Jump to content
MaLd0n

DSDT Auto-Patcher

5,756 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement
Sorry but i'm lost :)

Where i can find LegacyHDA ?

you do not need the Legacy

Share this post


Link to post
Share on other sites
you do not need the Legacy

So all i need to do is the binary patch part ?

Well, i did that and didn't work :S

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please help me with DSDT:

 

● Mainboard : ASRock P67 Extreme 6

● CPU : Intel Core i7-2600K (4 cores, 8 threads)

● Graphics Card : nVIDIA geforce GTX 460 (10de:0e22)

● Soundcard : Creative SounBlaster X-Fi (1102:000b)

● RAM DDR3 : 8 GB (1333 Mhz)

● LAN 2x Realtek RTL8168C (10ec:8168)

● DVD Drive

● USB 3.0 Etron

 

Thanks again

dsdt.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey You are!

 

send_me.zip

 

dsdt.Mac_Smi.zip

 

 

 

send me original DSDT, extract from Windows

Audio codec?

 

 

send me again

fails

 

 

Very strange

try it

dsdt.LinearBurn.zip

I add ALC269 and old OS patching

 

 

for sleep problem

remove and test

 

 

dsdt.nai22.zip

remove EvOreboot

 

 

 

 

I have no idea

Update your Chameleon, etc

 

Hey You Are!

 

send_me.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
try booting with the boot flags -v -f arch=i386 PCIRootUID=1 see if it gets past that

 

thanks. did not work.. stops at PCI configuration Begins

 

thanks a lot

Share this post


Link to post
Share on other sites
...

 

look at the deviato's DSDT and apply the same patch

use AppleHDA + DSDT

Try it

 

Done, I've patched your dsdt aml with the deviato's part regarding the sound card using DSDTE.

The extensions AppleHDA and AppleHDAController are successfully loaded, but no device was detected and I've got no sound.

very strange

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey You are!

dsdt.RYIK.zip

 

Hey I upgraded to 4 gigs of ram from 2 gigs, what do I need to change in the DSDT.aml now it doesn't boot.

add memory

extract DSDT from windows

Apply patches again

 

Are the patches for the g31-es2l compatible with the FI bios ?

all revisions

all versions of bios

 

could someone please have a look at my dsdt just want to have working sleep mode and if there are other errors would be great if they get fixed =)

specs?

Share this post


Link to post
Share on other sites

MaLd0n; thank you in advance.

 

MB- ASuS P8Z68-V (Not Pro)

I've removed the "wrong" DDST and SSDT from my boot and ran the run me-

Components I'm having issues with:

 

 

10.7:

Ethernet- using EthernetBuiltIn flag

Asus ATi HD6770- No acceleration, undetected

Builtin Bluetooth

Firewire

Unable to sleep display

 

I appreciate any assistance you can offer. Thank you! ;)

send_me.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Yes i know, i am currently using it but it's incompatible with some software. I prefer applehda. I am sure someone has something for STAC9200 ... since it's one of the apple macbookpro first audio cards ! It's ok for me using 10.6.2 applehda in snow, if someone may give me some suggestions about legacyHDA i may use with it. I have audio codec_dump from linux for it ... i attach it here.

 

I may also send getDump from voodoohda if it may be of some help... just let me know if you need it.

 

 

codec_dump_linux.txt

 

