Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
surfstu

Toshiba A660 149 i5 430m

6 posts in this topic

Recommended Posts

Got the Toshiba a660 149 working, 10.6.4

 

I5 430m

330m gpu 1gb

Atheros 9285 wifi

Alc ???

 

Needed –x cpus=1 busratio=17 to boot

Needed tscsync kext to see both cores

Voodoops2 for trackpad and keyboard (USB mouse needed for setup) Function keys even control volume!

Dsdt = hpet and cpus=1

Not sure about sound in dsdt? Got sound working though with voodoohda0.2.61, not perfect

Graphics enabler =yes

Can’t install chameleon to HD, still using usb to boot, I think this may be the way in which Toshiba utilise efi and then lock down the bios. Will try installin chameleon to efi partition later.

 

Update= Can install to HD but only if partitioned using MBR - google installing SL on MBR

 

Wifi not working as yet, tried atherosfix but causes KP (Any way to discover device ID through 0sx?)

 

Update= wifi works using IO80211family kext from 10.6.5

No LAN either but have not tried this as i do not know what Lan chip i have, I will after i install windows.

 

Installed an O2 usb dongle for broadband, It doesn’t work, I think it must require additional networking services on my mac but I have no idea what or what kexts etc dsdt? Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

update, wifi works with IO8011 kext from 10.6.5

usb dongle works too!

graphics acceleration works but desktop picturres look patchy/pixelated? anyone?

and which smbios should be used for core i5 430m? my memory speed is showing as 667mhz, it should be 10**?

stu

Share this post


Link to post
Share on other sites

any experts on nvidia out there? any suggestions as to why graphics are slightly pixelated even though i have acceleration and perfect hdmi?

stu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Got the Toshiba a660 149 working, 10.6.4

 

I5 430m

330m gpu 1gb

Atheros 9285 wifi

Alc ???

 

Needed –x cpus=1 busratio=17 to boot

Needed tscsync kext to see both cores

Voodoops2 for trackpad and keyboard (USB mouse needed for setup) Function keys even control volume!

Dsdt = hpet and cpus=1

Not sure about sound in dsdt? Got sound working though with voodoohda0.2.61, not perfect

Graphics enabler =yes

Can’t install chameleon to HD, still using usb to boot, I think this may be the way in which Toshiba utilise efi and then lock down the bios. Will try installin chameleon to efi partition later.

 

Wifi not working as yet, tried atherosfix but causes KP (Any way to discover device ID through 0sx?)

No LAN either but have not tried this as i do not know what Lan chip i have, I will after i install windows.

 

Installed an O2 usb dongle for broadband, It doesn’t work, I think it must require additional networking services on my mac but I have no idea what or what kexts etc dsdt? Any ideas?

 

hello surfstu

Needed tscsync kext to see both cores - can u learn me how u do it

Dsdt = hpet and cpus=1 - dsdt can u give more info about it and if there a way to make 4 core run

me too i try all the bootloader with no luck but i think there is a way in linux u can add with dual boot

update, wifi works with IO8011 kext from 10.6.5 - please i need this tell me how u do it

usb mouse not work with me either please any help

i got 10.6.4 running and stable but boot from a cd

can u update from directly from mac from software update i\m afraid to lose my mac

toshiba a500-01x - i5 430m - gt 330

 

thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey I've been trying to get the 4 cores working and have tried everything but to no avail. I tried tscsync but it panics...the only way I'm able to boot is with cpus=1 busratio=12. If I don't type that, I get an unsynchronized tsc error and a slow mouse. Anyone has any ideas as of how to boot without flags? I would really want my processor running with all cores, or else it is pretty much useless. thx

 

I have a Toshiba A665 with i7 720QM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×