Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
dgobe

[GUIDE] *NEW* Snow Leopard Retail on ASUS P6T Deluxe V1&V2

1,775 posts in this topic

Recommended Posts

It looks like the arch=i386 command isnt going to work for me I still keep getting the "Light Blue Screen of Death" lol

 

So if I do need to get a new video card to make this work can you recommend something that will work with my motherboard for like 100 bucks or cheaper if possible.

 

Thanks dgobe for guide and help

 

It looks like the arch=i386 command isnt going to work for me I still keep getting the "Light Blue Screen of Death" lol

 

So if I do need to get a new video card to make this work can you recommend something that will work with my motherboard for like 100 bucks or cheaper if possible.

 

Thanks dgobe for guide and help

 

 

I found a list video cards supported in snow leopard and it said th 7950gt is supportted by

 

Chipsets Supported by NVDANV40Hal.kext [v1.6.2.35 (18.6.5f11)]:

 

If it isn't the video card any guess on what else it could be?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
It looks like the arch=i386 command isnt going to work for me I still keep getting the "Light Blue Screen of Death" lol

 

So if I do need to get a new video card to make this work can you recommend something that will work with my motherboard for like 100 bucks or cheaper if possible.

 

Thanks dgobe for guide and help

 

 

 

 

I found a list video cards supported in snow leopard and it said th 7950gt is supportted by

 

Chipsets Supported by NVDANV40Hal.kext [v1.6.2.35 (18.6.5f11)]:

 

If it isn't the video card any guess on what else it could be?

 

I just added a new installer to post #1, give it a try and report back. Still hit Tab after you refresh with the Apple install disk in the drive and put in arch=i386 at the boot prompt. It will boot into 32-bit mode without any extra Kernel flags, I just tested it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The new installer didn't work either i guess its the video card. Am i forgeting to list anything under my specs that would prevent this from working. I just keep getting the light blue screen after the syntax scrolls. I could take a pic of the screen and upload it if looking at the syntax will help if not any video card suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I found a list video cards supported in snow leopard and it said th 7950gt is supportted by

 

Chipsets Supported by NVDANV40Hal.kext [v1.6.2.35 (18.6.5f11)]:

 

If it isn't the video card any guess on what else it could be?

 

i just looked on hcl and couldnt find your card. i was going to recommend your disable graphic acceleration in chameleon boot and install efi string or some loader, but i dont see it in efi string studio. maybe loader would be ok (nvinject, nvenabler,...)

 

the problem is i dont see your card supported, where did you see it?

 

chipset is something different than gpu chip no?

 

search on this forum didnt help? i see couple 7950gt threads

 

if problems persist, i recommend 8800gt or better. i have it and it worked OOTB with chameleon

Share this post


Link to post
Share on other sites

At netkas.org you see a few people with the GeForce 7xxx complaining of kernel panics with PC EFI 10.5 in 64 bit mode, their solution was to run in 32 bit. But apparently that doesn't work here. If you have to do a device-id edit of the kext it won't work unless you modify your install DVD. So a new card is probably your best bet, some of the 8xxx cards are around $50.

 

http://www.apple.com/macosx/specs.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I am getting _CST evaluation failed or something like that when i boot and it stops there.

Might that be because i have a i7 960?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

I am getting _CST evaluation failed or something like that when i boot and it stops there.

Might that be because i have a i7 960?

 

Try the BETA download in post #1 if you haven't already. If that doesn't work I'll be posting another package later today that might work for you.....I think a processor specific DSDT might have snuck into that first installer while I wasn't looking

Share this post


Link to post
Share on other sites
Try the BETA download in post #1 if you haven't already. If that doesn't work I'll be posting another package later today that might work for you.....I think a processor specific DSDT might have snuck into that first installer while I wasn't looking

 

Actually, it was me being stupid :)

I forgot to add CSTATE in the bios.

