Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Sign in to follow this  

a frustrating memory problem

3 posts in this topic

Recommended Posts

There is 1GB ram in my computer. But there is always around 500MB memory is "inactive", which is the blue one in pie chart. This memory seems cannot be used for program. And therfore the memory is very easy used up and the system become very slowly. Why this happened? Is there any ways to improve the problem?


Share this post

Link to post
Share on other sites

Hi.. I've read from the smilar topics. It said that inactive memory (the blue one), is a cache of some programs.. So that if you open that programs, it will open it directly from the cache (to improve speed), but if another program need this memory, it'll be used by them. So you don't need to worry about this :)


But about the system become very slow, maybe because of the virtual memory (It use almost 5GB in my machine).




Share this post

Link to post
Share on other sites

I have got the same trouble after running applications on crossover....

but it is a way to reduce it???... to ensure no trouble comes

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.