Jump to content
o1o1

Gigabyte GA-H55N-USB3

16 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

I'm also looking at getting this board, but probably with an i3 instead of the i5, but you never know.

 

Has anyone managed to get 10.6.4 working on this board?

 

Cheers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

All but ethernet thus far. 10.6.4 using [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] and [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url].

nVidia 9400PCIe as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The ethernet drivers from http://www.realtek.com/downloads/downloads...p;GetDown=false work for this board when running under 32-bit. no 64-bit support as of yet. If someone gets the time to update the RealtekR1000SL to include the new code for the rtl8111e then we'll have 64-bit support, but until then the 32-bit seems to run fine for me.

 

Only other issue i'm having is USB is unresponsive after reboot (i.e. i can't use my usb keyboard, and os x spews out errors while trying to boot), but a press of the reset button fixes this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
All but ethernet thus far. 10.6.4 using [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] and [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url].

nVidia 9400PCIe as well.

 

 

Did you make your own DSDT, if so... perhaps you could post it? Does sleep work?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Did you make your own DSDT, if so... perhaps you could post it? Does sleep work?

I have tried for days to get this mother board working it would be great to get a detailed procedure on how.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have tried for days to get this mother board working it would be great to get a detailed procedure on how.

 

I am in the same boat (i5-655 processor with on-board graphics).

Retail upgrade 10.6.3 DVD, loads start x_64 (or x86 with the -x32 option), and then reboots.

 

Any thoughts on the install would be great.

 

>> just tried to go the [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] way, but it hangs at "boot:" before loading the kernel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

CPU i3-340 with integrated graphics 4 G RAM, using the Intel onboard graphics.

I have progressed but not as much as I would of liked. Most of the hardware on this board is not supported on my setup, still working on it.

Make sure your bios is at F4.

also you can follow this www.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=7&t=495.

It would be great if some one uses all the onboard hardware and adds a write up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am also trying to get a hackintosh working w/ an i5 760 and gtx260.

 

I have tried a few version of 10.6.2 and I have no luck. Booting from a sata slimline drive causes a quick restart.

 

Booting from a usb dvd drive gives this: System config file '/com.apple.Boot.Slist' not found.

 

It's a known working disc, so I figure its a hardware issue.

 

@ lzthqx

 

Could you give us a walkthrough? I need to buy a DL DVD since I don't own any to burn the retail version.

 

I think there's a lot of people out there who would love to know!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I have sadly removed this board from the case in favour of another GigaByte board as no ethernet drivers actually work (even the above linked ones).

The drivers light up the board in the config screen, then immediately switch to (Disconnected). It appears as though there is no power to the onboard nic with any drivers I have tried and there are no activity or connect led's lit on the physical interface. That said, I have seen several references to this issue and it may be fixed in the future with a DSDT file perhaps.

 

I simply used [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] with a retail DVD of SnowLeopard, ran the 10.6.4 update package, then before quitting the upgrader, I ran [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url].

I selected supported kernel (easy beast), and added VooDooHDA. This gave me a fully functional system with the exception of the ethernet as mentioned.

One note, the BIOS must have the sata controller set to AHCI. And even with that, I have had issues with the boot loader and HDDs over 1T.

 

Cheers,

lzthqx

Share this post


Link to post
Share on other sites

i am deciding whether to make a hack out of this board or the new zotac itx usb3.

 

can i have confirmation that if adding kernel flag "arch=i386" to boot.plist ethernet still does not work with the realtek driver mentioned by Tristan?

 

Zotac H55ITX is 100% working but more expensive than the H55N

 

UPDATE: Ive bought the H55N off eBay for $80 - awesome deal. Ill be joining the community as soon as I get me an i5 760. Ive got a custom case begging for the itx. GPU - Zotac 9800 GT for the time being.

 

UPDATE: All hardware is on its way! So excited.

INCLUDING SHIPPING & TAXES:

H55N-USB3 - $80 ebay

i5 760 - $230 ncix

thermalright AXP-140 HS - $80 a-power. SALE today!

arctic cooling 550RF psu - $85 ncix - last one!

G.Skill 2x2Gb Eco 1333 - $100 - newegg

Zotac 1Gb 9800GT Eco OC with H55n - I hope - free from last build

case - $10 - value village & home depot. Azzaro cologne kit (aluminum + plastic) + Aluminum heatduct plates.

 

whats that all add up to: priceless excitement!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fully working thx to tony on 10.6.5 with hdmi audio on gt 240 all apps work gr8 no issues so far my webcam on skype also works in 720p hd it is logitec c600.....hope this helps

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fully working thx to tony on 10.6.5 with hdmi audio on gt 240 all apps work gr8 no issues so far my webcam on skype also works in 720p hd it is logitec c600.....hope this helps

 

I just got my H55N-USB3 ready for install with my 10.6.3 disc. Can you provide any details on your success or some links?

 

-=Mark=-

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fully working thx to tony on 10.6.5 with hdmi audio on gt 240 all apps work gr8 no issues so far my webcam on skype also works in 720p hd it is logitec c600.....hope this helps

 

So how did you do it?

 

I've tried [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url], even custo beast and one thing works and the other stops working...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got all working, with 10.7

 

Lion 10.7 USB installer and after [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] for Lion

 

rather good compatible hardware. I use it now for 4 months and i never had any problems. Also never had any Kernel Panics

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×