Now it boots until i hit another snag.. After the AppleTyMCEDriver reports 1 package 8 cpu, it just stops.. I am guessing that is because of my gfx card (GTX 295)

Share this post


Link to post
Share on other sites

thank a lot for the help,that I solved the video card prob by installing the file that was given.my wireless card prob is,that under about this mac airport card is available.but under system preferences/network I can not see any wireless connection.how can I solve it.thank you

christy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any tips as to how i can boot up in "VESA Mode" and add the apropriate kexts for my gfx card after the install? :rolleyes:

Or is this indeed a problem with not finding gfx card?

I tried the beta as well.

Without parameters i got to the same message as before before it stopped, and if i added ARCH=i386 it displayed some AppleHDA errors before stopping.

 

Edit:

Used GraphicsEnabler=No in chameleon and its installing now =)

Share this post


Link to post
Share on other sites
i just looked on hcl and couldnt find your card. i was going to recommend your disable graphic acceleration in chameleon boot and install efi string or some loader, but i dont see it in efi string studio. maybe loader would be ok (nvinject, nvenabler,...)

 

the problem is i dont see your card supported, where did you see it?

 

chipset is something different than gpu chip no?

 

search on this forum didnt help? i see couple 7950gt threads

 

if problems persist, i recommend 8800gt or better. i have it and it worked OOTB with chameleon

 

 

Ya Im probably off base with knowing if my video card is supportted or not.

 

I did check the forums but nothing seemed to work for me, If you say the 8800gt works out the box then ill probably pick one up later today.

 

Thank you for all you help with my problems Ill let you know if i have any problem with the 8800gt

 

 

 

the 8800gt isnt available on new egg anymore anything else that will work for like 100 can i get something on this page here

http://www.newegg.com/Product/ProductList....75%20-%20%24100

Share this post


Link to post
Share on other sites

Success!

I got it installed and now i have everything (sound, nvidia 295, network and even my areca 1210 raid controller) working :).

Had to use the beta cd..

 

Also a strange thing happened,

I have my CPU OCd to 4.125 usually, however os x didnt like this at all and put it to 2.67 ghz.

When i put my CPU to stock (3.2 ghz) it was fine but running at 1 ghz lower than i can :tomato:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Success!

I got it installed and now i have everything (sound, nvidia 295, network and even my areca 1210 raid controller) working :) .

Had to use the beta cd..

 

Also a strange thing happened,

I have my CPU OCd to 4.125 usually, however os x didnt like this at all and put it to 2.67 ghz.

When i put my CPU to stock (3.2 ghz) it was fine but running at 1 ghz lower than i can :tomato:

 

I was going to recommend GraphicsEnabler=n but when I tested it on my system with a GTX260 it gave me a black screen(monitor in sleep mode). Go figure. I'll be posting a new ISO later, there doesn't need to be need to be a separate 32 bit one. So you would just use:

 

arch=i386 GraphicsEnabler=n

 

As far as your clock speeds, have you run Geekbench(google it) to verify the numbers? It might actually be running faster but just showing the wrong numbers. You can modify the SMBusspeed value in /Extra/smbios.plist to adjust what is shown in System Profiler but it's not necessary. Also, make sure you installed the Processor Independent DSDT from the installer pkg. You should select one and only one option from the 3 DSDTs, either 920, 940 or Processor Independent(in your case since you have a 965)

Share this post


Link to post
Share on other sites
I was going to recommend GraphicsEnabler=n but when I tested it on my system with a GTX260 it gave me a black screen(monitor in sleep mode). Go figure. I'll be posting a new ISO later, there doesn't need to be need to be a separate 32 bit one. So you would just use:

 

arch=i386 GraphicsEnabler=n

 

As far as your clock speeds, have you run Geekbench(google it) to verify the numbers? It might actually be running faster but just showing the wrong numbers. You can modify the SMBusspeed value in /Extra/smbios.plist to adjust what is shown in System Profiler but it's not necessary. Also, make sure you installed the Processor Independent DSDT from the installer pkg. You should select one and only one option from the 3 DSDTs, either 920, 940 or Processor Independent(in your case since you have a 965)

 

I will try the geekbench and check it :tomato:

Actually, the beta worked fine without arch=i386 but not when i added it. (gave me a bunch of sound errors). The thing i needed was the GraphicsEnabler=no.

