Jump to content

Update Your SL Retail from 10.6.3 to 10.6.5..


Supernova83
 Share

9 posts in this topic

Recommended Posts

Hi guys, I would update my system but I have scare to get a kernel panic..

Now I'm using Snow Leopard 10.6.3 and it works 100% (RoberT_Xes_Kexts).

 

I'm using only a DVI-DVI cable to connect the monitor and I don't want use also

the second port with a DVI-VGA connector after the update.. but reading on the

forum the problem of the connector will be solved only on the new 10.6.5, right?

 

Anyway.. since everything works what do you advise me to do?

Wait directly for the next 10.6.5 release?

 

PS. Out of curiosity I tried a couple of times to boot my SL 10.6.3 in "64bit mode"

but for now I was never able to do it ..any help is appreciated!

Link to comment
Share on other sites

32/64 bit

;)

 

1- use the kext legacyati4800controller.kex (E/E or S/L/E)

http://www.insanelymac.com/forum/index.php...st&id=59328

 

2- Graphicsenabler

Use Lizard

http://dl.dropbox.com/u/1034555/lizard/Lizard-custom.zip

2a-Auto detect value

2b-GraphicsInjection

2c-save

lizard.png

 

REBOOT

 

*I still need to plug in an DVI->VGA adapter on the unused DVI port. Try this if you get a black screen instead of proper graphics.

 

**This problem of dvi2vga dongle was due to a change in the framebuffer version 10.6.3 +.

no need to use the dongle dvi2vga, just use the 10.6.2 kexts (ATI4800Controller, ATISupport, ATIFramebuffer).

that was the problem that was fixed in 10.6.5

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ok, I decided to upgrade my 10.6.3 Retail installation!

 

1.I have downloaded the "10.6.5_update.dmg" file

2.I upgraded directly from 10.6.3 to 10.6.5

3.BEFORE RESTART

4.I installed the 10.6.3 ATI kexts

5.RESTART

6.But now I get a nice PANIC!! :(

 

Before doing the test I run a mirror copy with Carbon Copy Cloner

(that i would recommend to ALL Mac users!!) Simple and Needful.

This to say that if the only way is reinstall, there isn't a big problem.

 

Motherboard: "P5Q Family"

Graphic: ATI RADEON 4850

 

More details on my config are avaiable on signature. Thanks

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
 Share

×
×
  • Create New...