Codec: SigmaTel STAC9200
Address: 0
Function Id: 0x1
Vendor Id: 0x83847690
Subsystem Id: 0x11790463
Revision Id: 0x102201
No Modem Function Group found
Default PCM:
   rates [0x7e0]: 44100 48000 88200 96000 176400 192000
   bits [0xe]: 16 20 24
   formats [0x1]: PCM
Default Amp-In caps: N/A
Default Amp-Out caps: ofs=0x1f, nsteps=0x1f, stepsize=0x05, mute=1
GPIO: io=4, o=0, i=0, unsolicited=1, wake=1
 IO[0]: enable=0, dir=0, wake=0, sticky=0, data=0, unsol=0
 IO[1]: enable=0, dir=0, wake=0, sticky=0, data=0, unsol=0
 IO[2]: enable=0, dir=0, wake=0, sticky=0, data=0, unsol=0
 IO[3]: enable=0, dir=0, wake=0, sticky=0, data=0, unsol=0
Node 0x02 [Audio Output] wcaps 0xd0401: Stereo
 Device: name="STAC92xx Analog", type="Audio", device=0
 Converter: stream=0, channel=0
 Power: setting=D0, actual=D0
 Delay: 13 samples
Node 0x03 [Audio Input] wcaps 0x1d0541: Stereo
 Device: name="STAC92xx Analog", type="Audio", device=0
 Converter: stream=0, channel=0
 SDI-Select: 0
 Power: setting=D0, actual=D0
 Delay: 13 samples
 Connection: 1
    0x0a
 Processing caps: benign=0, ncoeff=0
Node 0x04 [Audio Input] wcaps 0x140311: Stereo Digital
 Converter: stream=0, channel=0
 SDI-Select: 0
 Digital:
 Digital category: 0x0
 PCM:
   rates [0x160]: 44100 48000 96000
   bits [0xe]: 16 20 24
   formats [0x5]: PCM AC3
 Delay: 4 samples
 Connection: 1
    0x08
Node 0x05 [Audio Output] wcaps 0x40211: Stereo Digital
 Converter: stream=0, channel=0
 Digital:
 Digital category: 0x0
 PCM:
   rates [0x1e0]: 44100 48000 88200 96000
   bits [0xe]: 16 20 24
   formats [0x5]: PCM AC3
 Delay: 4 samples
Node 0x06 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf30201: Stereo Digital
 Delay: 3 samples
Node 0x07 [Audio Selector] wcaps 0x300901: Stereo R/L
 Connection: 3
    0x02* 0x08 0x0a
Node 0x08 [Pin Complex] wcaps 0x430681: Stereo Digital
 Pincap 0x00010024: IN EAPD Detect
 EAPD 0x0:
 Pin Default 0x40f000fd: [N/A] Other at Ext N/A
   Conn = Unknown, Color = Unknown
   DefAssociation = 0xf, Sequence = 0xd
 Pin-ctls: 0x00:
 Unsolicited: tag=00, enabled=0
 Power: setting=D0, actual=D0
 Delay: 3 samples
Node 0x09 [Pin Complex] wcaps 0x400301: Stereo Digital
 Pincap 0x00000010: OUT
 Pin Default 0x40f000fe: [N/A] Other at Ext N/A
   Conn = Unknown, Color = Unknown
   DefAssociation = 0xf, Sequence = 0xe
 Pin-ctls: 0x00:
 Connection: 2
    0x05* 0x0a
Node 0x0a [Audio Selector] wcaps 0x30090d: Stereo Amp-Out R/L
 Control: name="Capture Volume", index=0, device=0
   ControlAmp: chs=3, dir=Out, idx=0, ofs=0
 Control: name="Capture Switch", index=0, device=0
   ControlAmp: chs=3, dir=Out, idx=0, ofs=0
 Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x0f, stepsize=0x05, mute=1
