Jump to content
InsanelyMac Forum
Ender Wiggin

TeamViewer not working on 10.6.2

Recommended Posts

Hello all,

 

I recently installed 10.6.2 on my PC using the retail version + myHack RC5. Everything works great except TeamViewer which refuses to connect to it's servers and thus it's unusable with any computer outside the home network.

 

A very polite email to TeamViewer support was answered with a "Buzz off, you don't have an original Mac!" email.

 

So can anybody here help solving this problem. Anybody run into it and found a way around it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

I had the exact same problem. Customer support said I didn't have an original Mac and asked if I had a meaningful serial on my Mac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As far as I can determine, the software is checking or using the serial number of the mac in order to connect to the server. And since the one in my box is "SOMESRLNMBR"...

 

Can this thing be changed somehow?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello all,

 

I recently installed 10.6.2 on my PC using the retail version + myHack RC5. Everything works great except TeamViewer which refuses to connect to it's servers and thus it's unusable with any computer outside the home network.

 

A very polite email to TeamViewer support was answered with a "Buzz off, you don't have an original Mac!" email.

 

So can anybody here help solving this problem. Anybody run into it and found a way around it?

 

 

I would Reply Email them back and say F* YOU!

Share this post


Link to post
Share on other sites

By faking a serial number (which makes the hack looking more like a real deal) in SMBIOS, I can use TeamViewer just fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I solved this problem... Also me had te problem: "Access to the teamviewer server has been denied". To solve this annoying problem, I've installed the last Chameleon, and placed smbios.plist in the Folder Extra .. Remember to change the SMserial string into the smbios file with a random one!!!

sorry for my bad english, but if you need an help I can help you

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest BuxB

also TW here does not run when I am logged in as root (yeah yeah I know I should not be running a remote software anyhow logged in as root ..). Logging in as standard user but with admin rights (dunno if that makes a diff) TW runs just fine. Same machine with same SMBIOS.plist in Extra.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I solved this problem... Also me had te problem: "Access to the teamviewer server has been denied". To solve this annoying problem, I've installed the last Chameleon, and placed smbios.plist in the Folder Extra .. Remember to change the SMserial string into the smbios file with a random one!!!

sorry for my bad english, but if you need an help I can help you

 

Hello can you help me ?

 

same problem here.. can you tell me how to edit your smbios.plist and what you mean by random one.. do you mean a random number or a fake teamviewer serial number ?

 

 

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
How about faking serial number?
well just look into the smbios.plist Hermann88 provided and copy/paste the serial into yours, then you do not have to figure it out by yourself, that's what he provided it for .. :D

 

I dare say we are talking about this key here, right?

 

<key>SMserial</key>

<string>W88033FKY51</string>

 

and not

 

<key>SMmemserial</key>

<string>100000000</string>

Share this post


Link to post
Share on other sites

I placed the smbios.plist on my Extra folder and still have the same error.

 

I also changed the serial.

 

Anyone willing to add a more detailed explanation on how to get this done?

 

Appreaciate your help in advanced!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I placed the smbios.plist on my Extra folder and still have the same error.

 

I also changed the serial.

 

Anyone willing to add a more detailed explanation on how to get this done?

 

Appreaciate your help in advanced!

 

I tried a different smbios.plist and works like a charm now.

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Here is the one on my extra folder!

Yes, TeamViewer works now with this plist (i've edited SN) !!

thanks!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am glad it is working for you guys!

 

I'm still pretty new here, and I can't seem to find any "Extra" folder. I searched the whole computer. Did you create this folder somewhere? I've download the plist files, but I'm not sure which step to take at this point. Do I overwrite my plist file with this one, or simply use it as a reference for changing the serial on my computer? So are their two locations for this plist?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm still pretty new here, and I can't seem to find any "Extra" folder. I searched the whole computer. Did you create this folder somewhere? I've download the plist files, but I'm not sure which step to take at this point. Do I overwrite my plist file with this one, or simply use it as a reference for changing the serial on my computer? So are their two locations for this plist?

I am having the same problem I can't seem to find the "Extras" folder or whatever you guys are talking about.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

On my system (10.6.6 by Hazard) there is no /Extra/SMBIOS.plist. I solved the problem using SMBIOSResolver.kext:

 

1. Edit /System/Library/Extensions/SMBIOSResolver.kext/Contents/Info.plist

2. Run Kext Utility

3. Reboot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks!

 

It works, I added the downloaded smbios.plist with changed SN to /Extra folder and rebooted the system.

 

Updated to 10.6.7 Hazard 10.6.6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×