM,   1, 
				,   6, 
			DCKS,   1, 
					Offset (0x08), 
				,   15, 
			PMES,   1
		}
		Method (_PRW, 0, NotSerialized)
		{
			Return (GPRW (0x0D, 0x04))
		}
		Method (_DSM, 4, NotSerialized)
		{
			Store (Package (0x08)
				{
					"codec-id", 
					Buffer (0x04)
					{
						0xD1, 0x76, 0x1D, 0x11
					}, 
					"layout-id", 
					Buffer (0x04)
					{
						0x78, 0x03, 0x00, 0x00
					}, 
					"device-type", 
					Buffer (0x0F)
					{
						"IDT 92HD87B1/3"
					}, 
					"PinConfigurations", 
					Buffer (Zero) {}
				}, Local0)
			DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
			Return (Local0)
		}
	}

 

really idont know what to do with AppleHDA.kext except binary patching :hysterical:

 

i am using lion

Share this post


Link to post
Share on other sites
hi MaLd0n

 

can you help me in making IDT 92HD87B1/3 audio codec working on appleHDA

 

this is what on my dsdt

 

		Device (HDEF)
	{
		Name (_ADR, 0x001B0000)
		OperationRegion (HDAR, PCI_Config, 0x4C, 0x10)
		Field (HDAR, WordAcc, NoLock, Preserve)
		{
			DCKA,   1, 
					Offset (0x01), 
			DCKM,   1, 
				,   6, 
			DCKS,   1, 
					Offset (0x08), 
				,   15, 
			PMES,   1
		}
		Method (_PRW, 0, NotSerialized)
		{
			Return (GPRW (0x0D, 0x04))
		}
		Method (_DSM, 4, NotSerialized)
		{
			Store (Package (0x08)
				{
					"codec-id", 
					Buffer (0x04)
					{
						0xD1, 0x76, 0x1D, 0x11
					}, 
					"layout-id", 
					Buffer (0x04)
					{
						0x78, 0x03, 0x00, 0x00
					}, 
					"device-type", 
					Buffer (0x0F)
					{
						"IDT 92HD87B1/3"
					}, 
					"PinConfigurations", 
					Buffer (Zero) {}
				}, Local0)
			DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
			Return (Local0)
		}
	}

 

really idont know what to do with AppleHDA.kext except binary patching :hysterical:

 

i am using lion

look it

http://www.projectosx.com/forum/index.php?showtopic=465

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • Got garbled sound in earphone    Notebook Asus X550VX i7 - 7700hq with ALC255 not working with applealc  layout id  3, 13, 17, 18, 27, 28, 99 its is working with VoodooHDA but the new one 2.9.1 it much has low volume, but bad sound in earphone     codec dump linux https://drive.google.com/file/d/1pg2y76WvFYsO8vFY-2B_2OLyKMmkQ8Tg/view     latest debug http://www.mediafire.com/file/2pjny4eq5r64ed8/debug_1383 (1).zip  
    • For F6 Bios, which DSDT is the one i should use? I´m a little confused in the Mass of DSDT here ;-).   Great Thread by the Way.   Another Question: I have 2 960Pro inside my Rig (one with OS X, one with Windows 10). When i try to mount my EFI on OS X NVMe the system freezes... :-(   DWhen i unplug the Windows NVMe everything is fine an it mounts the EFI.   Anybody an idea?   Tried the upper Port on the Board (OS X) & the middle / lower Port, in the Middle it mounts the EFI in the lower it freezes.   But i need the middle Port for an SATA M.2 SSD :-D... Even when i plug the Windows NVMe into an PCIe Adapter Card it freezes at the point i mount the EFI.   I´m mounting with Clover Configurator.     Thank You guys.
    •   Just add "ngfxsubmit=0" to config.plist to disable the fix within nvidiafixup
    • @MegaCookie   ok, I have no solution for that Trial 7 good for the release?
      Is this codec good enough for you?
    • @onejay09  - thanks again for your help and advice.  I tried various combinations of Info.plist mods (Adding a new Machine entry with my Board ID and GFX0, adding GFX0 to the MacBookPro6,1 Machine entry and adding a Vendor/Device entry to the Board ID and MacBookPro6,1 Machine entries. I thought these might make a difference, but after comparing GPU temps and frequencies to those reported in Windows 7, I'm not seeing any difference.  It appears as though AGPM is natively detecting and handling power management of the NVidia Quadro NVS 140m without any Info.plist mods.   Thanks again.


×