Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
kyteflyer

1001HA: Wireless works with Atheros Card

13 posts in this topic

Recommended Posts

Best news ever. Quoting a post from a 1005HA thread

 

Keep the stock card and install the following WiFi kext.

http://uploading.com/files/get/94fm2e33/

 

I can confirm that it works, posting as I am with my stock AR9285 WiFi card.

 

The kext apparently comes from the 10.6.5 update beta, so updating to 10.6.5 when it's released in a couple of weeks would see it working anyway, but many of us use replacement WiFi cards so we wouldn't have noticed. So thanks to whomever it was who discovered this fix.

 

I now have a Snow Leopard running, 100% working Eee as it was shipped.

 

Cool.

 

Best news ever for those of us not quite ready to switch our stock hardware out. Working beautifully...Thanks heaps.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Been using it now for a number of hours. The connection is rock solid, I have updated from 10.6.2 through 10.6.3 and 10.6.4 (via already downloaded combo updates) and am now just trying out Software Update to see if it will all be good there, too. If not, it doesnt matter, I will know how far I can go with it.

 

Must say I am really chuffed at finally having the native hardware working. This morning's check of forums was the final check to see if there had been any changes, before I bit the bullet and ordered a Dell 1510 half height wifi card. Can't tell you how relieved I am that I don't have to open up the machine :)

 

[edit] at 10.6.4 I was able to use software update. I should also remark that every time I have updated, upgraded or whatever, I always reboot the machine with my original USB install drive (a 16G USB key), just in case. I have not yet had to actively reinstall NetbookInstaller at all, or any of the kexts. YMMV but for me its just a safety thing in case its needed.

 

Anyway, as of yesterday, I have a fully working, fully updated eeeMac

Share this post


Link to post
Share on other sites
Best news ever. Quoting a post from a 1005HA thread

 

 

 

Best news ever for those of us not quite ready to switch our stock hardware out. Working beautifully...Thanks heaps.

 

 

I must also say thank you I have been trying to get this to work for a long time this is great.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed the kext and is still not working nor is ethernet....I am downloading the 10.6.4 combo update at the moment ....sure wish I could get this working...I am in Brazil and no one knows much about this so no assistance.

 

If you could possibly guide me through this I would be grateful...

If possible answer me at robertjohnsonprojects@gmail.com

Thanks

Robert

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can confirm this works on the 1005PE! I am posting this from it xD. Just some side notes, it wouldnt work until i updated my iatkos S3 v2 10.6.3 installation up to 10.6.4. I upgraded through software update with no problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

trying it out later.. for now just so happy to see it working :D:unsure:

 

Okay for now it seems I cant get it to work.. anybody knows why ?

 

I wonder tho.. cuz you could install it without any problems and mine stays on : self-assigned IP adress ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

This kext work with Ralink RT3090 wireless card on my 1001HA ??? native Airport ???? Thx ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×