Jump to content
InsanelyMac Forum
sengelking

Card reader on Acer Aspire One A150

Recommended Posts

Hello,

 

I'm trying to make a Hackintosh for my dad. I'm doing this with an AcerAspireOne A150.

 

Wireless we're going to replace with a dell card.

 

Sound is working except for internal mic.

 

But I can't get the Cardreader working and my dad would realy like this. Does anybody no of a working fix?

 

And what about slee? Can you get this going?

 

I've done the install according to this guide: http://basshead.wordpress.com/2010/04/04/s...-one-aoa150zg5/

 

If you need any furhter information, let me know!

 

Thanks!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
http://www.insanelymac.com/forum/index.php...185194&st=0

 

scroll down to the bottom of the first post and you'll see the sd kext file, install with kext helper, reboot. Does your external mic work?

 

I've already tried that one, thank you!

No, the external mic doesn't work either. Only output works.

And I've found another thing that doesn't work: when I have an external monitor connected, I can't do scrren synchronisation, I only get couloured bars, only screen extension works. Does anybody know why?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've tried that kext too and i get a wierd sd card lookin box on the bar at the top when i insert a card but nothing pops up in finder.... when i click that icon it gives me a bunch of options to turn power off to a card....

Share this post


Link to post
Share on other sites

maybe voodoosdhc, i dont have a card to test but i have both of those installed

Share this post


Link to post
Share on other sites
maybe voodoosdhc, i dont have a card to test but i have both of those installed

thank you, but that one doesn't work either, I get the same result as free_revil, an in the system profiler it is only recognized as PCI-Express

Share this post


Link to post
Share on other sites
thank you, but that one doesn't work either, I get the same result as free_revil, an in the system profiler it is only recognized as PCI-Express

 

 

i have my audio working fully, will upload files in a bit for ya...just looking for fix for the cpu issue with it downclocking when running on battery power

 

http://www.multiupload.com/DNXOBXVN9M

 

 

audio should work fully it is for me, install with kexthelper

 

 

*from research i'm reading the sd card has to be inserted before you start the computer up

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you install Snow Leopard? If so, not sure about the monitor issue. Had a similar problem when I plugged in a monitor and then whacked it on external display. The SD card thing is basically, you have to put the SD card in the slot before boot. Not sure about the internal mic, never had the problem with that. External and internal speakers both work and haven't tried external mic.

 

As for the wireless, I just use a USB wireless card. It isn't worth taking the thing apart to install a wireless card imo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×