I used the processor independant DSDT so that seem to be ok (it reports my i7 960 correctly too in "About this mac")

 

As a side note, sleep works just fine here too and the graphics worked fine after i woke it up too. And it reports both my GPU's in "more info" :)

 

Next task is to tacle my Acer Aspire 6920g .. i suspect that will be a much tougher fight...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Added v1.12 ISO to the first post. Give a test run tyfle and defconbeats.

 

Like it says, use:

 

arch=i386 GraphicsEnabler=n

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got it all loaded it up and am very happy Thank you dgobe and tyfle and everyone else for your support!

 

Is there a way so i dont have to type graphicsenabler=no and does using this command have any advese effects on system performance?

 

Its only showing 256mb of vram?

 

Where can I get drivers for my card?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I got it all loaded it up and am very happy Thank you dgobe and tyfle and everyone else for your support!

 

Is there a way so i dont have to type graphicsenabler=no and does using this command have any advese effects on system performance?

 

You probably don't have accelerated video support. Is the menu bar at the top translucent....can you see the Desktop background through it? If it is you're good, if not you need a supported video card.

 

If you edit your com.apple.Boot.plist file you can put the kernel flags in there. Go to Applications->Utilities->Terminal

 

at the prompt type in:

 

sudo nano /Extra/com.apple.Boot.plist

 

Once in the editor change:

 

<key>Kernel Flags</key>

<string></string>

 

to:

 

<key>Kernel Flags</key>

<string>arch=i386</string>

 

and

 

<key>GraphicsEnabler</key>

<string>y</string>

 

to:

 

<key>GraphicsEnabler</key>

<string>n</string>

 

then Ctrl-X, Y, Enter to save.

 

P.S. Please try the new installer and post your results. You don't have to do the entire install, just verify that your graphics works with it....use the arch=i386 GraphicsEnabler=n flags, thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

PLS for all people here...

Update/add yours signature with you spec! (mobo, GFX card, RAM, ecc)

PLS! PLS! PLS!

Is very hard for me find a solution without compare the different device...

 

@TickleBoo I check it when I have time...

 

Fabio

news for P6TD Deluxe

 

Hey iFabio, I appreciate it!

I updated my sig so it should have all my info in there, I'm also adding a pic of what airport shows in system profiler so you can see it whenever you get a chance.

 

screenshot20100126at101.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
You probably don't have accelerated video support. Is the menu bar at the top translucent....can you see the Desktop background through it? If it is you're good, if not you need a supported video card.

 

If you edit your com.apple.Boot.plist file you can put the kernel flags in there. Go to Applications->Utilities->Terminal

 

at the prompt type in:

 

sudo nano /Extra/com.apple.Boot.plist

 

Once in the editor change:

 

<key>Kernel Flags</key>

<string></string>

 

to:

 

<key>Kernel Flags</key>

<string>arch=i386</string>

 

and

 

<key>GraphicsEnabler</key>

<string>y</string>

 

to:

 

<key>GraphicsEnabler</key>

<string>n</string>

 

then Ctrl-X, Y, Enter to save.

 

P.S. Please try the new installer and post your results. You don't have to do the entire install, just verify that your graphics works with it....use the arch=i386 GraphicsEnabler=n flags, thanks

 

The Menu at the top is not translusent guess that means i have to get a different video card?

 

So with the new installer do you want me to see if it works up to the point were i install it on my hard drive?

 

Can you reccomend a video card from the link on my previous post?

 

Should I update the installer on my harddrive with the new one posted today?

 

Thanks again

 

Just tried to install logic... it laughed at me and said i needed more than 0mb vram and a quartz exteme cabable graphics card

Does all this just mean i need a new video card or do i need something special what is quartz exterme?

