Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sp0oner

Compaq mini 311c - all working except unplugging power crashes OSX

9 posts in this topic

Recommended Posts

Hi, I have installed iATKOS S3 v2 on my Compaq mini 311c 1101SA and so far seem to have everything working (including wifi) but one problem still exists.

 

If I unplug the power or plug it back in whilst running OSX it crashes giving the normal message to power off etc. I assume it needs some sort of power management support. Would be handy to have this fixed so when running off battery I can plug the power in without having to shutdown first.

 

In fact one other issue as well, if I unplug the external dvd drive from the USB that crashes it too although this isn't such an issue.

 

Has any one else come across this and know how to fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi, I have installed iATKOS S3 v2 on my Compaq mini 311c 1101SA and so far seem to have everything working (including wifi) but one problem still exists.

 

If I unplug the power or plug it back in whilst running OSX it crashes giving the normal message to power off etc. I assume it needs some sort of power management support. Would be handy to have this fixed so when running off battery I can plug the power in without having to shutdown first.

 

In fact one other issue as well, if I unplug the external dvd drive from the USB that crashes it too although this isn't such an issue.

 

Has any one else come across this and know how to fix it?

No!

Share this post


Link to post
Share on other sites
please put here how you make your configuration in iatkos s3 v2 ?

 

Yep got your pm, I will dig out my notes tomorrow and post up the install config I selected.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK so once S3 v2 is at the section to choose what to install I used the following:

 

Boot Loader = Anval

Patches = 32bit, graphic enabler, -pci 1, change rtc patch to rtc 32 bit patch

Add the atom kernel

Hardware add battery

Sound = Voodoo HDA driver

PS/2 Mouse Keyboard Apple Ps/2 Driver

 

I did not install anything for wireless or ethernet. Ethernet worked on its own but wireless I did a search for kexts and got one working. I'd need to do more digging to give exact details.

Share this post


Link to post
Share on other sites
for wireles can you put here the kext? please, do you have a bluetooth?

 

Sorry only just seen this. I'll have a look to dig it out but wont be for a couple of days as away from home.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×