 Amp-Out vals:  [0x80 0x80]
 Connection: 1
    0x0c
Node 0x0b [Audio Selector] wcaps 0x300105: Stereo Amp-Out
 Control: name="Master Playback Volume", index=0, device=0
   ControlAmp: chs=3, dir=Out, idx=0, ofs=0
 Control: name="Master Playback Switch", index=0, device=0
   ControlAmp: chs=3, dir=Out, idx=0, ofs=0
 Amp-Out caps: N/A
 Amp-Out vals:  [0x19 0x19]
 Connection: 1
    0x07
Node 0x0c [Audio Selector] wcaps 0x30010d: Stereo Amp-Out
 Control: name="Mux Capture Volume", index=0, device=0
   ControlAmp: chs=3, dir=Out, idx=0, ofs=0
 Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x04, stepsize=0x27, mute=0
 Amp-Out vals:  [0x00 0x00]
 Connection: 5
    0x10* 0x0f 0x0e 0x0d 0x12
Node 0x0d [Pin Complex] wcaps 0x400181: Stereo
 Pincap 0x0000003f: IN OUT HP Detect Trigger ImpSense
 Pin Default 0x40f000fa: [N/A] Other at Ext N/A
   Conn = Unknown, Color = Unknown
   DefAssociation = 0xf, Sequence = 0xa
 Pin-ctls: 0x00:
 Unsolicited: tag=00, enabled=0
 Connection: 1
    0x0b
Node 0x0e [Pin Complex] wcaps 0x400181: Stereo
 Pincap 0x0000003f: IN OUT HP Detect Trigger ImpSense
 Pin Default 0x92011110: [Fixed] Line Out at Int Front
   Conn = 1/8, Color = Black
   DefAssociation = 0x1, Sequence = 0x0
   Misc = NO_PRESENCE
 Pin-ctls: 0x40: OUT
 Unsolicited: tag=00, enabled=0
 Connection: 1
    0x0b
Node 0x0f [Pin Complex] wcaps 0x400181: Stereo
 Pincap 0x00000037: IN OUT Detect Trigger ImpSense
 Pin Default 0x40f000f9: [N/A] Other at Ext N/A
   Conn = Unknown, Color = Unknown
   DefAssociation = 0xf, Sequence = 0x9
 Pin-ctls: 0x20: IN
 Unsolicited: tag=00, enabled=0
 Connection: 1
    0x0b
Node 0x10 [Pin Complex] wcaps 0x400181: Stereo
 Pincap 0x00001737: IN OUT Detect Trigger ImpSense
   Vref caps: HIZ 50 GRD 80
 Pin Default 0x92a11120: [Fixed] Mic at Int Front
   Conn = 1/8, Color = Black
   DefAssociation = 0x2, Sequence = 0x0
   Misc = NO_PRESENCE
 Pin-ctls: 0x24: IN VREF_80
 Unsolicited: tag=00, enabled=0
 Connection: 1
    0x0b
Node 0x11 [Pin Complex] wcaps 0x400104: Mono Amp-Out
 Amp-Out caps: N/A
 Amp-Out vals:  [0x00]
 Pincap 0x00000010: OUT
 Pin Default 0x40f000fb: [N/A] Other at Ext N/A
   Conn = Unknown, Color = Unknown
   DefAssociation = 0xf, Sequence = 0xb
 Pin-ctls: 0x00:
 Connection: 1
    0x13
Node 0x12 [Pin Complex] wcaps 0x400001: Stereo
 Pincap 0x00000020: IN
 Pin Default 0x40f000fc: [N/A] Other at Ext N/A
   Conn = Unknown, Color = Unknown
   DefAssociation = 0xf, Sequence = 0xc
 Pin-ctls: 0x20: IN
Node 0x13 [Audio Mixer] wcaps 0x200100: Mono
 Connection: 1
    0x07
Node 0x14 [beep Generator Widget] wcaps 0x70000c: Mono Amp-Out
 Amp-Out caps: ofs=0x03, nsteps=0x03, stepsize=0x17, mute=1
 Amp-Out vals:  [0x00]