Thanks testing installer now will report back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just tried the new installer 1.12worked perfectly with the graphicsenabler=n

I can boot by by either entering the arch=i386 command or not depending on if i want 32 bit mode or not which i do because my external sound card and uad2 pcie card will only work in 32bit mode do to driver limitationtion

updated to 10.6.2 perfectly no hiches

 

I just need help getting an affordable video card that will let me load logic :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all !

 

it's been a long time. that I haven't been on this forum.

 

I have just a few questions.

 

Maybe they were already answered bu I didn't see it.

 

1. Which sound driver is installed ? how many outputs / inputs are supported ?

 

2. For the graphics, I suppose that they aren't supported by default, I remember, my grafic card needed an EFI string. is it supported by the installer or do we need to do it by ourselves.

 

3. Is chameleon used for the bootloader or PC EFI ?

 

Thanks in advance for your answers. as I said, it's been a long time that I wasn't on the hackintosh forum, so, I may not know the latest enhancements in all methods.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi all !

 

it's been a long time. that I haven't been on this forum.

 

I have just a few questions.

 

Maybe they were already answered bu I didn't see it.

 

1. Which sound driver is installed ? how many outputs / inputs are supported ?

 

2. For the graphics, I suppose that they aren't supported by default, I remember, my grafic card needed an EFI string. is it supported by the installer or do we need to do it by ourselves.

 

3. Is chameleon used for the bootloader or PC EFI ?

 

Thanks in advance for your answers. as I said, it's been a long time that I wasn't on the hackintosh forum, so, I may not know the latest enhancements in all methods.

 

 

1. It displays Intel High Definition AUdio in my "More info window" with 1 headphone, 1 speaker, 1 internal microphone, 1 line in, 1 line out, 1 s/p-dif out and in, 1 digital out, 2 line out :)

 

2. The i had to install kext and insert the EFI string into com.apple.boot.plist myself but i do have an gtx 295. This was not very hard (i only searched for gtx 295 in this forum and got right to instructions and download).

 

3. Chameleon

Share this post


Link to post
Share on other sites
Added v1.12 ISO to the first post. Give a test run tyfle and defconbeats.

 

Like it says, use:

 

arch=i386 GraphicsEnabler=n

 

It works for me :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • Hi,   I still have (and always had) a weird problem with the nvidia card, and I don't know if it is a power unit issue or a driver issue. Do you have such a problem, too:   Sometimes the screen goes black, for example if I scroll a specific webpage. It turns then on again, and off again. Then it may disappear and everyathing works fine again. Or not. Usually a reboot will let this problem disappear.   Do you know this problem? Does it sound like a driver problem?   I use a gt1050 2gb and a 4k monitor connected thru DP.
    • Hello! In my signature system the program does not show the life of the hard drives but only that of the ssd.   High Sierra 10.13.4
    • hello   try this one   DSDT.aml.zip   for graphics and backlight are needed ssdt files   good hack
    • Non ti ho messo io quelle impostazioni I sul config.. Poi aggiorna i kext.. 
    • So, i am thinking about pubblishing the stable release of tinu 2.0, just with a few minor chenges from the last pre-release, and to focus my work on the next one, i have just chenged a couple of UI things for the stable release and add a warning message if you try to use a time machine disk as a target drive to create the macOS install media, for the release that will come after the stable 2.0 release (and maybe also after a bug fix release for the 2.0 if needed) i am trying to use the system apis to manage the tasks which needs special priviladges to be executed, instead of the "sudo" based system which i am using now, this will make the application more secure and reliable, and also you will have to do the authentication only one time, when creating an install media, and using this system maybe i can also pubblish the application on the app store (obviusly just a limited version for mac users, but a version with all the features unlocked will be always available outside the app store and will have all the hackintosh-friendly features as well). But to do that i need to re-write a large amount of code into the app, because all the tasks which needs special permitions needs to be re-implemented differently, so that's why i do not want to use this in the 2.0 release, so because i am going to finish with tinu 2.0 tell me every complain or problem you are having with the latest pre-release or the latest release of tinu, so i can work on that before releaseing the stable 2.0 version


×