 

Thanks for help!

Mal

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Haive_Music
      Hey guys,
       
      I'm really hoping someone has the experience and ability to help me iron out the last remaining issue on my build.  
       
      The motherboard is: Gigabyte Z370 Aorus Gaming 7 and I'm running a Alpine Ridge thunderbolt card (Revision 2).   I've gotten everything working for the most part with the exception of Thunderbolt hotplug.  This is the last piece of the puzzle.  I've tried so many different DSDT/SSDT's, cable plugged in, and unplugged, without any luck at all. 
      I've managed to get my Focusrite Clarett 8Pre Thunderbolt working and it's showing up under the PCI section.  It works great, until I shut the device off and turn it back on.  I'd really like to try to get this hotplug issue sorted out, but I've had absolutely no luck so far.
       
      I've managed to get the Alpine Ridge NHI and USB controllers showing up in the PCI section too, but for some reason, the USB lists a bunch of ',,,,,,,,' after the name. 
       
       
      I'll be the first to admit - I don't really know a whole lot about what I'm doing with this stuff, but I've attached relevant files in hopes someone more experienced and knowledable can help me get this working.  
       
      Thanks guys!
      config.plist
      DSDT.aml
      John’s iMac.iojones

      SSDT-TB3.aml
    • By neo_fox33
      DSDT patched for GA-Z97x-Gaming 3 V2 NVIDIA
       
      ACPI Specification 6.2a
    • By kylon
      ACPI and Clover config for Acer Aspire v5-571PG intel i5-U IvyBridge
       
       
      Not Working:
      - sd card reader
       
       
      Tested on High Sierra 10.13.6 and Clover EFI 4678
       
       
      Notes:
      Somehow boot Clover EFI.
      You may need to disable UEFI and boot Clover as Legacy with EmuVariable.
      After that, you should install and boot macOS to install clover as legacy in your EFI partition.
      Now disable Secure Boot and enable UEFI Mode. (remove EmuVariable)
      You may need more steps if you are dual-booting with Windows.
       
       
      **To reset your BIOS, power on the pc and hold the power button for about 30-40 seconds or you can short G2101 (RAM SLOT 1)**
       
       
      Feel free to ask for help.
       
      You will need:
      Clover install options: Install in EFI Partition, Install boot0af, Enable OsxAptioFixDrv-64 and script RC Latest Clover config (acerAspirev5-571PG - CCE Bank) from here ATH9KFixup (here) WhateverGreen (here) Rehabman AppleIntelBacklightInjector (here) in L\E + rebuild cache Rehabman Voodoo PS2 Controller (here) Rehabman ACPI Battery Driver (here) vit9696 AppleALC (here) + Lilu (here) Mieze Realtek RTL8111 (here)
    • By kylon
      A big thanks to wegface for teaching me a lot of things.
       
       
      Tested on High Sierra 10.13.6 and Clover EFI 4679
       
      Not Working:
      - realtek sd card reader (pm me if you have a fix)
       
      Notes:
      **CPU patches are disabled, if you are using a locked BIOS you must enable them**
       
      Clover EFI:
      - Install it in UEFI Mode and change your hdd partition table to GPT.
      - You will be able to install ANY OS in EFI mode, even if this pc does not support EFI at all! (No guide available for this)
       
      You will need:
      My unlocked BIOS (OPTIONAL) (here) Latest Clover config from CCE Bank (here) (asus k53sj-kylon) Rehabman AppleIntelBacklightInjector (here) in L\E + rebuild cache Rehabman Voodoo PS2 Controller (here) Rehabman ACPI Battery Driver (here) vit9696 AppleALC (here) + Lilu (here) Mieze Realtek RTL8111 (here) FakeSMC 3.5.1 from Clover EFI source
    • By MaLd0n
      Now have a Olarila app, just download app and clover folder for your Chipset! https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=81&t=6771     First... If you need DSDT edits for SkyLake, KabyLake or CoffeeLake... -Post your full Clover folder with original tables in Origin folder(Extract with F4 in Clover boot screen) -Post Ioreg, extract with Ioreg Explorer http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=222606 -Run it, post files generated in your desktop http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=222609  Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/   --Create a bootable copy of macOS HighSierra Check out the link http://diskmakerx.com/   --Install Clover in USB stick https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder  CLOVER.zip   --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation   --Install Clover in HDD/SSD and replace with my folder CLOVER.zip   --Reboot and activate video!   -Nvidia WebDriver Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/312525-nvidia-web-driver-updates-for-macos-sierra-update-07212017/ -Nvidia WebDriver High Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/324195-nvidia-web-driver-updates-for-macos-high-sierra-update-10162017/ -Cuda http://www.insanelymac.com/forum/topic/302795-cuda-90214-is-out-update-10162017/   --DSDT My DSDT with Skylake patches DSDT.MaLd0n GA H110M-S2.zip Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -PNLF -HDMI --FakeSMC https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek --Audio https://github.com/vit9696/AppleALC --USB https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads --LAN http://www.insanelymac.com/forum/topic/287161-new-driver-for-realtek-rtl8111/   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!   ENJOY!  
×